Tu ce citești dimineața, la cafea? Am patru recomandări pentru tine

Mereu am pus mai mult accent pe cât citesc și mai puțin pe cât scriu. Mi se pare că e foarte important să citești mult și să fii informat cu tot ce se întâmplă în jurul tău, fie că are legătură cu domeniul în care activezi sau nu. Cu cât știi mai multe despre lumea din jurul tău, cu atât s-ar putea să ai mai multe idei năstrușnice când vine vorba de industria la care te pricepi.

M-am gândit să fac o listă cu sursele pe care le urmăresc eu în fiecare dimineață. Cu speranța că poate, la un moment dat, cineva le va găsi utile. Fără alte introduceri, numărăm:

 1. Newsletterul PressOne (te abonezi din partea stângă, de la finalul boxului roz cu Revista Pressei). Echipa PressOne trimite în fiecare dimineață un newsletter cu știri din România și din străinătate. Îți zice, pe scurt, cam ce ar trebui să știi în ziua respectivă. Nu sunt doar știri de pe site-ul lor, ci fac trimitere către mai multe surse. Iar asta mi se pare foarte tare.
 2. Newsletterul Nuzzel. Nuzzel este o platformă care se uită la ce distribuie prietenii tăi de pe rețelele sociale și-ți trimite în fiecare zi un newsletter cu link-uri spre articolele pe care prietenii tăi le-au distribuit cel mai mult în ziua precedentă. E bun dacă ai în lista de prieteni oameni din aceleași domenii de interes ca tine, pentru că așa știi că informațiile care-ți vor apărea în newsletterul Nuzzel au mai multe șanse să conțină articole relevante pentru industria ta.
 3. Blogurile la care m-am abonat prin Feedly. Feedly e o platformă care-ți permite să te abonezi la site-urile și blogurile care-ți plac. Poți împărți pe domenii sau categorii sursele de unde să fie extrase articolele, iar tu intri când vrei acolo și urmărești ce au mai scris cei la care te-ai abonat. E fain că ai dintr-o singură pagină acces la ultimele articole ale tuturor blogurilor care-ți plac. Dezavantajul față de recomandările de la punctele 1 și 2 e că aici trebuie să-ți construiești singur lista de lucruri pe care să le urmărești, dar asta poate reprezenta și un avantaj, după ce investești puțin timp în a-ți strânge într-un loc sursele bune de urmărit.
 4. Posturile cele mai menționate pe Twitter de pe prima pagină Zelist. Pentru că nu sunt foarte multe conturi active de Twitter în România, de multe ori posturile cu cele mai multe mențiuni de-acolo nu sunt și populare pe Facebook, deci nu prea dau de ele în News Feed în timp ce stau cu Facebook-ul deschis.
 5. Bonus. Poți să te abonezi la newsletterul săptămânal de pe blogul meu. Ori intri aici, ori folosești câmpul de abonare de la finalul articolului. :D

Tu ce citești dimineața, la cafea?

5 Comments

 1. Eugen 10 martie 2016
  • Cristian Florea 10 martie 2016
 2. Luciana 10 martie 2016
  • Cristian Florea 11 martie 2016
   • Luciana 11 martie 2016

Leave a Reply