Cele mai populare posturi scrise în 2010

Mă gândeam să nu fac niciun top şi nicio retrospectivă în acest sfârşit de an. Nimic nu voiam să-mi mai amintească de faptul că se duce anul bloggeristic. Până la urmă m-am răzgândit, ce tasta mea, poate sunteţi şi voi curioşi (că eu am fost) care-s cele mai vizualizate posturi ale anului 2010 de pe floreacristian.ro, nu?

Ianuarie: Virgulă, paranteză şi alte semne de punctuaţie ~ 2564 vizualizări » un articol cu puţină informaţie, dar preţioasă pentru mine. A ajuns cel mai bun din ianuarie datorită celor veniţi de pe Google.

Februarie: Primul blogmeet din Focşani ~ 2014 vizualizări » o săptămână mai târziu a luat naştere (în mod oficial) blogosfera vrânceană. A ajuns cel mai bun articol din februarie datorită faptului că am încercat din răsputeri să promovez blogmeet-ul.

Martie: Fac un test pentru când voi fi mare ~ 1276 vizualizări » vă ceream poveşti din studenţie. A ajuns cel mai bun articol din martie pentru că titlul a atras pe toată lumea să-l citească, de scris comentarii mai puţin.

Aprilie: Guest Post, ce-i ăla? ~ 1532 vizualizări » am încercat să fac o listă cu blogurile de la noi din ţară care acceptă Guest Post-uri. Mă aşteptam la mai multe reacţii. Totuşi, a ajuns cel mai citit articol din aprilie pentru că au fost destul de multe persoane care au vrut să mă ajute să completez lista, motiv pentru care au promovat articolul pe reţelele de socializare.

Mai: Cuvinte Scrise Cu Literă Mare ~ 1878 vizualizări » încercam să înţeleg de ce unii români scriu fiecare cuvânt din titlul unui articol cu literă mare. Am înţeles până la urmă că-i greşeală gramaticală, dar nu stă niciunul dintre cei care fac asta să se intereseze în legătură cu acest lucru. Articolul a fost atât de vizitat pentru că, probabil, toată lumea voia să ştie răspunsul.

Iunie: Jucării cu telecomandă ~ 1591 vizualizări » un advertorial care a stârnit atenţia în rândul comentatorilor, dar care a adus şi destui vizitatori din Google.

Iulie: Guns N’ Roses vor fi huiduiţi când vor veni în România ~ 1459 vizualizări » seamănă cu un titlu de ziar, dar este o simplă convorbire de la frizerie. A prins bine la public pentru că probabil ar fi putut isca o ceartă pe cinste.

August: Află când trebuie să-ţi trimiţi link-urile pe Twitter ~ 1427 vizualizări » am făcut un mic test folosindu-mă de statisticile oferite de bit.ly ca să aflu în ce parte a zilei este cel mai indicat să trimiţi un link pe Twitter. A prins bine pentru că foarte multe persoane voiau să afle asta. Nu ştiu cât de exact este studiul, dar eu am prezentat ceea ce mi-a ieşit.

Septembrie: De ce m-am lecuit de Blogmoney.com ~ 1140 vizualizări » subiect de bârfă aş putea spune, sau adevărul gol goluţ. Mi-am prezentat opinia în legătură cu sistemul oferit de cei de la Blogmoney. Îmi pare rău doar că părţii a doua (care conta cel mai mult) nu i-a fost acordată destulă atenţie. A ajuns în topul lunii septembrie pentru că blogmoney.com era un proiect aflat la început, pe care foarte mulţi ar fi vrut să-l testeze.

Octombrie: Concurs miniPRIX ~ 1119 » am participat la un concurs care se câştiga pe baza numărului de comentarii. Pentru a strânge cât mai multe comentarii, am promovat articolul cât mai bine, motiv pentru care a ajuns în topul lunii octombrie. Apropo, am câştigat concursul.

Noiembrie: Concurs: Câştigă un BitDefender Internet Security 2011 ~ 1206 vizualizări » dacă cu o lună în urmă câştigam un concurs, acum am organizat eu unul. Am oferit un antivirus care a ajuns în Iaşi până la urmă. Acesta a fost cel mai vizitat articol din noiembrie, pentru că am încercat să promovez concursul.

Decembrie: Cum adaugi diacritice unui text ~ 636 vizualizări » am scris despre două tool-uri minunate cu ajutorul cărora poţi adăuga diacritice unui text. A avut un impact la care nici eu nu mă aşteptam şi, din câte observ prin comentarii, oamenii au apreciat articolul.

Luna decembrie nu s-a terminat, deci cel mai popular articol de atunci nu ştiu dacă o să fie cel mai popular articol de peste 2 zile.

Cu ocazia realizării acestui top mi-am dat seama că cele mai vizitate articole nu sunt neapărat cele mai bune. Un articol poate fi considerat bun şi în funcţie de comentarii, de reacţii, sau de calitatea informaţiei. Unele articole au multe afişări fără să aibă prea multă informaţie folositoare, dar dacă stăm să ne gândim, nu noi stabilim cât de vizitat merită să fie un articol, ci vizitatorul, sau Google.

17 Comments

 1. Ruxandra 29 decembrie 2010
  • Cristian Florea 29 decembrie 2010
   • Ruxandra 30 decembrie 2010
   • Cristian Florea 30 decembrie 2010
   • Ruxandra 30 decembrie 2010
 2. Alter Ego Blog 30 decembrie 2010
  • Cristian Florea 30 decembrie 2010
 3. Andreea. 30 decembrie 2010
  • Cristian Florea 30 decembrie 2010
 4. isshmen 31 decembrie 2010
  • Cristian Florea 31 decembrie 2010
 5. isshmen 31 decembrie 2010
  • Cristian Florea 31 decembrie 2010
 6. Essential 2 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 2 ianuarie 2011
   • Essential 3 ianuarie 2011
   • Cristian Florea 3 ianuarie 2011

Leave a Reply