Construim blocul ăla sau ce facem?

Azi dimineaţă, în timp ce îmi procuram de la magazinul de vizavi cele necesare pentru micul dejun, am avut plăcerea să dau ochii cu nişte aşa-zişi muncitori calificaţi (zugravi).

Nu ştiu dacă am mai spus înainte, dar în apropierea blocului meu, se mai construieşte o clădire care tot pentru locuit ar vrea să fie acolo, iar muncitorii (azi am descoperit) vin în fiecare dimineaţă la SuperMarket-ul din faţa blocului meu pentru a-şi cumpăra „pacheţelul” din ziua respectivă. Că munca pe stomacul gol e ca tema la mate (aproape imposibilă).

Azi am asistat la momente inedite în legătură cu alegerea meniului. Am fost plăcut surprins de faptul că fiecare dintre ei şi-a luat cel puţin o bere, ca să intre mâncarea mai bine. Ei nu beau apă, suc sau altele, ci bere; că doar suntem bărbaţi ce dracu’

În rest, înafară de bere, fiecare-şi lua după bunul plac, o bucăţică de salam nu ştiu de care şi-o pâine, o bucăţică de altfel de salam şi altă pâine şi tot aşa până ajung la casă. Ce credeţi că văd acolo? Nu, nu vă aşteptaţi la cărnuri scumpe sau pâini nu ştiu de care. Unul dintre ei, mândru muncitor de onoare al blocului în cauză, cu o minte mai ageră decât a celorlalţi şi cu inteligenţă de invidiat, a lăsat salamul şi pâinea în seama colegilor şi şi-a cumpărat ceva mai „gustos”. Omul despre care vorbim şi-a cumpărat trei beri şi două eugenii în locul unei beri, pâinii şi bucăţelei de salam feliat.

Probabil luciditatea lui de dimineaţă şi-a spus cuvântul reuşind să calculeze exact numărul de proteine, aminoacizi, glucoză, vitamine şi H2O necesare unei zile de muncă. A făcut o medie a temperaturii de afară, adunată cu vântul de pe schelă, a împărţit la numărul de ore de muncă şi la nivelul de răcire al bării. A adăugat sub radical numărul de calorii arse pentru jocul de cărţi din timpul muncii şi a scos x-ul din ecuaţia în care eugeniile îşi au locul. Astfel, cu o eroare de 0.02%, a ajuns la concluzia că decât să mânănce salam cu pâine la 35 de grade Celsius în timp ce joacă poker la etajul 3 al blocului, mai bine mânăncă două eugenii şi două beri în plus în aceleaşi condiţii de muncă.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că berea te ajută să gândeşti logic în situaţii de criză. Decât să mănânci nesănătos, mai bine bei o bere!

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • fLn 19 Iun 2009, ora 18:37

  Ce mea tare explicatie pe care ai putut-o gasi. E geniala :))
  .-= Ultimul articol al lui fLn – Ce-mi place la mine … =-.

 • Grim_Cris 19 Iun 2009, ora 18:47

  Merci! :))

 • xmusikxkod 19 Iun 2009, ora 21:32

  ce-i drept este nevoie de o persoana cu studii avansate pentru a-si calcula atat de „atent” doza de proteine,lipide si glucide necesare unei zile de munca .trebuie sa fii un geniu…un mister de nedeslusit ca sa afli asta,iar omu asta cu siguranta ii mult prea calificat penru postul lui de zugrav daca a reusit sa-si dea seama :))
  well done dude:D nice post

 • manhst 19 Iun 2009, ora 21:43

  Esti genial :D.
  .-= Ultimul articol al lui manhst – Hosting si domeniu GRATUIT =-.

 • Cosmetice 19 Iun 2009, ora 22:46

  Iar cu berea de la prima ora isi maximizeaza productivitatea,nu?:)) o sa aiba mai mult spor la munca;))f tare

 • Grim_Cris 19 Iun 2009, ora 22:08

  Merci merci

 • Thew 20 Iun 2009, ora 00:16

  Eh…pai ce sa faci..
  .-= Ultimul articol al lui Thew – Banca Transilvania =-.

 • Slacker 19 Iun 2009, ora 23:57

  ‘Decât să mănânci nesănătos, mai bine bei o bere!’

  Adevarat . :))

 • Serginho 20 Iun 2009, ora 01:54

  Poate avea deja pachetel de acasa :| Tata intotdeauna isi face de acasa… :| Si fara bere, ca e sofer :))
  .-= Ultimul articol al lui Serginho – Mă apucă… =-.

 • RedAndBlue 20 Iun 2009, ora 09:10

  Eu gasesc alta motivatie a celor 3 beri , una mai simpla si fara dureri de cap (pentru noi). Le-a băut repede pe toate 3 si apoi a trecut omul la un pui adanc de somn. Unul mare , probabil pana la pauza de masă , atunci se odihneste iar. Si cu o aceiasi probabilitate , omul va mai lua si o pauza de vreo 5 tigari sa le simta…in somn.
  .-= Ultimul articol al lui RedAndBlue – Să vă pun o întrebare =-.

 • ASY 20 Iun 2009, ora 12:40

  Imi place explicatia, dar ganditi-va cat de calificati sunt toti cei care lucreaza in constructii mai ales in noua Romanie (Italia) si cum de se intorc cu bani acasa. Simplu acolo se fura mult mai ales daca esti roman si deaia se intorc mereu cu bani acasa. Doar cei betivani nu reusesc sa vina cu bani in rest e ok. Asa ca ar fi o idee sa ma fac si eu muncitor. Partea comica e ca desi toti beau multa bere is slabanogi majoritatea….nu au burta frate.

 • Turcik 20 Iun 2009, ora 12:55

  Mai uite ce cred eu :P Orice om are dreptu sa bea o bere, doua in timpul pauzei de masa, mai ales ca acum e caldura dracu, si sa stai pe un santier sa lucrezi nu e cel mai placut lucru din lume.. si pana la urma fiecare face ce vrea cu viata lui :) Anyway funny explicatia :P
  .-= Ultimul articol al lui Turcik – M-am mutat =-.

  • Grim_Cris 20 Iun 2009, ora 13:54

   @Turcik, n-am nimic cu berea lui dar mi se pare absurd sa renunti la mancare pentru bere

   @manhst, cine stie prin ce subsol al blocului le tine :))

 • manhst 20 Iun 2009, ora 13:03

  Auziti .. A luat 3 beri .. Nu se raceau ? Adica o bea pe prima ,dar celalalte 2 ?
  .-= Ultimul articol al lui manhst – My new project | Urban Sports =-.

 • Pingback: Link-uri de duminică #3 | PanTeraS Blog
 • sorin razmed 7 Iul 2009, ora 11:25

  ok…rationamentul este perfect logic…:))