Compensezi cu ceva statul la birou?

De când cu Facebook-ul, dar nu neapărat, timpul petrecut de majoritatea persoanelor în faţa calculatorului a crescut considerabil. Cel puţin 3-4 ore pe zi ţi le petreci aşezat pe un scaun, în faţa unui monitor.

Lucrul ăsta nu-i neapărat rău, că poţi învăţa o grămadă de lucruri în timpul ăla, dar coloana ta vertebrală are foarte multe de suferit darită acestui lucru, iar cel mai probabil tu nu faci nimic pentru a repara asta.

Sau faci? Apropo, compensezi statul la birou cu exerciţii fizice, sau aştepţi să înceapă durerile de spate şi abia apoi te apuci de sport?

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Temătoru Nicu 18 Aug 2012, ora 18:31

  Eu nu mă încadrez în tipar deoarece deocamdată locuiesc la țară și desfășor în cursul zilei activități suficient de solicitante cât să nu prea conteze ce pățește coloana mea în cele doua-trei ore pe care le petrec seara la birou. Oricum, eu sunt genul de om care consideră o prioritate menținerea unui corp sănătos prim mișcare. Faceți mișcare, fraților, că va ofiliți!!!

  • Florea Cristian 18 Aug 2012, ora 19:21

   Tu compensezi statul la PC, se pare, deci n-ai de ce să-ţi faci griji din punctul de vedere al coloanei vertebrale. Felicitări pentru viaţa activă pe care-o duci!

 • Robciuc Ioan 19 Aug 2012, ora 02:21

  Păi, nu este un scaun special care să „aibă grijă” de coaloana noastră? :))))))

  Facem sport în timp ce lucrăm la PC!

  • Florea Cristian 19 Aug 2012, ora 09:38

   Există scaune care să-ţi protejeze coloana, dar nu care să aibă grijă la modul serios. :)) Adică sunt scaune care te fac să nu-ţi strici coloana aşa repede, dar tot ţi-o strici.

 • Tudor 19 Aug 2012, ora 07:42

  Incerc sa fiu din ce in ce mai activ fizic in ofline – activitati sopecifice unui mc fermier. Alergatul pe stadion sau mersul la sala nu ma caracterizeaza. Coloana ca coloana, dar am inteles ca hemoroizii au inceput sa trimita din ce in ce mai multi tineri la cabinetele medicale.

  • Florea Cristian 19 Aug 2012, ora 09:39

   Până la urmă nu prea contează ce fel de activităţi faci. Important este să te mişti.

 • Temătoru Nicu 19 Aug 2012, ora 09:29

  Hemoroizii, se mai tratează ei cumva, mai grav e în cazul prostiei induse de utilizarea necorespunzătoare a Facebook, YouTube, etc…

  (cam plastică exprimarea dar ăsta e adevărul)

 • ASY 19 Aug 2012, ora 22:21

  Si eu merg foarte mult pe jos si chiar imi place. Rar se intampla sa fac carcei sau sa ma doara picioarele foarte tare.