Cum e cu omul de la securitate?

Paznicul unei instituţii, sau omul de la securitate, ce atribuţii are mai exact?

Întreb acest lucru lipsit de substanţă şi logică tocmai pentru că, din vagile mele cunoştinţe, paznicul este făcut ca să păzească, adică are datoria de a apăra instituţia de tot felul de beţivi sau persoane rău intenţionate şi, dacă este cazul, să cheme poliţia.

Cum se face că majoritatea oamenilor de la securitate care sunt angajaţi pe la noi (fie că e vorba de bănci, licee, primării etc.) sunt ori foarte graşi, ori aproape ieşiţi la pensie, deci bătrâni care (unii) abia se mai ţin pe picioare.

Cum ar putea să se impună un astfel de om? Cum ar putea să păstreze el disciplina, când de multe ori abia se poate mişca dintr-o parte în alta a clădirii?

Pe ce bază se aleg paznicii: pe curaj, sau pe fizic?

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • i4ever 24 Ian 2011, ora 22:55

  Sau dintre cei care candideaza. Daca omul voluptuos a fost singurul candidat, atunci a castigat postul in unanimitate.

  • Florea Cristian 25 Ian 2011, ora 08:04

   eu cred că sunt o grămadă de tineri dornici să lucreze undeva, oriunde, dar nu găsesc nimic de muncă. în locul voluptosului, un astfel de tânăr ar putea face treabă de 1000 de ori mai bună

 • Dorin 25 Ian 2011, ora 09:30

  Hehe! Şi eu am remarcat treaba asta, am şi scris despre ea cu ceva timp în urmă: ( http://dorinapavaloae.wordpress.com/2011/01/11/paza-buna/ ). Nu am descoperit încă motivul pentru care astfel de instituţii îşi lasă banii (cum fac băncile) sau substanţele (cum fac farmaciile) în grija unor oameni fără pic de înclinaţie spre activitatea pentru care sunt plătiţi…

 • alibus 25 Ian 2011, ora 10:23

  Mi-am adus aminte de un dialog avut cu o nepotica de-a mea cand era luata de la gradinita:
  Stii de ce se numeste gardian?
  Nu. De ce?
  Ca pazeste GARDurile

 • starchim01 25 Ian 2011, ora 10:24

  Pe relații,în funcție de cu cine ești neam.

 • Perfu 25 Ian 2011, ora 20:10

  Misterul este unul singur . Muschiulosii nu au ce cauta pe un salariu de maxim 9 milioane cand pot castiga lejer minim 15 milioane angajandu-se ca garda de corp la un cazinou sa la un vip .

  Asta este singurul mister pentru care gasesti oameni batrani si grasi in paza :)