Crăciunul l-am petrecut printre bloggeri

Ieri, cu tot Crăciunul, ne-am întâlnit la Irish Pub, ca să nu mai pierdem atât de mult timp în faţa calculatorului.

În sfârşit l-am cunoscut pe Alin Ioniţă , cu care voiam cu toţii de foarte mult timp să ne întâlnim, dar nu reuşiseră să ni se intersecteze drumurile. Am cunoscut-o şi pe Stănica Bostănaru care-i toată numai zâmbet şi care prea se subestimează (dar lasă că o să-i arătăm noi atitudine de blogger vrâncean). A mai fost prezent şi Constantin Bogdan, care parcă a stat prea puţin şi prea retras (sau nu neapărat retras, dar departe de colţul meu a stat sigur).

Dintre cei pe care-i cunoşteam deja, au venit Dan Trofin, Dan Ştefan, Tudor şi Remus (prezent pentru prima dată la un blogmeet, dar pe care-l ştiam pentru că învaţă la acelaşi liceu ca şi mine).

E pentru prima dată după foarte mult timp când am dezbătut subiectul pe care ni l-am propus. Până acum ne lungeam atât de mult la vorbă, că ajungeam să discutăm despre orice, numai despre ce ne propuseserăm nu. Uite că acum am discutat şi despre orice şi despre ce ne-am propus.

Câteva concluzii:

1. Ca să poţi evolua mai bine, mai frumos şi mai uşor, trebuie să-ţi cumperi domeniu (Dan Trofin şi Alin Ioniţă au spus că vor face asta cât de curând, restul se mai gândesc)

2. Facebook-ul, dacă tot e acolo, merită folosit şi pentru promovare, nu doar pentru a-ţi adăuga la prieteni foştii colegi de liceu, sau actualii colegi de muncă.

3. Dacă ai vrea să investeşti puţin timp în reţelele de socializare şi ai avea de ales între Facebook şi Twitter, mai bine alegi Facebook. În primul rând pentru că este mai uşor de înţeles, în al doilea rând pentru că îţi poate aduce mult mai mulţi vizitatori decât Twitter-ul. În al treilea rând pentru că ai foarte puţin timp la dispoziţie, iar un cont de Twitter necesită mai multă atenţie decât unul de Facebook, iar exemplele pot continua. Indicat ar fi să foloseşti atât Facebook, cât şi Twitter, da-ţi trebuie al naibii de mult timp, mai ales la început de drum.

4. Mă supără persoanele atehnice care nu întreabă şi nu încearcă să înveţe. E greu să urci un blog dacă ştii doar să aşterni nişte cuvinte şi să dai „Publish”.

5. Numărul de concluzii probabil ar fi fost dublu dacă ar fi putut ajunge şi Andra Zaharia, dar nu ne putem pune cu problemele de sănătate. Eu sper doar că acum e bine.

Cam aşa s-a încheiat anul bloggeristic în Vrancea. O ultimă întâlnire cu bloggerii pe acest an ne-a făcut să ne dăm seama că nu suntem degeaba şi că dacă vrem, se poate. Pentru februarie 2011 vrem să pregătim ceva special, că atunci se împlineşte un an de când ne-am întâlnit pentru prima dată. Poate convingem DreamTeam-ul să ni se alăture din nou, ca să petrecem cum se cuvine.

P.S.: O galerie completă cu poze de la Blogmeet găsiţi aici. Din păcate, nu s-a gândit niciunul că doar Stănica face poze, să-i fi luat aparatul puţin, ca să rămână şi ea cu ceva amintiri de la primul blogmeet la care-a participat, dar promit că la întâlnirea următoare vom fi mai atenţi.

Lasă un comentariu

19 comentarii

 • Ruxi 27 Dec 2010, ora 14:38

  Eu nici acum nu stiu sa umblu pe twitter. Prefer facebook, desi nici pe-acolo nu dau prea des. As merge si eu la o intalneala din asta, dar sunteti prea departe de mine..

  • Florea Cristian 27 Dec 2010, ora 14:59

   sunt sigur că şi în oraşul tău se organizează ceva. interesează-te mai bine :)

   • Ruxi 27 Dec 2010, ora 15:59

    Sunt convinsă că se organizează, dar eu vreau sa-i întalnesc pe cei pe care îi citesc cel mai mult.. sâc!

