Citeste o carte

Cu totii stiti melodia din care a fost inspirat titlul cantata de Parazitii…
Well .. n-am sa comentez melodia. Nu acesta este motivul pentru care vedeti mai sus scris indemnul pe care il auziti peste tot dar nu prea il practicati.

Intr-o dimineata frumoasa, in timp ce veneam de la antrenament si ascultam muzica pentru a nu ma plictisi, vad langa o ghena de gunoi un ditamai teancul de carti vechi puse una peste alta, legate cu ceva si lasate pentru a fi luate de catre cei care se ocupa de curatenia orasului.
Mare mi-a fost mirarea cand mi-am dat seama cat de importante ar fi putut fi acele carti. Poate cel care le-a aruncat le citise dar mai erau persoane care se puteau informa din ele. Poate trebuiau duse la un anticariat sau donate unei biblioteci. In cel mai rau caz stranse ca maculatura dar nu aruncate nepasator.

Stateam si ma gandeam la faptul ca desi noua generatie de copii mi se pare din ce in ce mai „analfabeta”, lumea continua sa arunce carti „pe fereastra” de parca ar fi gunoilul lor zilnic (cine spune ca nu e :-?? ).
Desi suntem atat de „crizati” de faptul ca invatamantul se duce de rapa, noi continuam sa aruncam carti la gunoi si sa fim nepasatori in legatura cu educatia copiilor.
RUSINE!

Si..pentru ca tot vorbeam de educatie si intelectualitate, va invit sa urmariti filmuletul urmator:

9 Comments

  1. Georgiana 26 noiembrie 2008
  2. Cristian Florea 26 noiembrie 2008
  3. Olivia 27 noiembrie 2008
  4. Cristian Florea 27 noiembrie 2008
  5. CarmenPunkGirl 27 noiembrie 2008
  6. Sixx 28 noiembrie 2008
  7. Cristian Florea 28 noiembrie 2008
  8. chrdst 28 noiembrie 2008
  9. Andrei 10 octombrie 2009

Leave a Reply