Vodafone lansează cel mai rapid internet pe mobil din România. Și un joc fain. :D

Astăzi am fost la un eveniment organizat de Vodafone România, care a anunțat o serie de noutăți pentru acest final de an. O să le discutăm pe rând, ca să vezi despre ce e vorba. :D

Cel mai rapid internet pe mobil din România

Astăzi, Vodafone a lansat rețeaua Supernet 4.5 G, care este un upgrade al rețelei Supernet 4G+, lansată anul trecut. Supernet 4.5 G aduce viteze de download de până la 800 Mbps, fiind prima rețea din România care poate ajunge la o viteză de descărcare atât de mare.

Ca o punere în context, am aflat că din 2014, de când Vodafone România a lansat rețeaua Supernet, traficul de date 4G a crescut de 7 ori în rândul utilizatorilor Vodafone din România. În plus, clienții Vodafone consumă de 10 ori mai mult trafic de date în fiecare lună, comparativ cu anul 2014.

vodafone romania 800mbpsDacă în rețeaua 4G+ smartphone-urile primeau trafic de date pe două frecvențe, în rețeaua 4.5 G primesc trafic de date din 3 frecvențe diferite. Asta înseamnă o viteză de download cu 50% mai mare față de rețeaua 4G+. Singura limitare din acest moment este cea a device-urilor, pentru că sunt puține dispozitive pe piață care suportă viteze atât de mari. Găsești aici o listă cu smartphone-uri, alături de vitezele maxime de download pe care le suportă.

Spre exemplu, de la Apple, doar iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X ar putea beneficia de viteze atât de mari, iar la Samsung hardware-ul e pregătit tot la smartphone-urile din generația nouă, gen Galaxy S8+.

Și aici ar mai fi o chestie: smartphone-urile de mai sus suportă asemenea viteze din punct de vedere al hardware-ului, dar în momentul de față nu sunt configurate pentru așa ceva din punct de vedere software. Vodafone România lucrează cu producătorii de smartphone-uri ca să creeze o versiune de soft prin intermediul căreia să poată românii beneficia de viteze de până la 800 Mbps, cât poate duce în momentul de față rețeaua Vodafone. Când va apărea acel update software, dacă ești client Vodafone România, cu siguranță vei afla despre el și despre cum îl poți implementa.

Oricum, concluzia acestei lansări e simplă: Vodafone Rmânia a pregătit rețeaua pentru viitor. Smartphone-urile și versiunile de soft care vor veni și vor fi pregătite de viteze atât de mari, vor putea oferi utilizatorilor din România experiențe noi de navigare, pentru că rețeaua e pregătită deja. Supernet 4.5 G este disponibil oficial de astăzi, chiar dacă momentan nu prea sunt device-uri care să suporte viteze atât de mari.

Noul joc Vodafone – o lecție grozavă de condus defensiv

Despre cum te ajută un curs de conducere defensivă am scris aici, după ce am urmat cursul de conducere defensivă de la Academia Titi Aur. În continuare tot despre Titi aș vrea să discutăm, pentru că este personajul principal din RaceReady Vodafone, jocul pentru smartphone lansat astăzi, care e disponibil atât pentru iOS, cât și pentru Android.

Jocul te pune la volanul unei mașini, pe Transfăgărășan. Tu trebuie să concurezi împotriva lui Titi Aur și să câștigi. Important e să ajungi primul la finish folosind trucuri de conducere defensivă (adaptând viteza în curbe, spre exemplu). E chiar interesant, o să vezi. :D

Poți descărca jocul de aici pentru iPhone și de aici pentru smartphone-urile cu Android.

Mi se pare grozav că Vodafone România a ales să promoveze conducerea defensivă prin intermediul unui joc și sper să-l joace cât mai mulți șoferi din țara noastră.

3 Comments

  1. Daniel Toader 25 octombrie 2017
  2. Alexandru 27 octombrie 2017
    • Cristian Florea 28 octombrie 2017

Leave a Reply