Citeşti bloguri prin RSS? Ai încercat FeedDemon?

Despre FeedDemon am mai spus câte ceva acum un an de zile, dar fugitiv, în câteva rânduri, pentru că articolul era despre altceva şi pentru că FeedDemon-ul nu merita atât de multă atenţie. Acum merită, dar mai întâi să încercăm să explicăm termenii. Dacă nu ştiţi ce înseamnă RSS, daţi un click aici.

FeedDemon este o aplicaţie care permite să te abonezi prin RSS la blogurile care-ţi plac.

De ce am ales eu FeedDemon şi nu altceva? Pentru că dintre feed reader-ele pe care le-am testat, este singurul care se sincronizează automat cu Google Reader. Cum înainte de FeedDemon mă abonam la toate blogurile prin Google Reader, acest detaliu era unul foarte important pentru mine. În plus, sincronizarea asta mă ajută şi atunci când vreau să-mi citesc reader-ul de pe telefon, că acolo n-am cum să-mi instalez progrămelul.

De ce versiunea 4 (aia nouă) merită atenţie? Pentru că are un design nou şi user-friendly, pentru că permite aşa-zisul „Watches”, care te lasă să-i spui softului să-ţi arate articolele de pe blogurile la care eşti abonat în funcţie de nişte keyword-uri (pe care tu le setezi), pentru că are „Podcasts”, care îţi downloadează melodii pe iPod sau pe alte gadget-uri media şi pentru multe altele pe care vă las să le descoperiţi singuri.

Un minus ar fi faptul că browserul intern pe care-l are FeedDemon este Internet Explorer, dar eu am selectat să-mi deschidă toate link-urile în browserul setat ca general, deci Mozilla, fără să mă mai lovesc de cel intern.

Aşadar, ciţiţi bloguri prin RSS? Folosiţi FeedDemon?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Stefan Murgeanu 17 Dec 2010, ora 16:51

  ce aduce in plus FeedDemon fata de google reader? de ce as schimba? merci :)

  • Florea Cristian 17 Dec 2010, ora 21:09

   in primul rand nu mai trebuie sa mai deschizi browserul atunci cand citesti. apoi, ai tot felul de butonase de share sau like, il poti tine deschis mereu si sa-l setezi sa te atentioneze cand apar articole noi, sau sa te atentioneze din 30 in 30 de minute (sau orice timp vrei tu). e ca si cum ai alege TweetDeck in loc sa scrii update-uri de pe twitter.com

 • DrCriss 17 Dec 2010, ora 17:20

  Folosesc FeedDemon de ceva timp și sunt foarte mulțumit de el :)
  @Stefan Murgeanu FeedDemon este o aplicatie desktop stand alone. Nu știu dacă și la google reader e ceva asemănător, dar feed demon te anunță când sunt articole noi în feed, printr-o notificare în partea dreaptă jos a ecranului. Avantaje ar fi mai multe, dar nu prea am timp acum să le înșir :)

 • anana 17 Dec 2010, ora 20:57

  CRISS acest feed ,se instaleaza ca si autocorect :?:

  • Florea Cristian 17 Dec 2010, ora 21:10

   aproximativ, doar ca e mai greu sa-l setezi si sa-l faci sa mearga. in plus, daca nu citesti bloguri prin RSS, nu prea te ajuta

   • anana 18 Dec 2010, ora 16:10

    multumesc de raspuns,am inteles

 • Ruxi 17 Dec 2010, ora 21:28

  Eu folosesc GReader. Telefonul nu-l folosesc pentru internet. O să încerc şi eu programul spus de tine…

 • Beta - Gaming Arena 17 Dec 2010, ora 23:28

  Am avut o perioadă în care am folosit FeedDemon, însă a fost foarte scurtă. Nu m-a dezamăgit, însă eram mult mai acomodat cu Google Reader!

  Noua versiune nu am testat-o, și dacă o să-mi placă într-un mod extraordinar probabil o să-l păstrez. :D