Cu ce-am rămas după Summer Well

N-are rost să-ţi spun cât de mult mi-am dorit să ajung la Summer Well, pentru că te-aş minţi cu neruşinare. Nu mi-am dorit să ajung la Summer Well, dar acum îmi pare bine că am mers. Mulţumesc pe această cale fetelor de la UniCredit pentru că ne-au făcut cadou câte-o invitaţie când am fost în tabăra de social media organizată de Revista Biz. Am mers acolo mai mult pentru că au anunţat foarte mulţi prieteni că vin, iar toţi erau foarte încântaţi de faptul că vor reuşi să ajungă la festival. Curios din fire, am vrut să văd şi eu ce-i atrage acolo.

Nici cu playlistul n-aş putea spune că mă înţelegeam prea bine, pentru că dintre cele 10 trupe prezente la festival eu auzisem doar de una (Placebo, pe care o ascultam în copilărie). Deci nu m-am dus acolo ca să-mi ascult trupele favorite.

Acestea fiind datele problemei, ce mi-a plăcut la Summer Well?

Peisajul şi atmosfera. Domeniul Stirbey e un loc excelent pentru un festival. Poţi să te aşezi oriunde pe iarbă, poţi să stai să citeşti la umbra unui copac (dacă ajungi mai devreme) sau poţi pur şi simplu să te plimbi pe alei de colo-colo. În plus, e şi aproape de Bucureşti. Peisajul e grozav, iar atmosfera de festival face zona şi mai frumoasă.

Muzica şi oamenii. N-aş putea spune că mi-au plăcut trupele atât de tare încât o să le caut pe YouTube şi-o să-mi fac playlisturi cu muzica lor. Nu, o să rămân la muzica mea. În schimb, a fost chiar ok muzică auzită acolo, iar oamenii din public au făcut-o să sune şi mai bine. N-a contat nicio secundă că habar n-aveam ce stil cântă cei care urmează să se urce pe scenă, pentru că toţi au făcut un show extraordinar, ajutaţi de cei din public, bineînţeles. Şi nu, n-am vrut să caut trupele pe net înainte de festival pentru că am vrut să fiu surprins.

Organizarea şi activările brandurilor. Organizatorilor le-aş reproşa doar faptul că festivalul a ţinut atât de puţin. În rest, totul a fost gândit ca la carte, începând cu transportul (aveai la dispoziţie mai multe microbuze care să te aducă la festival), continuând cu locurile de parcare (am înţeles că au fost mai multe maşini decât locuri de parcare, dar nimeni n-a fost atât de supărat de asta încât să plece de la festival) şi terminând cu rastelele pentru biciclete ţinute sub supraveghere. În plus, procedura de check-in a fost foarte rapidă, cozile la jetoane sau la bere parcă zburau.

Legat de activările brandurilor, Samsung a venit cu o saltea imensă pe care săreai de la înălţime, dar şi cu un cort în care erau diverse joculeţe în urma cărora câştigai ochelari de soare sau pături, Orange a venit cu un balon cu aer cald cu care puteai să te ridici în aer, era şi-un joc de Guitar Hero pe undeva, dar şi un joc de Subway Surfers care-ţi putea oferi invitaţii la Summer Well-ul din 2015. A, iar UniCredit a plasat nişte bancomate în zonă, în caz că rămâi fără cash. N-am încercat nimic din ce-au făcut brandurile acolo, că n-am fost atât de curios, dar am apreciat faptul că întotdeauna îţi puteai ocupa timpul cu ceva.

Ce nu mi-a plăcut la Summer Well

Berea. Am găsit chiar lângă Palat un stand care-ţi turna Beck’s din doze, nu de la dozator. Îmi pare rău că nu am descoperit din prima zi locul ăla. Berea de la dozator nu era acel Beck’s pe care-l ştiam eu. Era slabă, amestecată cu apă sau ceva. Bine, totuşi, că a fost şi bere din doză. Sper să mai fie şi la anul. Sau să repare berea din dozator.

Faptul că nu aveau să-ţi dea rest când îţi luai jetoane. În prima zi am avut noroc să am mărunt la mine. A doua zi nu s-a mai întâmplat. Şi nici nu mi-a dat prin cap să plec de-acasă cu mărunt. Cu o bancnotă de 50 de lei am vrut să-mi iau 5 jetoane (care costau 35 de lei) şi a trebuit să revin mai târziu, că nu aveau să-mi dea rest. Ar fi fain ca anul următor cei care vând jetoane să fie înarmaţi cu mărunt. :D Şi abia azi am citit la Radu că puteam plăti cu cardul. Mi-ar fi plăcut să-mi spună băieţii care vindeau jetoane, că era mai simplu aşa. Poate scria pe undeva, dar eu n-am observat.

Problemele de reţea şi internet. Problema asta nu ştiu dacă o pot rezolva organizatorii cumva, dar nu mi-a mers netul deloc pe Vodafone (îmi apărea 3G pe telefon, dar nu se încărca nimic), a trebuit să sun de 3 ori ca să apeleze o dată, iar mesajele ajungeau întotdeauna cu delay.

În loc de încheiere

Faptul că vin toţi prietenii la Summer Well nu înseamnă că te şi întâlneşti cu ei. Cred că m-am întâlnit cu 10% dintre cunoscuţii care ştiam că trec pe-acolo. Soluţia ar fi să vă daţi întâlnire dinainte, altfel sigur nu vă găsiţi. Spaţiul e foarte mare, iar oamenii sunt foare mulţi.

A fost o idee bună să vin cu bicicleta. Drumul din Bucureşti până la Palatul Stirbey e foarte luminat (nu mă aşteptam la asta), iar la 1 noaptea nu-ţi trebuie ochelari cu infra-roşu ca să vezi pe unde mergi. Totuşi, dacă n-ai lumini la bicicletă e mai bine s-o laşi acasă, că trebuie să fii observat din timp, chiar dacă drumul e luminat. Spun că a fost o idee bună să vin cu bicicleta pentru că am putut pleca când am vrut eu şi pentru că n-a trebuit să stau după coloana de maşini care s-a format la ieşire.

La anul vreau să merg din nou, fie că ascult acasă trupele din program sau nu. E un festival foarte, foarte fain chiar şi pentru cei care nu-s fanii trupelor care se urcă pe scenă.

Tu cu ce-ai rămas după Summer Well?

Leave a Reply