Cât au crescut rețelele sociale în România în ultimele 11 luni

Cristian Manafu face cam în fiecare lună un infografic cu statisticile Social Media din România. Adică are diverse surse din care ia informații despre rețelele sociale folosite în România și le pune pe toate într-un loc. Azi, de curiozitate, m-am uitat la cum arătau datele publicate în ianuarie 2015 și la cum arată cele publicate în noiembrie 2015. Și m-am gândit că putem trage niște concluzii interesante de-aici, așa că le-am unit și a ieșit asta:

social media romania - ianuarie - noiembrie 2015

Se vede din avion că rețeaua socială cu cea mai mare creștere în 2015 este Instagram. De la 45.000 de conturi active, tocmai până la 219.000.

Totodată, observăm că numărul de utilizatori activi de Twitter e constant, deși numărul de conturi create a crescut cu vreo 100.000. Îmi dau seama de aici că încercările de a crește Twitterul (făcute de PRO TV, spre exemplu, prin afișarea unui hashtag în dreptul anumitor emisiuni) n-au adus cine știe ce modificări. Probabil și pentru că mulți preferă să folosească hashtagul pe Facebook, că deja sunt activi acolo.

E interesant și faptul că numărul de bloguri active a scăzut cu vreo 2000. E mult de discutat pe tema asta (în sensul că ar putea exista multe cauze pentru scăderea asta), dar cred că locul potrivit pentru a discuta despre așa ceva e la Future of Media.

Tu ce părere ai despre numerele de mai sus?

3 Comments

  1. Eugen 19 noiembrie 2015
  2. Cosmin Cengher 19 noiembrie 2015
    • Cristian Florea 20 noiembrie 2015

Leave a Reply