Cum m-a trollat noul meu DVD Writer portabil

Azi mi-am luat de la eMag un DVD Writer. E un Asus SDRW-08D2S-U Lite (adică ăsta). E fain, că-i micuţ şi nu are nevoie de o sursă externă de alimentare. Are două cabluri USB pe care trebuie să le contectezi în laptop, iar el se descurcă doar cu alea.

L-am scos din cutie şi l-am montat. Nu-i mare filozofie să-l conectezi. E un cablu care intră în el şi care în capătul celălalt are cele două mufe USB de care ziceam mai sus. Cu toate astea, laptopul nu voia să-l recunoască. Puteam să-l deschid şi puteam să pun CD-uri acolo, atât că Windowsul nu mi-l vedea. Am căutat vreo jumătate de oră driverele pe net, că m-am gândit că-i trebuie drivere, doar că pe pagina ASUS nu apărea niciun buton de download în dreptul produsuluui. Mai mult, am urmărit vreo 3 clipuri le YouTube în care oamenii se chinuiau să explice că n-ai nevoie de drivere, ci e de-ajuns să-l conectezi. După 40 de minute, mi-a venit o idee: să dau restart laptopului.

Spre surprinderea tuturor, nu mergea. Am scos cablurile şi le-am băgat în alte USB-uri. Acelaşi rezultat. M-am gândit apoi că are vreo şmecherie, aşa că am deschis manualul de instrucţiuni (lucru pe care bărbaţii nu-l fac decât atunci când sunt disperaţi, conform spuselor unui site de pe internet). Manualul era foarte mare, dar doar pentru că era tradus în 1238102 de limbi, că el avea efectiv doi paşi: 1. puneţi cablul în DVD Writer şi 2. puneţi cele două cabluri USB în calculator. Am făcut tot posibilul ca să meargă, dar Windowsul meu chiar nu voia să-l recunoască. Am încercat să-l caut şi în pagina de Device Manager şi am încercat să apăs şi pe butoanele din Control Panel, pe la Add New Device, spre exemplu.

Înainte să mă dau bătut, am zis să fac o ultimă verificare, să văd dacă am înfipt bine cablul DVD Writer. Aşa cum era de aşteptat, n-o făcusem. :))

Concluzia: Verifică mereu cablurile înainte să citeşti manualul de instrucţiuni!

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • raresm 15 Ian 2015, ora 21:11

  Chiar zilele astea cautam si eu sa-mi cumpar unul. Merge bine?

  • Cristian Florea 16 Ian 2015, ora 15:52

   Da, da, eu sunt foarte încântat de el.

 • VASI le R 17 Ian 2015, ora 08:20

  Complicate instrucţiuni. :))

  • Cristian Florea 17 Ian 2015, ora 09:55

   Daaa, grele rău. :))

 • parbrize 21 Ian 2015, ora 14:41

  sa sti:)) eu am facut odata la fel cu un dvd portabil, avand 2 usb pentru alimentare, eu aveam un cablu mini usb cu un singur usb, si am zis il folosesc pe ala, si am analizat putin problema pana sami dau seama ca avea nevoie de 2 usb pentru alimentare:))