Cum faci rost de bani în plus pentru cumpărăturile de Black Friday

Dacă ar fi să fac o listă cu lucruri de luat în calcul ca să te pregătești de Black Friday, aș începe lista cu recomandarea de a nota undeva tot ce ai vrea să schimbi în casă în următorul an. Vrei o mașină nouă de spălat? Trece-o pe listă. Ai schimba televizorul cu ceva mai nou? Notează asta undeva. Crezi că telefonul merită și el un upgrade? Scrie-i și lui numele acolo.

Mai mult, poți merge și mai departe și să notezi alături de produsele pe care ți le dorești și prețurile lor actuale, ca să poți vedea în ziua de Black Friday cu cât (sau dacă) au fost reduse produsele pe care ți le dorești.

Pentru că unul dintre lucrurile pe care le știm cu toții despre Black Friday este că nu avem habar ce produse vor fi reduse și cu cât. Uneori aflăm așa, în linii mari, că anumiți producători vor avea reduceri, dar în general se păstrează surpriza (și secretul) atât de bine încât nu aflăm nimic concludent până când nu vine ziua cea mare.

Și ce te faci dacă îți dai seama că mare parte dintre lucrurile pe care ți le-ai pus pe listă sunt reduse de Black Friday? Probabil înțelept ar fi să le cumperi, pentru că economisești mulți bani luându-le acum, în loc să mai aștepți și să le cumperi la preț întreg, mai ales că pe listă ți-ai pus lucruri de care ai nevoie, deci schimbarea lor oricum se va produce în viitorul apropiat.

Ei bine, pentru situația în care chiar găsești multe lucruri reduse, s-ar putea ca neajunsul să se vadă pe cardul bancar. Adică să-ți dai seama că ar fi utile câteva sute de lei în plus ca să cumperi tot ce-ți trebuie și ca să fii liniștit financiar.

Pentru situația asta există o linie de credit numită Delfin, care e diferită de alte linii de credit de pe piață. Delfin este o linie de credit ca un cont de economii: plătești doar dacă folosești banii de acolo. Bonus: faci transferul instant către cardul tău obișnuit, cel de salariu.

Asta mi se pare foarte tare, pentru că poți să te înscrii pentru linia de credit, iar dacă de Black Friday îți dai seama că mai ai nevoie de câteva sute de lei ca să cumperi tot ce vrei, folosești banii din creditul Delfin. Dacă nu ai nevoie de ei, îi lași acolo și nu te costă nimic.

Ce trebuie să știi despre creditul Delfin

Este furnizat de Ocean Credit, prima instituție financiară nebancară care a introdus în România tehnologia de plată card2card. Pentru că la Delfin nu-ți trebuie un card separat de accesare a creditului, ci transferi pe cardul tău personal câți bani ai nevoie, atunci când ai nevoie de ei. Poți să-i scoți și cash, dacă vrei. Și nu plătești comision pentru asta.

Accesul la împrumut se obține 100% online, de pe laptop, tabletă sau telefon, intrând pe această pagină și apăsând pe butonul „Aplică acum”.

Poți accesa un împrumut de 3000 de lei, 6000 de lei sau 9000 de lei, iar comisionul datorat celor de la Ocean Credit este unul standardizat și ușor de înțeles. Dacă aplici pentru împrumutul de 3000 de lei, plătești 5 lei / zi pentru fiecare zi în care folosești banii. Pentru împrumutul 6000 de lei vei plăti 7 lei pe zi, iar pentru 9000 de lei plătești 9 lei pe zi (repet, doar atunci când folosești banii).

Ce mi se mai pare fain e că tu nu trebuie să folosești toți cei 3000 de lei dacă nu ai nevoie de toți. Poți împrumuta 300 de lei din suma de 3000, iar dacă îi pui la loc în 3 zile, vei plăti doar 15 lei pentru acel împrumut. În plus, poți retrage din suma respectivă de până la 15 ori pe lună. Deci dacă peste alte 3 zile mai ai nevoie de 500 de lei, îi scoți imediat de acolo și-i pui la loc când poți tu.

Singura situație în care se schimbă puțin calculele este dacă se termină luna și tu nu ai reușit să rambursezi banii. Atunci se calculează o sumă minimă de plată. Acea sumă nu este o dobândă, ci este minimul pe care trebuie să-l restitui ca să mai poți accesa și alți bani în luna care tocmai a început.

Spre exemplu, dacă pe 7 a lunii ai retras 1000 de lei, iar pe 26 alți 1500 de lei, vei avea o datorie totală de 2500 de lei. Suma minimă de plată dacă nu ai rambursat nimic până la finalul lunii va fi 10% din 1000 de lei înmulțit cu 0,8 (24/30 de zile) + 10% din 1500 lei x 0,166 (5/30 zile) + comisionul de utilizare aferent celor 24 de zile în care au avut bani retrași (5 lei x 24 zile).

Asta înseamnă: 80 de lei + 25 de lei + 120 lei = 225 lei

Cum cred eu că te ajută această linie de credit de Black Friday?

Dacă găsești produse reduse de care ai nevoie în casă, sunt mari șanse ca reducerea de care beneficiezi cumpărându-le să fie mai mare decât cei 5 lei / zi pe care îi plătești dacă folosești bani din împrumutul Delfin, deci ar fi înțelept să profiți acum de reducere în loc să plătești mai mult mai târziu.

Un alt avantaj al pachetului Delfin e că nu ai niciun fel de cost dacă nu folosești acei bani. Deci te poți înscrie pentru împrumutul Delfin doar ca să știi că-l ai la îndemână în caz de nevoie. Iar dacă nu e nevoie, în 90 de zile se închide singur și oricum nu plătești nimic în perioada asta.

Mai multe detalii despre pachetul Delfin găsești direct pe site-ul Ocean Credit, iar pentru Black Friday fingers crossed să găsești redus tot ce-ți dorești. 🤞🏻

Leave a Reply