Cele mai populare posturi scrise în 2010

Mă gândeam să nu fac niciun top şi nicio retrospectivă în acest sfârşit de an. Nimic nu voiam să-mi mai amintească de faptul că se duce anul bloggeristic. Până la urmă m-am răzgândit, ce tasta mea, poate sunteţi şi voi curioşi (că eu am fost) care-s cele mai vizualizate posturi ale anului 2010 de pe floreacristian.ro, nu?

Ianuarie: Virgulă, paranteză şi alte semne de punctuaţie ~ 2564 vizualizări » un articol cu puţină informaţie, dar preţioasă pentru mine. A ajuns cel mai bun din ianuarie datorită celor veniţi de pe Google.

Februarie: Primul blogmeet din Focşani ~ 2014 vizualizări » o săptămână mai târziu a luat naştere (în mod oficial) blogosfera vrânceană. A ajuns cel mai bun articol din februarie datorită faptului că am încercat din răsputeri să promovez blogmeet-ul.

Martie: Fac un test pentru când voi fi mare ~ 1276 vizualizări » vă ceream poveşti din studenţie. A ajuns cel mai bun articol din martie pentru că titlul a atras pe toată lumea să-l citească, de scris comentarii mai puţin.

Aprilie: Guest Post, ce-i ăla? ~ 1532 vizualizări » am încercat să fac o listă cu blogurile de la noi din ţară care acceptă Guest Post-uri. Mă aşteptam la mai multe reacţii. Totuşi, a ajuns cel mai citit articol din aprilie pentru că au fost destul de multe persoane care au vrut să mă ajute să completez lista, motiv pentru care au promovat articolul pe reţelele de socializare.

Mai: Cuvinte Scrise Cu Literă Mare ~ 1878 vizualizări » încercam să înţeleg de ce unii români scriu fiecare cuvânt din titlul unui articol cu literă mare. Am înţeles până la urmă că-i greşeală gramaticală, dar nu stă niciunul dintre cei care fac asta să se intereseze în legătură cu acest lucru. Articolul a fost atât de vizitat pentru că, probabil, toată lumea voia să ştie răspunsul.

Iunie: Jucării cu telecomandă ~ 1591 vizualizări » un advertorial care a stârnit atenţia în rândul comentatorilor, dar care a adus şi destui vizitatori din Google.

Iulie: Guns N’ Roses vor fi huiduiţi când vor veni în România ~ 1459 vizualizări » seamănă cu un titlu de ziar, dar este o simplă convorbire de la frizerie. A prins bine la public pentru că probabil ar fi putut isca o ceartă pe cinste.

August: Află când trebuie să-ţi trimiţi link-urile pe Twitter ~ 1427 vizualizări » am făcut un mic test folosindu-mă de statisticile oferite de bit.ly ca să aflu în ce parte a zilei este cel mai indicat să trimiţi un link pe Twitter. A prins bine pentru că foarte multe persoane voiau să afle asta. Nu ştiu cât de exact este studiul, dar eu am prezentat ceea ce mi-a ieşit.

Septembrie: De ce m-am lecuit de Blogmoney.com ~ 1140 vizualizări » subiect de bârfă aş putea spune, sau adevărul gol goluţ. Mi-am prezentat opinia în legătură cu sistemul oferit de cei de la Blogmoney. Îmi pare rău doar că părţii a doua (care conta cel mai mult) nu i-a fost acordată destulă atenţie. A ajuns în topul lunii septembrie pentru că blogmoney.com era un proiect aflat la început, pe care foarte mulţi ar fi vrut să-l testeze.

Octombrie: Concurs miniPRIX ~ 1119 » am participat la un concurs care se câştiga pe baza numărului de comentarii. Pentru a strânge cât mai multe comentarii, am promovat articolul cât mai bine, motiv pentru care a ajuns în topul lunii octombrie. Apropo, am câştigat concursul.

Noiembrie: Concurs: Câştigă un BitDefender Internet Security 2011 ~ 1206 vizualizări » dacă cu o lună în urmă câştigam un concurs, acum am organizat eu unul. Am oferit un antivirus care a ajuns în Iaşi până la urmă. Acesta a fost cel mai vizitat articol din noiembrie, pentru că am încercat să promovez concursul.

Decembrie: Cum adaugi diacritice unui text ~ 636 vizualizări » am scris despre două tool-uri minunate cu ajutorul cărora poţi adăuga diacritice unui text. A avut un impact la care nici eu nu mă aşteptam şi, din câte observ prin comentarii, oamenii au apreciat articolul.

Luna decembrie nu s-a terminat, deci cel mai popular articol de atunci nu ştiu dacă o să fie cel mai popular articol de peste 2 zile.