   • Florea Cristian 27 Dec 2010, ora 20:24

    ah, la asta nu m-am gandit. hai ca poate facem noi cumva…

 • Alibus 27 Dec 2010, ora 15:07

  Grim,

  Si eu ma bucur ca v-am intalnit. Cu putin noroc asta va fi doar o prima intalnire (binenteles asta pana te transferi la Bucuresti :)) )

  • Florea Cristian 27 Dec 2010, ora 20:23

   Doamne-ajuta sa ma transfer in Bucuresti. Eu chiar am emotii in privinta asta, chiar daca sunt abia in clasa a11-a

 • PATRICKdan 27 Dec 2010, ora 17:19

  scuze pt poze, abia ce le-am primit si eu, le-am trimis la randu-mi voua ! si mai intrasera si in spam, la casuta de mail :)
  castigurile sunt ca am reusit sa-i aducem pe Stanica si Alin, apoi am reusit sa vorbim despre Facebook si utilitatea lui in promovare si personal branding (inafara ca intalnim colegii din liceu/facultate acolo) si pentru ca lasat sa pluteasca un sentiment de prietenie sincera in jurul unor discutii care, in mare parte, au fost inafara blogging-ului !
  mi-as dori sa se implice mai multi in lucrurile esentiale si care raman, din pacate, la un stadiu incipient (proiect comune, in special). la fel si in organizarea acestor blogmeet-uri care nu presupune cine stie ce, dar sunt un bun exercitiu pt cei care vor mai mult si au in vedere dezvoltarea personala intr-un cadru mai mare.
  merci, Grim, pentru ajutorul dat cu acele adrese de mail si promovarea evenimentului. sper ca acel grup al nostru creat pe FaceBook sa se imbogateasca cu noi membrii de calitate, in conditiile stabilite !
  Sarbatori Linistite, in continuare !

  • Florea Cristian 27 Dec 2010, ora 20:26

   Eu sunt de acord sa ne intalnim tot mai des, nu-i asta o problema. Trebuie doar sa fie cineva care sa vina cu initiativa si sa fie oameni dornici de a ne intalni

 • Alex Dima 27 Dec 2010, ora 18:55

  Foarte frumos. Cat de mult imi plac intalnirile astea, iti demonstreaza ca bloggingul nu consta in a sta doar in fata computerului.

  Imi lipsesc astfel de intalniri, noi fiind mai feriti de restul blogosferei aici in Harghita.

  • Florea Cristian 27 Dec 2010, ora 20:27

   lasa, ca voi va veti intalni cu cei mai mari din online cand isi lanseaza Dragos cartea. si iesi mai castigat ca noi

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 28 Dec 2010, ora 00:19

  Eu din pacate nu am putut ajunge, caci am fost la botezul nepotelei mele si pe langa asta am facut-o si pe bona a 7 copilasi care de care mai dragalasi sau mai obraznici:))
  Ma bucur ca a fost frumos si o sa ma uit si eu la poze. Sper sa ne vedem pe 26 februarie cand blogosfera vranceana implineste un an si sa-i aveam si pe cei care s-au format tot aici, adica pe cei de la DreamTeam!:*

  • Florea Cristian 28 Dec 2010, ora 09:24

   eu am sa le propun. si daca n-au nimic de facut, sunt sigur ca nu vor refuza. imi pare rau ca n-ai fost si aici, pentru ca noua ne-a placut tare mult. dar stai linistata, ca vor mai fi blogmeet-uri

 • danbrasov 29 Dec 2010, ora 10:15

  Eram cat pe ce sa ajung, insa am avut la Soveja o multime de musafiri, prieteni de-ai mei, pe care nu ii puteam lasa cu ochii in … ninsoare.

  A fost fain acolo din cate povestesti si imi pare rau ca nu am fost printre voi.

  • Florea Cristian 29 Dec 2010, ora 13:21

   sper sa nu-ti permiti sa mai lipsesti cand blogosfera vranceana va face 1 an, indiferent de prieteni si musafiri

 • alibus 6 Ian 2011, ora 16:51

  Primul pas, adica partea cu domeniul, a fost deja facut :)

  • Florea Cristian 6 Ian 2011, ora 20:33

   acum ramane sa discutam cand avem amandoi timp, ca sa-l punem la punct. pana una-alta, cauta o thema care-ti place :D

 • alibus 7 Ian 2011, ora 09:44

  ok. Multam