Cenzura

In Romania CNA-ul (Consiliul National al Audiovizualului) taxeaza din ce in ce mai multe posturi de televiziune datorita simplului fapt ca n-au cenzurat nu stiu ce material facut public inainte de ora 23:00.
Mi se pare normala chestia asta pana la un anumit punct. Cateodata n-au pe ce sa-si scoata banii si amendeaza asa ce li se nazare lor.
Spre exemplu tin minte ca anul trecut (parca), Garsoniera lui Maruta a fost amendata pentru ca prezentatorul (Catalin Maruta) nu urmeaza un anumit program creat special pentru emisiunea respectiva ci are libertate in vorbire si in ceea ce face.
Pai bai nene … de ce ii dai tu amenda lu ala? Fura audienta de la prea multe posturi TV intre orele in care ruleaza? Lasa-l bre sa se simta bine si sa-si faca emisiunea. Daca folosea un limbaj vulgar sau daca punea materiale video interzise copiilor te intelegeam dar el doar isi face meseria.
Dupa TVR2 si Catalin Maruta au urmat multe alte televiziuni care au primit amenda inutila pentru ca isi faceau emisiunea cum considerau mai bine.
Sincer eu nu-i mai inteleg pe astia de se ocupa de cenzura din Romania 8-|
Pai televiziunile isi primesc amenzi inutile zilnic iar ziarele, revistele, s.a traiesc bine merci.
Pe mine ma socheaza faptul ca mai bine de 60% din ziare au ajuns sa aiba „fata de la pagina 5” sau mai stiu eu ce fete fara sa se gandeasca la faptul ca poate si copiii mai vor sa gaseasca ceva interesant in ziarul respectiv dar si faptul ca nu exista chioscuri de ziare fara reviste 18+ pe geam sau pe afisier.
Romanii stiu sa-i ia de guler numai pe cei care isi fac treaba cu drag si cu pasiune, sarind peste probleme mai importante ale tarii.
Si apoi vine si intrebarea mereu pusa: „De unde stie pustiul asta de clasa a V-a atatea injuraturi si prostii?”
Si raspunsul: „Daca Romania ii ofera un regim care ii permite…pustiul profita. Nu e logic?”
Eu cred ca cenzura nu mai exista in Romania (probabil a existat doar inainte de ’89) desi multi se chinuie sa acopere cat mai multe „gauri” astupandu-le inca o data pe cele deja acoperite.

Tags:

One Response

  1. World Falls Away 11 octombrie 2008

Leave a Reply