Cerem ajutor, iar când ni se oferă îl ignorăm

promovare evenimenteAu românii un talent de a se plânge, de zici că sfârşitul lumii e în fiecare zi. Dar cu chestia asta sunt sigur că sunteţi deja familiarizaţi. Totodată, românii se mai pricep şi la a ignora ajutorul dacă nu e de un real folos.

Pe vrancea.com.ro vreau, pe lângă recenzii ale evenimentelor la care particip, să şi promovez ceea ce se întâmplă în Focşani, motiv pentru care, de fiecare dată când văd câte-o iniţiativă faină, obişnuiesc să cer mai multe informaţii, ca să pot întocmi un articol demn de luat în seamă.

Nu cer nimic în schimbul promovării evenimentului, iar informaţiile pe care le doresc nu necesită nici deplasare, nici compromisuri, nici vânzări de suflete, sau sacrificări de persoane. În general vreau doar câteva lucruri care l-ar putea face pe un posibil cititor să înţeleagă ce-i cu evenimentul, unde se ţine, ce vrea el să rezolve şi, eventual, cine mai este implicat pe lângă organizator. Lucrurile astea se pot scrie în maxim 10 minute într-un mail, iar imaginea pe care o pot câştiga organizatorii, există fără doar şi poate.

Site-ul în cauză nu este chiar uitat de lume şi vă pot spune asta datorită statisticilor şi a feedback-ului pe care-l primesc (mai mult verbal, decât prin comentarii) de la oamenii cu care mă întâlnesc.

Ceea ce nu înţeleg eu este de ce atunci când te rog să-mi trimiţi mai multe informaţii despre un anumit eveniment, tu accepţi să faci asta, iar eu, de cele mai multe ori, nu văd niciun mail de la tine care să-mi ofere ceva informaţii.

Aş putea adăuga la primul paragraf şi faptul că românii sunt comozi, nu?

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Stănica Bostănaru 14 Dec 2011, ora 19:58

  Dintre cei mai comozi, Grim. Gândeşte-te că mă aflu în situaţia prezentată de tine de foooooarte multe ori, în sensul că îi pun pe tavă unui om un curs subvenţionat 100 %, curs care l-ar ajuta foarte mult pe viitor. Îi fac consilierea, trecem la partea de strângere a documentelor. Pentru o copie a certificatului de nastere pe care mă ofer să i-o fac eu (fotocopie) … ajung să trag de un om şi două săptămâni… În fine, nu este o problemă generală, dar stă în firea românului … care crede că i se cuvine totul, dar fără să contribuie câtuşi de puţin.

  • Florea Cristian 14 Dec 2011, ora 20:00

   Macar nu sunt singurul care simte asta. In cazul tau, totusi, trebuie sa vina sa-ti dea fotocopia. Mie imi poate trimite un mail de acasa, sau de oriunde ar fi el. Nici macar nu-l pun sa-si miste fizicul de la PC

   • Stănica Bostănaru 14 Dec 2011, ora 20:48

    «Să vină» înseamnă să se deplaseze câţiva metri din faţa porţii, Grim. Eu merg în comunele lor… Îţi dai seama ce efort este să ieşi din curte, nu ? … uofff..

   • Florea Cristian 14 Dec 2011, ora 21:34

    Aoleu, credeam ca vin la tine la birou, sau ceva de genul. Pff, daca nici asa nu coopereaza, atunci cum?

 • starchim01 15 Dec 2011, ora 10:06

  Pică pară mălăiață…