Cea mai bună campanie de marketing din oraşul tău

cea mai buna idee de marketingCred că în fiecare oraş există câte-o firmă mai mult sau mai puţin interesantă care reuşeşte mai bine decât alţii să-şi promoveze produsele. În funcţie de concurenţă, de posibilităţi şi, bineînţeles, de publicul căreia i se adresează, campania devine mai mult sau mai puţin atractivă pentru omul de rând, fie că este sau nu în legături cu onlineul.

Aş dori să vă întreb (din pură curiozitate) care-a fost cea mai interesantă şi observabilă campanie de marketing pe care aţi văzut-o în oraşul vostru şi cum a reuşit ea să se facă remarcată, eventual şi despre ce produs era vorba :) Mulţumesc!

*photo via

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • Zoly 13 Iun 2011, ora 19:57

  La Ploiesti si-a facut treaba foarte bine eMag-ul si in online si in offline.

 • Andrei 13 Iun 2011, ora 20:06

  Stii, nu stiu daca exemplul meu este chiar atat de relevant si daca aceasta „campanie”promova un produs(clar nu era un produs) dar mi s-a parut al naibii de „interesanta ideea”. Poate stiti ca intr-un timp, cei de la Spitalu’ 9 faceau un fel de turneu prin Romania(2009-2010 parca). Ei bine, cum au facut astia, n-am mai vazut pe nimeni. Erau stickere lipite pe oglinzile din bai de la scoala, mall, carefura, pe spatele capacelor de la WC-urile scolii, pe toate stalpurile, panourile publicitare si nepublicitare, pe geamurile de la zeci de firme si cel mai fain: pe usa CATEDRALEI care (din ’93) inca este in constructie. Bineinteles ca a iesit cu scandal, insa pana la urma, a fost amuzant.

  • Florea Cristian 13 Iun 2011, ora 22:52

   da, se poate numi campanie de marketing, insa n-a fost atat de inteligenta, cat a fost de indrazneata. baietii au trimis multe stickere, iar reprezentantii din orasul tau au stiut sa le puna in valoare. nu in toate orasele s-a intamplat asta. oricum, e bine ca si-au atins scopul :D

 • Pincu 13 Iun 2011, ora 20:51

  Covrigariile din Focsani?

  • Florea Cristian 13 Iun 2011, ora 21:56

   nu, in Focsani sunt multe covrigarii, dar sunt si firme diferite. Nu se pun. Poate bannerele afisate de baietii de la Dedeman

   • Pincu 13 Iun 2011, ora 22:07

    Eeeh…la noi e mai mult pe renume….pe „stiu eu un loc marfa”, decat prin reclama….prea mica metropola asta:D

 • Pato Basil 15 Iun 2011, ora 21:56

  Promenada mall la Braila
  da tu ce faci acum sondaj :D?

  • Florea Cristian 15 Iun 2011, ora 23:50

   un fel de sondaj. e mai mult curiozitate. da’ ce face promenada mall Braila de s-a promovat asa bine?

   • Pato Basil 18 Iun 2011, ora 11:15

    pai in primul rand prin ceea ce este! detine monopolul… n-ai alternative! asta e tot ceva de marketing

   • Florea Cristian 18 Iun 2011, ora 11:32

    nu exista alte magazine sau ceva de genul care sa aiba aceleasi produse ca si in promenada mall? daca detinea monopolul nici nu-si mai facea reclama, ca intr-adevar, n-aveai alternative. electrica, spre exemplu, este o astfel de firma. nici nu trebuie sa aiba oferte sau reclame prin oras, pentru ca altfel n-ai cum sa ai curent in casa (decat daca iti bagi tu panouri solare sau centrale eoliene)

   • Pato Basil 18 Iun 2011, ora 11:36

    Promenada e mall, are de toate! te duci acolo gasesti o gramada de chestii intr-un loc adunat… asa trebuie sa umbli tot orasul. Plus ca acum are cinema cum nu mai vezi in zona Braila- Galati-Buzau- Vaslui-Tulcea si ce o mai fi prin jur.

   • Florea Cristian 18 Iun 2011, ora 12:03

    Inseamna ca ei acum doar informeaza populatia in legatura cu ceea ce ofera, nu ca ar duce lipsa de clienti

   • Pato Basil 18 Iun 2011, ora 12:11

    da si asta e bine