Cred că asta-i cea mai simplă explicație pentru care blogul tău ar trebui să poată fi citit de pe mobil

M-am gândit să arunc un ochi în Google Analytics și să văd câți vizitatori vin pe blog de pe telefoanele mobile. Apoi, când am văzut că procentul e atât de mare (aproape 40%), am aruncat un ochi și pe statisticile din 2013, să văd câți erau atunci. Graficele arată așa:

vizitatori de mobile vs desktop cristianflorea

 

Asta cred că e cea mai simplă explicație pentru care blogul tău ar trebui să poată fi citit cu ușurință de pe mobil. Dincolo de presupunerea că toată lumea are smartphone, deci sigur intră pe bloguri de pe telefon, statisticile de mai sus arată exact că așa este.

Încearcă să-ți găsești o temă responsive (care să-și schimbe dimensiunea în funcție de mărimea ecranului celui care accesează blogul) sau măcar să faci în așa fel încât, atunci când cineva nu intră de pe calculator, să se activeze o temă de mobil (sunt o mulțime de pluginuri pentru așa ceva). Gândește-te că trei sferturi din cei 40% care intră pe blogul tău folosind telefonul mobil nu au răbdare să dea zoom ca să-ți citească ție blogul și dacă nu le oferi un text care să poată fi citit ușor de pe telefon, nu mai intră și a doua oară.

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Cătălin Corozanu 29 Iul 2015, ora 16:30

  Ceva probleme ai și tu la această tema..
  http://i.imgur.com/KFAVkpD.png

  • Cristian Florea 29 Iul 2015, ora 17:06

   Apare numai uneori. Și numai pentru unii, iar asta până la refresh. Tot încerc să-i dau de cap de ceva timp, dar n-am reușit. Încă.

  • Mihai 29 Iul 2015, ora 17:24

   Cele mai bune sunt temele specifice de mobil. Am încercat și eu multe, am pus o temă „responsive” doar pentru tablete. Apropo, o temă „responsive” bună și gratuită e greu de găsit. A, mai și trebuie să-mi placă.

   • Cristian Florea 30 Iul 2015, ora 09:11

    De-aia uneori e bine să investești într-o temă premium. Dacă vânezi oferte, găsești la 9 – 10 dolari teme super faine.

 • Luciana 31 Iul 2015, ora 09:50

  Eu folosesc de ceva timp un plugin pentru treaba asta. Până la el, aveam activată în Jetpack o opțiune care să facă asta pentru mine.
  Ieri, după vreo 3 luni de folosit noul plugin, m-am prins că pot personaliza tema. :D Sunt un geniu, nu?
  Cred că cel mai simplu este să te pui în locul cititorului. Eu una mă oftic atunci când dau de un articol super interesant pe facebook, dau click, iar textul e cât un păduche. Iar la zoom nu crește uniform. Mă enervez, îmi promit că citesc acasă la PC, iar acasă uit. Bam! S-a dus un cititor!

  • Cristian Florea 31 Iul 2015, ora 09:53

   Exact!