Cu ocazia realizării acestui top mi-am dat seama că cele mai vizitate articole nu sunt neapărat cele mai bune. Un articol poate fi considerat bun şi în funcţie de comentarii, de reacţii, sau de calitatea informaţiei. Unele articole au multe afişări fără să aibă prea multă informaţie folositoare, dar dacă stăm să ne gândim, nu noi stabilim cât de vizitat merită să fie un articol, ci vizitatorul, sau Google.

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • Ruxandra 29 Dec 2010, ora 20:23

  Cat mai multe articoel bune, cat mai multe vizualizari si cat mai multe prietenii legate iti doresc!

  • Florea Cristian 29 Dec 2010, ora 20:44

   multumesc mult! nu stiu cum reusesti, dar cu fiecare comentariu pe care-l lasi parca-mi pare tot mai rau ca nu esti din focsani, sau ca nu ne-am intalnit pana acum la un blogmeet. apreciez enorm faptul ca ma citesti si comentezi!

   • Ruxandra 30 Dec 2010, ora 22:35

    Imi place cum scrii si o sa te tot citesc. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. De ceva timp am vazut ca se pot scrie articole pe blogul tau, dupa ce sunt aprobate, daca sunt bune de publicat pe blog. Voiam sa te intreb ce subiecte se pot scrie.Daca o sa vin vreodata prin Focsani, o sa vin atunci cand o sa fie stabilit un blogmeet.

   • Florea Cristian 30 Dec 2010, ora 22:42

    poti scrie pe ce subiect vrei tu. este un blog generalist, deci nu pun niciun fel de bariere. imaginatia e singura ta limita :)

   • Ruxandra 30 Dec 2010, ora 23:06

    Oo, da…atunci e si mai interesant.

 • Alter Ego Blog 30 Dec 2010, ora 08:06

  Dupa cum poti observa articolele de pe blog sunt ca vinul (cu cat e mai vechi cu atat e mai apreciat), cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai vizualizate si n-ar fi o surpriza ca la anul pe vremea aceasta ierarhia sa se schimbe !

  • Florea Cristian 30 Dec 2010, ora 11:22

   da, am observat asta si am continuat sa ma intreb de ce. oare mi-am schimbat stilul? oare ma promovam altfel? care o fi cauza?

   oricum, pana gasesc raspunsuri, continui sa ma tin de treaba cum stiu eu mai bine

 • Andreea. 30 Dec 2010, ora 15:48

  Dar nu inteleg de ce le-ai luat dupa vizualizari. Eu as fi dat naibii vizitatorii si parerea lor si as fi ales articolul meu favorit. Pana la urma e blogul tau,nu al nostru.
  Iar articolul cu Guns’n’ roses.. daca esti dobitoc si n-ai auzit de formatie,ar fi bine sa taci..dupa mai zici si ca esti fan Salam si toata lumea te injura. Oh God,putina minte mai au unii (ziceam de primul comentator la articol).

  • Florea Cristian 30 Dec 2010, ora 16:45

   am zis sa fie un criteriu care sa nu depinda neaparat de mine. daca ar fi fost dupa mine, as fi pus 99% din articole acolo :)) asa am considerat eu ca-i mai ok. Pana la anul poate gandesc alta metoda

 • isshmen 31 Dec 2010, ora 04:09

  Interesant.. Ma intereseaza foarte mult cate vizualizari are postul meu :D

 • isshmen 31 Dec 2010, ora 04:11

  Apropo, cum se spunea mai sus, eu nu as fi ales dupa criteriul vizualizarilor. Ci, dupa comentarii, dupa cat s-a discutat acel subiect, si apoi, as fi ales ce-mi place mie cel mai mult (dar na, tie toate`ti plac :D )

  Vad ca nu mai merge editat comentariu, parca era mai fain inainte.. unii mai fac si greseli :)

  • Florea Cristian 31 Dec 2010, ora 09:22

   prefer sa le corectez eu decat sa tin prostia aia de plugin care-ti permite sa editezi :D

 • Essential 2 Ian 2011, ora 01:32

  Interesanta retrospectiva ta.
  Cu ce plugin poti sa vezi numarul de vizualizari a unui articol, eu nu stiu prea bine wordpress

  • Florea Cristian 2 Ian 2011, ora 10:37

   eu folosesc GD Press Tools. Dar incep sa se inregistreze vizualizarile abia dupa ce l-ai instalat. Nu exista ceva care sa-ti arate cate vizualizari ai avut inainte sa instalezi pluginul respectiv

   • Essential 3 Ian 2011, ora 09:23

    Multumesc, am instalat si eu, vad ca aces plugin mai are si alte avantaje

   • Florea Cristian 3 Ian 2011, ora 10:55

    are multe alte avantaje pe langa numararea vizualizarilor. are si setari care tin de SEO sau securitate. uita-te bine prin el si seteaza-l dupa bunul plac, pentru ca merita