Critic, critic, dar cu limită

Sunt critic, lucru de necontestat. Mulţi mi-au spus asta, eu recunosc asta şi se poate vedea şi din articolele mele. Orice lucru minuscul care merită criticat de către mine, va fi. Fără nici cea mai mică reţinere. De asta să nu vă îndoiţi niciodată, oricât de mult aţi trăi!

Totuşi, mă gândesc eu aşa .. critica n-ar trebui să aibă o limită? Adică, bine bre’, eu te critic pe tine (poate de multe ori o fac într-un mod constructiv) dar nu crezi că ar trebui să-ţi dau eu un exemplu bun de urmat ca să merite critica?

Ştii, e ca şi cum aş fi un fumător înrăit, iar tu, deabia să te fi apucat de fumat. Iar eu, băiet de băiet, încep să fac mişto de tine şi să te critic. Că de ce fumezi? Că-ţi strici plămânii, că aşa şi pe dincolo. Că ce-or să creadă părinţii tăi? Că n-ar fi bine să renunţi? Etc.

Şi după toată interogarea asta critică de care dau dovadă, vii tu, băiet de băiet (dar ceva mai băiet decât mine) şi-mi spui: „Băăi .. ăsta. Tu-mi critici mie modul de viaţă începând de la fumat şi până la relaţia mea cu părinţii. Dar tu nu te uiţi la tine? Tu te crezi mai breaz decât mine doar pentru că fumezi de mai mult timp? Eşti un nimic!”

Şi asta şi sunt, un nimic. Atât timp cât critica mea mi s-ar potrivi. Atât timp cât tot ce-ţi zic eu ţie mă defineşte, ai tot dreptul să-mi răspunzi cu aceeaşi monedă şi să mă faci de tot rahatul.

Acum na .. nu vreau să dau exemple concrete, că nu ştiu dacă îşi au locul aici. Dar de, ce părere aveţi?

P.S.: Ca să nu existe dubii, trebuie să ştiţi că exemplul cu fumatul este primul care mi-a venit în minte. Nu fumez, deci vă pot critica pentru asta!

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Alle 10 Dec 2009, ora 22:46

  ştii vorba aia – tu şi poţi.

  imi place articolul si exemplul tau :-?

  darrrrrr stii cum e cu fa ce zice popa – nu ce face :-b adica uneori ai atata experienta si teorie in cap pe care nu o aplici dar pe care o cunosti/crezi ca o cunosti atat de bine, de critici
  .-= Ultimul articol al lui Alle – * visând despre Crăciun * =-.

 • Pavel 10 Dec 2009, ora 22:32

  Daca te iei dupa unii cunoscatori, nu poti. Stii faza aia cu daca nu ai fost la vot nu critici politicienii, daca nu le cumperi muzica nu comentezi? Asa nici daca nu fumezi nu comentezi. Cica asa ar fi adevarat, dar eu nu le dau dreptate. Si atat timp cat ai dreptul sa critici, de ce sa nu criticam?
  .-= Ultimul articol al lui Pavel – Suprize, surprize =-.

  • Grim_Cris 10 Dec 2009, ora 22:33

   dar ti se poate intoarce critica. totusi, atat timp cat o accepti n-ai de ce sa-ti faci griji

   • Pavel 10 Dec 2009, ora 22:35

    da, corect. Dar sunt unii categorici care nu accepta acest lucru si te iau drept prost, fraier si altele :))
    .-= Ultimul articol al lui Pavel – Suprize, surprize =-.

   • Grim_Cris 10 Dec 2009, ora 22:38

    sa fie sanatosi :))

 • slayer666 11 Dec 2009, ora 11:55

  nu cred ca ar trebui sa critici pe cineva…
  poti doar sa ii spui ca nu e bine ce face din urmatoarele considerente: „x, y, z…”
  si persoana vizata o sa aleaga calea care ii da lui cea mai mare satisfactie…
  parerea mea:P

 • Dexter 12 Dec 2009, ora 02:34

  E bine sa fii critic… dar cu adevarat critica constructiva e ceea care conteaza.
  Degeaba ii zici la unul ca e prost daca nu ii zici de fapt ca ceva nu face bine si ii dai si o sugestie.
  .-= Ultimul articol al lui Dexter – Yahoo anunta integrarea twitter in serviciul de search =-.

 • xmusikxkod 12 Dec 2009, ora 12:57

  De obicei se gasesc persoanele alea care critica pentru ca nu suporta ca altcineva sa aiba dreptate si ei nu.De exepmlu tu stii ceva important si ti-i confirmat asta,dar apoi vine celalt batmna,batman spunand ca el are dreptate si incepe sa critice,insa fara niciun argument solid..Pana la urma daca este o critica constructiva toti o accepta,dar daca e spusa doar ca se afle in treaba,incercand sa arate ca ii mai destept decat ceilalti,ma indoiesc ca cineva va tine cont de parerea sa,insa toti avem dreptul la o opinie…

 • Dante 25 Dec 2009, ora 15:43

  Sincer eu nu am o parere prea buna despre critica.In cea ce ma priveste m-am lasat demult.Daca e ceva care-mi place sau nu prefer sa ma arat indiferenta si sa-mi pastrez impresiile pt. mine.Consider ca de cele mai multe ori critica nu are nici un rost.