Copii, nu vă mai duceţi la şcoală. Şi proştii sunt băgaţi în seamă.

Fiecare are un loc bine definit în universul ăsta. Spre exemplu, firma InfoTravel o să fie recunoscută de azi înainte drept aia care plăteşte analfabeţii ca să facă ceea ce ştiu ei cel mai bine: să fie proşti.

În episodul de azi, Zaineasca descoperă că i-a fost furată o idee de către oamenii de la InfoTravel. Noi, băieţi săritori, am zis că ar fi bine să mergem pe facebook şi să-i explicăm omului că treaba cu furatul ideilor nu prea merge şi că ar fi bine să îşi ceară scuze, ca să nu-şi facă firma pe care o reprezintă de râs. Răspunsul lui sună cam aşa:

“nu e imp poza pt noi..dc vreti o stergem si creem noi una noua, pt noi era important era mesajul de transmis. dar voi puteti sa va uitati 3 luni la poza, tip caracter si alte nimicuri deastea..:) o putem crea in cateva ore ..dc chiar stati intr-o poza ha ha ha!!!!!”

Altfel spus, noi îi zicem: mă, nu mai fura ideea fetei, că nu-i frumos, iar el ne spune că poate schimba poza dacă ne deranjează.

Exact aşa cum am păţit eu aici când, după ce i-am explicat omului cum să-şi facă un Facebook mai atractiv, el a venit cu asta.

Revenind, dacă vreţi să vă angajaţi pe bani mulţi, trebuie doar să ştiţi cum să pierdeţi vremea pe Facebook şi să trimiteţi un mail la pd@infotravelromania.ro cu textul: „eu dc vreau s ma angajez l voi c tb sa fak s-au s creez? promit k nu fur kartzi de gramatik”, iar oamenii vă vor trimite gratuit într-o excursie, urmând ca atunci când vă întoarceţi de-acolo să vă ceară 3 site-uri de unde se pot fura idei.

Lasă un comentariu

17 comentarii

 • alex ursa 10 Feb 2012, ora 12:54

  Da, sunt perfect de acord cu asta. Au furat o idee si merita criticati. E foarte nasol cand cineva se chinuie, face o chestie si altul o ia ca pe a lui. Singura chestie care ma deranjeaza e urmatoarea: De cate ori l-am prins pe @visurat ca a furat glume de pe 9gag sau alte site-uri si i-am spus asta iar el m-a facut gunoi, mizerie, prost, sugator de pula etc nimeni nu a sarit si la gatul lui pt ca e A-lister.

  Poate toti hotii ar trebui pedepsiti

  • Florea Cristian 10 Feb 2012, ora 15:20

   Cred că problema aici a fost şi faptul că agenţia asta făcea bani serioşi pe baza ideii Zaineascai. Intr-adevar, orice fel de furt, tot furt este, dar aici de-aia cred eu ca au sarit mai multi, pentru ca era la un alt nivel.

   • Ciprian 11 Feb 2012, ora 09:32

    Si visurat face bani… Ca prin asta face trafic si poate sa vanda publicitate si advertoriale, nu ? Sau un hot mai marunt nu e la fel de hot ?

   • Florea Cristian 11 Feb 2012, ora 09:40

    Ba da, chiar am zis că orice fel de furt, tot furt este, dar am spus şi că, în opinia mea, ăsta ar putea fi motivul pentru care toţi au sărit cu articole de data asta.

 • Iulian Andrei 10 Feb 2012, ora 16:02

  Mi se pare mie sau acum oricine are pagina de web se crede copiraitar genial? :))))))
  Chemati ACTA, SOPA, PIPA!!!
  Parca este un vers de manea cu „Am valoare si multi m-au copiat.. dar eu sunt unicaaat” :)))

  • Florea Cristian 10 Feb 2012, ora 16:24

   Studiaza putin problema. Aici e vorba de un concept, nu de o pagina web. E o idee foarte buna de promovare.

 • Calivita 10 Feb 2012, ora 17:06

  Cand o da ACTA in toti, sa vedeti atunci! Pe mine ma inspaimanta chestia asta cu furatul de idei! Ce inseamna de fapt sa furi o idee? la ce nivel?
  Eu incerc sa creez chestii originale, dar observand, citind si vizitand atatea site-uri, ma gandesc ca undeva in mintea mea se copiaza ideile altora si io cred ca sunt creatii proprii :))
  Chiar ma intreb pana la ce nivel ai voie sa ajungi si ce inseamna exact sa furi o idee….asta ca sa evit eu sa ma transform intr-o furacioasa :))))

  • Florea Cristian 10 Feb 2012, ora 18:35

   Aici e vorba de mai mult decat vazutul de idei si folositul lor din amintiri. Oana a venit cu conceptul de „Spune NU prostitutiei in design”, punand o poza cu o tipa care face pe prostituata. La cateva zile a aparut conceptul de „Spune NU prostitutiei in tursim”, aparand o poza cu aceeasi tipa si acelasi text.

   Asta e idee furata. Nu poza, cat conceptul de a spune nu prostitutiei.

 • Alexa 10 Feb 2012, ora 21:41

  Zaineasca ar trebui sa fie mandra,inseamna ca a avut o idee fantastica daca a reusit sa fie copiata.Pana la urma,sunteti doar invidiosi!

  • Florea Cristian 10 Feb 2012, ora 22:37

   Asa e. Adevarul e ca eu am scris de invidie. Si ca sa fiu bagat in seama!

 • Alle 11 Feb 2012, ora 00:06

  Nu creeeed ca ala a fost raspunsul lui =)))

  Zici ca e un raspuns de copil de clasa a 9-a, putin emancipat =))

 • Alexandra Catalina 11 Feb 2012, ora 07:48

  Nu stiu ce sa zic. Mno, daca inca va mai mira chestiile astea… Romania e tara tuturor posibilitatilor.
  Grim, nu mi-a venit sa cred, cand am vazut facebook-ul lui Florin Andrei, am ramas vreo doua minute in fata calculatorului, fara sa am vreo reactie. Atat de lipsit de imaginatie sa fii incat sa copiezi intocmai imaginea unui om care pana la urma a incercat sa te ajute. Stii vorba aia, ii oferi omului un deget si el iti ia toata mana.

  • Florea Cristian 11 Feb 2012, ora 09:44

   Ei, nu prea îmi pasă mie. Nu am de ce să-mi bat capul. Chestia asta nu mă influenţează pe mine cu nimic. Tot lui o să-i facă rău în timp. :D