Ce inspiră articolele tale după ce le citeşti?

Te-ai întrebat vreodată chestia asta? Am trecut, probabil, cu toţii de perioada aia în care conţinutul original însemna totul. Acum ducem o luptă continuă care pare să semene mai mult a strategie de marketing. Vrem cu orice preţ să câştigăm cât mai multă faimă şi cât mai mulţi cititori. Apoi, dacă se poate, să strângem cât mai multe laude. Pentru că asta e firea noastră, trebuie să fim sus, indiferent de obstacolele peste care suntem obligaţi să trecem.

Conţinut original face oricine în zilele noastre, dar un conţinut bun, care să aibă priză la public, e mai greu de generat. Unii se pricep să povestească cum s-au urcat pe casă astfel încât să râzi ca prostul la monitor, alţii îţi pot capta atenţia fără pic de amuzament, dar sunt şi persoane care ratează reuşita tocmai din cauză că nu se pricep la a înşira 300 de cuvinte într-un articol. Nu e vina lor, dar probabil nu şi-au pus niciodată problema aşa.

Oare din articolele tale poate învăţă cineva, ceva? Sau măcar se poate amuza pe seama lor? Sunt articolele tale demne de un public matur? Sau, dacă nu, de unul select, sau foarte numeros? Te întrebi vreodată ce reacţie ai avea tu dacă ai fi cititorul articolului respectiv şi, în niciun caz, autorul său?

Sunt un milion de întrebări pe care ţi le poţi pune pentru a-ţi da seama la ce nivel se situează textele pe care le scrii. Tu trebuie doar să ţi le pui şi să găseşti răspunsuri argumentate pentru fiecare în parte. Ai făcut vreodată chestia asta?

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • The Hunter 17 Mar 2010, ora 20:38

  Mie imi trece prin minte „ce-o fi fost in capu` meu cand am scris asta?”, mai ales daca scriu seara, sau daca ma uit peste primele articole :)). Si cu continutul original…mai bine nu scriu decat sa copiez… ;))

 • Alen 17 Mar 2010, ora 21:30

  E greu sa scrii bine, iti trebuie timp, experianta si critici constructive. Cred ca si tu ai ajuns sa scrii bine treptat, nu dintr-o data.

  • Grim_Cris 17 Mar 2010, ora 21:39

   @Alen, spuneam undeva ca mi-e rusine cu articolele din trecut. nici acum nu pot spune ca ma mandresc cu textele mele, dar e mai bine, totusi

 • Alen 17 Mar 2010, ora 22:00

  Stiu articolul. Da, acum e mult mai bine (parerea mea)

 • francisc 18 Mar 2010, ora 08:17

  De fiecare data cand recitesc un articol de-al meu imi vine o alta idee, ma gandesc ca ar fi fost mai bine daca as fi scris altfel.

  Sunt abia la inceput dar incerc sa evoluez.
  .-= Ultimul articol al lui francisc – Nori calatori =-.

 • danbrasov 18 Mar 2010, ora 08:32

  Da, se intampla sa citesc articolele pe care le postez. De fiecare data gasesc cate ceva care nu prea e la locul sau. In fine, sunt multe critici pe care mi le-as aduce si, de multe ori, nu stiu daca m-as abona la feedul meu. Sunt curios care ar fi parerea altora despre mine, totusi.

  Poate ca articolul tau m-a inspirat, mai stii?:)
  .-= Ultimul articol al lui danbrasov – Dragoste de bărbat =-.

 • Marius Moga 18 Mar 2010, ora 10:04

  Am lansat blogul de putin timp, insa simt ca exista o imbunatatire la nivelul scrisului fata de acum 2 ani, cand aveam altul. Dar niciodata nu e prea bine, sper sa progresez.
  .-= Ultimul articol al lui Marius Moga – Sportul românesc, față în față cu viitorul =-.

 • Traduceri 19 Mar 2010, ora 19:02

  Si pe mine m-a batut gandul de foarte multe ori sa fac un blog dar mereu ma gandesc ca nu o sa am timp sa postez articole aproape zilnic si mai mereu o sa ma confrunt cu problema „scrisului de articole”.

  • Grim_Cris 19 Mar 2010, ora 19:07

   @Traduceri, cineva spunea ca daca nu incerci n-ai cum sa reusesti. nu mai sta sa te gandesti ca n-o sa reusesti, macar incearca, sa n-ai pe ce da vina mai tarziu

 • morfina.pentru.fiecare 20 Mar 2010, ora 13:17

  Profa de romana spune ca sciu binisor,insa eu imi caut nod in papura mai tot timpul…Check out my blog…si spune mi tu cum scriu:)
  .-= Ultimul articol al lui morfina.pentru.fiecare – Am o problemă… =-.