Cum m-a trollat noul meu DVD Writer portabil

Azi mi-am luat de la eMag un DVD Writer. E un Asus SDRW-08D2S-U Lite (adică ăsta). E fain, că-i micuţ şi nu are nevoie de o sursă externă de alimentare. Are două cabluri USB pe care trebuie să le contectezi în laptop, iar el se descurcă doar cu alea.

L-am scos din cutie şi l-am montat. Nu-i mare filozofie să-l conectezi. E un cablu care intră în el şi care în capătul celălalt are cele două mufe USB de care ziceam mai sus. Cu toate astea, laptopul nu voia să-l recunoască. Puteam să-l deschid şi puteam să pun CD-uri acolo, atât că Windowsul nu mi-l vedea. Am căutat vreo jumătate de oră driverele pe net, că m-am gândit că-i trebuie drivere, doar că pe pagina ASUS nu apărea niciun buton de download în dreptul produsuluui. Mai mult, am urmărit vreo 3 clipuri le YouTube în care oamenii se chinuiau să explice că n-ai nevoie de drivere, ci e de-ajuns să-l conectezi. După 40 de minute, mi-a venit o idee: să dau restart laptopului.

Spre surprinderea tuturor, nu mergea. Am scos cablurile şi le-am băgat în alte USB-uri. Acelaşi rezultat. M-am gândit apoi că are vreo şmecherie, aşa că am deschis manualul de instrucţiuni (lucru pe care bărbaţii nu-l fac decât atunci când sunt disperaţi, conform spuselor unui site de pe internet). Manualul era foarte mare, dar doar pentru că era tradus în 1238102 de limbi, că el avea efectiv doi paşi: 1. puneţi cablul în DVD Writer şi 2. puneţi cele două cabluri USB în calculator. Am făcut tot posibilul ca să meargă, dar Windowsul meu chiar nu voia să-l recunoască. Am încercat să-l caut şi în pagina de Device Manager şi am încercat să apăs şi pe butoanele din Control Panel, pe la Add New Device, spre exemplu.

Înainte să mă dau bătut, am zis să fac o ultimă verificare, să văd dacă am înfipt bine cablul în DVD Writer. Aşa cum era de aşteptat, n-o făcusem. :))

Concluzia: Verifică mereu cablurile înainte să citeşti manualul de instrucţiuni!

Tags:

5 Comments

  1. raresm 15 ianuarie 2015
    • Cristian Florea 16 ianuarie 2015
  2. VASI le R 17 ianuarie 2015
    • Cristian Florea 17 ianuarie 2015
  3. parbrize 21 ianuarie 2015

Leave a Reply