Pe 8 iulie are loc prima conferință din România dedicată podcast-urilor

Unul dintre lucrurile care îmi plac la job-ul pe care îl am este faptul că îmi desfășor activitățile într-un mediu care se schimbă continuu. Dacă lucrezi în social media, nu ai timp să te plictisești, pentru că mereu apare ceva nou.

Și nu vorbim doar despre schimbări impuse de rețelele sociale și de platformele pe care le folosim (chiar dacă Google face, în medie, 9 schimbări pe zi în algoritmul care afișează rezultatele căutărilor), ci și de schimbări impuse de preferințele oamenilor.

Pentru că toți avem acces la social media, iar ceea ce ne place nouă să consumăm poate deveni de o importanță mare în timp, pe măsură ce descoperim că sunt și alții ca noi.

Podcast-urile există în peisajul mediului online de cel puțin 10 – 15 ani, doar că în România nu a luat amploare până acum vreo 3 – 4 ani. Poate pentru că nu era destul public pregătit să consume acest gen de conținut.

În ultimii ani numărul ascultătorilor de podcast a crescut considerabil, atât în străinătate, cât și în România, iar odată cu ei a crescut și numărul realizatorilor de podcast-uri. Iar acum avem în țara noastră și câteva branduri care au podcast-ul propriu.

Fiind deja un subiect important în lumea profesioniștilor din mediul digital, a fost nevoie doar de-un pas până la a exista o conferință în acest sens.

Ei bine, echipa Evensys este cea care și-a asumat crearea primei conferințe din România dedicată podcast-urilor. Conferința se numește Podfest și va avea loc pe 8 iulie 2020.

Având în vedere vremurile în care trăim, va fi un eveniment care se va desfășura exclusiv online. Totodată, este un eveniment la care poți participa gratuit, iar ca să fii la curent cu detaliile desfășurării, te invit să dai Attend evenimentului de pe Facebook. Dacă vrei să primești informațiile pe email, te poți înscrie aici.

Despre ce o să fie Podfest 2020?

Citez de pe site-ul organizatorilor:

  • Podcast Creation – Cum creezi un podcast si de ce tii cont cand esti la inceput
  • Podcast Production  – Ce dotari tehnice trebuie sa ai in vedere cand produci podcast-ul
  • Podcast Marketing – Ce optiuni de marketing ofera podcast-urile brand-urilor si agentiilor
  • Podcast Monetization  – Cum poti castiga bani din podcasting si colabora cu brandurile
  • Podcast Promotion – Ce posibilitati ai la indemana pentru a-ti promova eficient podcast-ul
  • Podcast Distribution – Care sunt cele mai bune canale de distributie pentru podcast-ul tau

Dacă vrei să înțelegi mai bine potențialul acestui tip de conținut (apropo, e genul de conținut cu cel mai mare attention-span la nivel mondial), îți recomand să-ți salvezi ziua în calendar. 👍🏼

Pe 8 iulie are loc prima conferință din România dedicată podcast-urilor

No Responses

Leave a Reply