Cum mi s-a părut prima piesă de teatru epic la care am fost

Marţi seară am fost la Godot, unde, la invitaţia regizoarei Chris Simon, am văzut împreună cu o parte din gaşca Kooperativa 2.0, piesa „7 Blesteme… cerute, făcute și legate”, cu Magda Catone, Andrei Runcanu, Carla Maria Teaha, Irina Strungăreanu, Denis Bolborea şi Gabriel Fătu.

Pentru mine a fost prima piesă modernă la care am participat până acum. A fost prima reprezentaţie la care m-am dus ca să mă uit, dar m-am trezit inclus în piesă. Eu şi tot restul publicului. Chinezu a jucat hora pe scenă, eu am primit de la doamna Magda Catone o bucată de colac (adică pâine din aia de la nuntă), iar spre sfârşit o altă persoană din public a fost urcată pe scenă şi i s-a făcut un ritual de înmormântare.

Mi-a plăcut interacţiunea cu publicul şi mi-a plăcut naturaleţea cu care cei din sală se urcau pe scenă şi nu ştiau la ce trebuie să se aştepte. Cât despre piesa în sine, mă aşteptam să fie una sumbră, dar am râs destul de mult. Şi chiar a fost un spectacol inedit, aşa cum e descris pe pagina celor de la Godot. Au fost doi dansatori excelenţi (Irina Strungăreanu şi Denis Bolborea) care reprezentau sufletele a doi tineri îndrăgostiţi. În timp ce tinerii îşi făceau rolul pe scenă, ei dansau ca să înţelegem mai bine ce se află în sufletele lor. Mi s-a părut foarte bună ideea de a include dansatori în poveste.

7 blesteme cerute facute si legate

Dacă o vedeţi, sunt sigur c-o să vă placă.

Leave a Reply