Ce poti face pentru a-ti alimenta pasiunea pentru muzica?

Nimic mai simplu – iti faci un blog.

Salut. Sunt Sorin (Seoslayer) si astazi o sa incerc sa va explic o reteta destul de simpla. Aceasta reteta nu implica nici oua, nici faina, nici lapte insa rezultatele sunt, dupa parerea mea, faine.

Apreciez oamenii care stiu sa conceapa teme de WordPress de la zero. Eu nu sunt unul dintre ei, dar tind sa cred ca daca concepi o tema de WordPress pentru orice altceva decat sa o vinzi, e o pierdere de timp. Dar sa nu ne abatem de la reteta.

Deci, se ia una bucata tema gratis de WordPress. Arata misto, nu? Nu chiar. Inca nu am terminat cu ea.

Apoi se ia imaginea asta, asta, acest tricou si una bucata iubita talentata in artele Photoshop-ului si se realizeaza un header de 900px latime si 400px inaltime.

Urmatorul pas e sa muti meniul sub imaginea din header (si daca ti se intamla sa injuri vreo 2 seri la rand ca nu prea se potriveste cu H1/titlul blogului, sa stii ca nu e nici o problema, se intampla si la case mai mari :D)

Apoi, te mai joci putin cu css-ul temei si scoti toate chestiile neinteresante sau pe care pur si simplu nu le vrei. Se mareste sidebarul la 230px si contentul la 620 px.

In plus, la sidebar se adauga imaginea asta si se centreaza titlul widgeturilor pe care le voi adauga.

Apoi se schimba footerul. Nimic mai simplu. Se ia aceeasi ceata din header si un brush smecher cu aripi si mai smechere (imi pare rau ca nu va pot da sursa, my bad, my bad).

Se utilizeaza aceasta minunata tehnologie numita „cufon” care iti permite sa schimbi fontul titlului cu un font pe care nu-l au majoritatea oamenilor pe calculator si totusi sa nu il inlocuiasca cu Arial sau nu stiu ce alt font naspa. Este foarte usor de folosit.

Cu speranta ca nu am uitat nimic si ca voi sunteti curiosi de rezultatul final, uitati blogul meu de death metal.

Concluzia? Nu are rost sa compui o thema noua de WordPress ca sa iasa ceva placut. Daca modifici una asa cum trebuie, nu numai ca necesita mai putina munca, dar poate iesi la fel de bine.

Ii multumesc lui Grim Cris pentru ca mi-a oferit posibilitatea sa scriu acest guest post si, binenteles, voua, pentru ca ati avut rabdarea sa cititi si, de ce nu, sa ma criticati.

Pofta buna!:D

Tags:

10 Comments

 1. Serginho 7 mai 2010
  • death metal 7 mai 2010
 2. The Hunter 7 mai 2010
  • death metal 7 mai 2010
 3. Zoly 7 mai 2010
 4. Silviu 7 mai 2010
 5. death metal 10 mai 2010
  • Cristian Florea 10 mai 2010
   • death metal 10 mai 2010
 6. Andrei Bibire 12 mai 2010

Leave a Reply