Ai 18 ani? Vara aceasta te-ai putea plimba cu trenul prin Europa fără să plătești transportul

Dacă ai 18 ani și-ți place să călătorești, acest articol s-ar pute să-ți fie de folos. Uniunea Europeană a lansat un concurs prin intermediul căruia caută 15.000 de tineri din Europa cărora să le dea un așa-zis „permis de călătorie”, adică posibilitatea de a călători cu trenul, între 1 și 30 de zile, în orice țară a Uniunii Europene.

Mi-ar fi plăcut să existe un astfel de proiect și când aveam eu 18 ani. Mai ales că o astfel de aventură ar fi fost una cu un potențial grozav de povestit pe blog. Pe lângă trăitul pe viu al experiențelor din deplasare, aș fi putut povesti comunității de atunci a blogului cum este să călătorești cu trenul din România până în străinătate (într-o țară membră UE) și ce așteptări să aibă de la acea călătorie.

Dacă îți surâde ideea de a pleca cu trenul prin Europa, să știi că platforma care detaliază proiectul poate fi accesată aici. Înscrierile încep în data de 12 iunie și se termină pe 26 iunie, iar excursiile pot fi programate în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018.

Iar dacă nu-ți place să călătorești singur, poți face o gașcă de prieteni și vă puteți înscrie ca un grup. Un grup poate avea maximum 5 persoane, iar singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinească fiecare membru al grupului este să aibă împliniți 18 ani.

Inițiativa li se adresează doar celor născuți între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000, adică doar celor care au fix 18 ani la data de 1 iulie 2018.

Te invit să accesezi platforma, unde găsești detalii despre regulament, înscrieri și câteva „Întrebări frecvente” care s-ar putea să te mai lămurească în legătură cu anumite neclarități. Iar dacă te vei număra printre câștigători, drum bun și have fun! :D

Leave a Reply