Cred că asta-i cea mai simplă explicație pentru care blogul tău ar trebui să poată fi citit de pe mobil

M-am gândit să arunc un ochi în Google Analytics și să văd câți vizitatori vin pe blog de pe telefoanele mobile. Apoi, când am văzut că procentul e atât de mare (aproape 40%), am aruncat un ochi și pe statisticile din 2013, să văd câți erau atunci. Graficele arată așa:

vizitatori de mobile vs desktop cristianflorea

 

Asta cred că e cea mai simplă explicație pentru care blogul tău ar trebui să poată fi citit cu ușurință de pe mobil. Dincolo de presupunerea că toată lumea are smartphone, deci sigur intră pe bloguri de pe telefon, statisticile de mai sus arată exact că așa este.

Încearcă să-ți găsești o temă responsive (care să-și schimbe dimensiunea în funcție de mărimea ecranului celui care accesează blogul) sau măcar să faci în așa fel încât, atunci când cineva nu intră de pe calculator, să se activeze o temă de mobil (sunt o mulțime de pluginuri pentru așa ceva). Gândește-te că trei sferturi din cei 40% care intră pe blogul tău folosind telefonul mobil nu au răbdare să dea zoom ca să-ți citească ție blogul și dacă nu le oferi un text care să poată fi citit ușor de pe telefon, nu mai intră și a doua oară.

6 Comments

 1. Cătălin Corozanu 29 iulie 2015
  • Cristian Florea 29 iulie 2015
  • Mihai 29 iulie 2015
   • Cristian Florea 30 iulie 2015
 2. Luciana 31 iulie 2015
  • Cristian Florea 31 iulie 2015

Leave a Reply