Critic, critic, dar cu limită

Sunt critic, lucru de necontestat. Mulţi mi-au spus asta, eu recunosc asta şi se poate vedea şi din articolele mele. Orice lucru minuscul care merită criticat de către mine, va fi. Fără nici cea mai mică reţinere. De asta să nu vă îndoiţi niciodată, oricât de mult aţi trăi!

Totuşi, mă gândesc eu aşa .. critica n-ar trebui să aibă o limită? Adică, bine bre’, eu te critic pe tine (poate de multe ori o fac într-un mod constructiv) dar nu crezi că ar trebui să-ţi dau eu un exemplu bun de urmat ca să merite critica?

Ştii, e ca şi cum aş fi un fumător înrăit, iar tu, deabia să te fi apucat de fumat. Iar eu, băiet de băiet, încep să fac mişto de tine şi să te critic. Că de ce fumezi? Că-ţi strici plămânii, că aşa şi pe dincolo. Că ce-or să creadă părinţii tăi? Că n-ar fi bine să renunţi? Etc.

Şi după toată interogarea asta critică de care dau dovadă, vii tu, băiet de băiet (dar ceva mai băiet decât mine) şi-mi spui: „Băăi .. ăsta. Tu-mi critici mie modul de viaţă începând de la fumat şi până la relaţia mea cu părinţii. Dar tu nu te uiţi la tine? Tu te crezi mai breaz decât mine doar pentru că fumezi de mai mult timp? Eşti un nimic!”

Şi asta şi sunt, un nimic. Atât timp cât critica mea mi s-ar potrivi. Atât timp cât tot ce-ţi zic eu ţie mă defineşte, ai tot dreptul să-mi răspunzi cu aceeaşi monedă şi să mă faci de tot rahatul.

Acum na .. nu vreau să dau exemple concrete, că nu ştiu dacă îşi au locul aici. Dar de, ce părere aveţi?

P.S.: Ca să nu existe dubii, trebuie să ştiţi că exemplul cu fumatul este primul care mi-a venit în minte. Nu fumez, deci vă pot critica pentru asta!

9 Comments

 1. Pavel 10 decembrie 2009
  • Cristian Florea 10 decembrie 2009
   • Pavel 10 decembrie 2009
   • Cristian Florea 10 decembrie 2009
 2. Alle 10 decembrie 2009
 3. slayer666 11 decembrie 2009
 4. Dexter 12 decembrie 2009
 5. xmusikxkod 12 decembrie 2009
 6. Dante 25 decembrie 2009

Leave a Reply