Cum ar fi să plăteşti un leu pentru facturile pe care le primeşti prin poştă?

Mie mi se pare că facturile primite prin poştă nu sunt altceva decât o mega-mare risipă de hârtie şi de timp. Pe mine nu mă ajută cu nimic şi sunt sigur că-s foarte mulţi în situaţia mea. Deşi am ales să primesc doar facturi electronice la toate serviciile pe care le folosesc, uneele încă îmi mai trimit şi acel plic în cutia poştală, să fie acolo.

Când am făcut contractul la internet de la Focşani, cu firma locală de-acolo, oamenii ăia şi-au cerut scuze că încă nu au dezvoltat un serviciu foarte bun de printare a facturii şi de distribuire a ei, aşa că mă costă un leu dacă vreau să primesc factura în format fizic, pentru că ei printează şi-mi aduc manual hârtia aia.

Eu le-am zis că-mi pare chiar bine că cei care vor factură printată trebuie să plătească şi sper ca pe viitor să fie cât mai puţine persoane care optează pentru asta. Ţin minte că şi Vodafone îţi oferea acum vreo doi ani nişte avantaje dacă activai factura online şi ajutai la reducerea risipei de hârtie.

Ţie cum ţi se pare ideea?

P.S.: Iar pentru că s-ar putea să fie oameni care să-mi spună că bătrânii n-au adrese de mail, o soluţie ar fi să plătească un leu pentru factura printată doar cei sub 45 – 50 de ani. :D

3 Comments

  1. Jorjette 10 ianuarie 2015
  2. Razvan Ianculescu 10 ianuarie 2015
  3. doru ungureanu 12 ianuarie 2015

Leave a Reply