Cum ar fi să plăteşti un leu pentru facturile pe care le primeşti prin poştă?

Mie mi se pare că facturile primite prin poştă nu sunt altceva decât o mega-mare risipă de hârtie şi de timp. Pe mine nu mă ajută cu nimic şi sunt sigur că-s foarte mulţi în situaţia mea. Deşi am ales să primesc doar facturi electronice la toate serviciile pe care le folosesc, uneele încă îmi mai trimit şi acel plic în cutia poştală, să fie acolo.

Când am făcut contractul la internet de la Focşani, cu firma locală de-acolo, oamenii ăia şi-au cerut scuze că încă nu au dezvoltat un serviciu foarte bun de printare a facturii şi de distribuire a ei, aşa că mă costă un leu dacă vreau să primesc factura în format fizic, pentru că ei printează şi-mi aduc manual hârtia aia.

Eu le-am zis că-mi pare chiar bine că cei care vor factură printată trebuie să plătească şi sper ca pe viitor să fie cât mai puţine persoane care optează pentru asta. Ţin minte că şi Vodafone îţi oferea acum vreo doi ani nişte avantaje dacă activai factura online şi ajutai la reducerea risipei de hârtie.

Ţie cum ţi se pare ideea?

P.S.: Iar pentru că s-ar putea să fie oameni care să-mi spună că bătrânii n-au adrese de mail, o soluţie ar fi să plătească un leu pentru factura printată doar cei sub 45 – 50 de ani. :D

Lasă un comentariu

3 comentarii

 • Jorjette 10 Ian 2015, ora 18:05

  Eu am renunţat la facturile primite prin posta. Cei de la Enel si de la Vodafone mi le trimit direct pe email. Am ales aceasta optiune deoarece e mult mai simplu pentru mine si nu consum hartie fara rost.

  Din pacate nu toti pot sa-si activeze facturile online deoarece nu au acces la ele, dar pentru cei care pot, cred ca e cea mai indicata solutie.

 • Razvan Ianculescu 10 Ian 2015, ora 18:08

  Acum cativa ani buni, pe vremea cand lucram la banca, am pus fix aceeasi intrebare oamenilor care trimiteau sute de mii de A4 in sute de mii de plicuri printate cu sute de mii de tonere. Gratis. Sigur, problema pe care o puneam eu era pentru copii. Cine sa fiu sa cred ca e gresita abordarea?

  Ce s-a schimbat? Aproape nimic. Pentru ca vezi tu, bancile care se respecta au imbunatatit hartia. E mai lucioasa :)
  Ei, suntem noi prea mici ca sa intelegem…

 • doru ungureanu 12 Ian 2015, ora 19:21

  Prefer varianta electronica a facturilor, dar nu sunt de acord cu impunerea unei taxe pentru cei ce prefera facturile clasice. Acele costuri de expediere si printare sunt deja incluse in factura. Iar impunerea aceste taxe mi se pare o metoda de tranzitie lipsita de fair play.