Cum poți să vezi ce căutări face lumea pe blogul tău

Cum ajung oamenii pe blogul tău probabil știi deja și măsori asta cu tool-urile care ți se par cele mai potrivite, dar cum ar fi să poți vedea ce căutări fac cititorii pe blogul tău? Vorbim de acele lucruri pe care le scriu vizitatorii în căsuța de search a blogului tău ca să găsească anumite articole din arhivă.

O listă cu aceste căutări s-ar putea să-ți dea idei noi de articole sau să te facă să-ți dai seama că ar trebui să abordezi mai des anumite subiecte, iar partea faină e că o astfel de funcție se activează foarte ușor, direct în Google Analytics, fără să ai nevoie de cunoștințe tehnice. Hai să luăm pașii pe rând. :D

Înainte de toate, de menționat e faptul că acest tutorial funcționează doar dacă blogul tău funcționează cu platforma WordPress.

1. Deschide Google Analytics și apasă pe butonul Administrator, în colțul din stânga-jos.

Cum poți să vezi ce căutări face lumea pe blogul tău2. În pagina nou-apărută, în dreptul coloanei Afișare, apasă pe „Vedeți setările”, ca în fotografia de mai jos.

Cum poți să vezi ce căutări face lumea pe blogul tău

3. În pagina nou-apărută, în partea de jos a paginii, activează funcția „Urmărirea Căutării pe site”, iar la „Parametru de interogare” trebuie să pui litera „s” (fără ghilimele, bineînțeles).

Cum poți să vezi ce căutări face lumea pe blogul tăuAcel „s” vine de la faptul că toate URL-urile de la paginile de căutări în WordPress sunt de genul:

https://numeblog.ro?s=cuvintele-căutate

Astfel, Google Analytics va reuși să preia acele cuvinte care apar după „s=” și să-ți spună ce căutări face lumea pe blogul tău.

După ce ai salvat acea setare, Google Analytics va începe să contorizeze căutările de pe blogul tău. Nu poate ști ce căutări s-au făcut în trecut, deci abia de-acum încolo vei putea vedea ce caută lumea pe blog.

Iar ca să vezi lista de cuvinte căutate, trebuie să mergi în panoul din stânga la COMPORTAMENT – Căutare pe site. Vei putea vedea inclusiv pe ce pagină era vizitatorul în momentul în care a folosit căsuța de search. :D Oricum, probabil rezultatele vor apărea pe acea pagină abia de mâine.

Cum poți să vezi ce căutări face lumea pe blogul tău

4 Comments

  1. Diana 12 ianuarie 2018
    • Cristian Florea 12 ianuarie 2018
  2. motanes 12 ianuarie 2018
    • Cristian Florea 12 ianuarie 2018

Leave a Reply