Cum poţi să spui: „Lasă, mai am unul”?

Fac ce fac şi iar ajung la TV. Sau nu, nu la TV, ci la media în general. Dacă nu v-aţi gândit deja, ar trebui să începeţi să aveţi impresia că am ceva împotriva tuturor. Nu ştiu cum fac, dar multe nu-mi convin în lumea asta, de parcă le-aş face eu.

Astăzi vorbim despre morţi. Cam dur, ştiu. Astăzi vorbim despre familiile indoliate. Ei, parcă e altceva acum, nu?

Nu ştiu voi, dar eu am avut de foarte multe ori nenorocul să dau peste ştiri în care decedatul a fost singurul copil al familiei X (asta fără să mă uit la ştirile de la ora 5, că şi dimineaţă tot porcării se dau, uneori). Jurnalista, văzând despre ce e vorba, încearcă să te convingă pe tine faptul că durerea doamnei X se datorează strict numărului de copii pe care-i are, în niciun caz faptului că el e mort, ci doar pentru că era singur la părinţi.

Şi dacă eşti prea greu de cap ca să te prinzi, te trezeşti la sfârşit cu o frază din aia gen: „Era singurul lor copil, băiat dorit, nici n-au apucat să-l vadă mire”.

Femeia lui Dumnezeu, dacă tanti aia (doamna X) mai avea un plod, crezi că începea să urle de bucurie? O mai fi având ea acasă încă unul, dar dragostea de mamă este împărţită în mod egal amândurora, sau câţi or fi. N-ai cum să spui că dacă familia e mai numeroasă, durerea e mai mică. Ce treabă are un lucru cu celălalt? E o pierdere, fie că familia are 3 membri, fie că are 10, tot mort e, nu? Atunci de ce ne îndobitociţi cu texte de genul ăsta? Mai bine opriţi reportajul brusc, sau cu nişte filmări, decât să încheiaţi aşa.

P.S.: Nu cred că atunci când pierzi pe cineva drag (gen propriul tău copil) poţi spune că durerea e mai mare sau mai mică mergând pe principiul: „mai am unu’ acasă”.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Alin 15 Mar 2010, ora 20:39

  Ai rupt „audienţa” cu mai am unul acasa =)))
  .-= Ultimul articol al lui Alin – Parodia are concurs! =-.

 • Mara 15 Mar 2010, ora 20:32

  Am auzit de multe ori ce-i drept faza asta. Si da, nimic nu compenseaza durerea unui copil pierdut (oricat de multi ai avea acasa).

 • Marius Moga 15 Mar 2010, ora 21:09

  Nu cred ca au vrut sa evidentieze neaparat chestia asta. Este pur si simplu lipsa de profesionalism, reporterii nostrii se gandesc doar la cum sa para totul mai extraordinar, si uita de elementele esentiale ale meseriei lor.

  Dar este chiar inspaimantator sa auzi asa ceva la tv…
  .-= Ultimul articol al lui Marius Moga – Sportul românesc, față în față cu viitorul =-.

 • Andrei 15 Mar 2010, ora 21:52

  aoleu da chiar esti sadic.. Cum sa gandesti asta?? Mi-ai stricat toata noaptea…

  • The Hunter 15 Mar 2010, ora 22:15

   @Andrei, Pai nu cred ca el gandeste asa, ci mai degraba aia de la stiri. El doar traduce ce s-a inteles din ce au zis aia.
   …sau te refereai cei de la stiri cum pot gandi asa? :))
   .-= Ultimul articol al lui The Hunter – Earth Hour 2010 =-.

 • furios4you 15 Mar 2010, ora 22:38

  super blogul, te`am adaugat la bloguri preferate, astept aceelasi gest si din partea ta

  • Grim_Cris 15 Mar 2010, ora 22:42

   @furios4you, imi pare rau, dar, dupa cum vezi, n-am blogroll, iar pentru „bloguri preferate” tre’ sa treaca ceva timp in care sa te citesc frecvent

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 15 Mar 2010, ora 22:46

  Mai Grim inca nu ai inteles ca ei vor sa para emotionati la astfel de cazuri?Sa arate ca romanii „e” asa de emotivi?Nici nu stiu sa vb corect gramatical la tv(unii,nu generalizez)si sunt indoliati alaturi de un om pe care nu l-au vazut decat atunci prima data in viata lor,dar ii impartaseste durerea…
  .-= Ultimul articol al lui MidSuMmEr NiGhT’s DrEaM – Pentru ca mereu vom fi copii! =-.

 • A.Dragos 16 Mar 2010, ora 07:03

  N-am auzit pana acum pe nimeni sa zica asta : MI-a murit unul, dar mai am de rezerva acasa . Oricum, suna macabru rau faza asta…
  .-= Ultimul articol al lui A.Dragos – 15 martie – Ziua maghiarilor de pretutindeni =-.

 • iulia 16 Mar 2010, ora 08:12

  Presa asta nesimtita :)) Acum, la modul serios, e cea mai mare aberatie pe care o poate debita cineva. Eu am un caz in familie, si nimeni nu s-a consolat cu ideea existentei unui al doilea copil, ba din contra, acesta sufera si acum de pe urma mortii surorii sale. Lucrurile astea distrug definitiv o familie, nu poti arunca vorbe in vant cand intalnesti asemenea tragedii. Cat de cinic poti fi?
  .-= Ultimul articol al lui iulia – Cele mai frumoase zile din viata mea =-.

 • Francisc 16 Mar 2010, ora 12:46

  Cand ai mai multi copii si unul iti moare, iti amintesti in fiecare zi de copilul decedat.
  .-= Ultimul articol al lui Francisc – Presa romaneasca =-.

 • 92lucia 16 Mar 2010, ora 15:21

  Nu e neaparat vorba de asta. Cum a zis si Marius, e doar lipsa de neprofesionalism. Ca daca avea doi spunea „a murit unul din cei doi copii” sau ceva de genu’ asta.
  Oleaca offtopic: Apropo de moarte, am vazut aseara un documentar despre Hitler si Stalin. La un moment dat era un filmulet in care stalin afirma „Moartea unui om e tragedie, moartea mai multor oameni e statistica”.
  .-= Ultimul articol al lui 92lucia – Cum poti fi egoist cu ceva ce nu este al tau? =-.