Cum să faci o persoană să zâmbească cu un efort minim

Seth Godin venea acum ceva timp cu o idee care mi-a plăcut enorm. El îndemna cititorii să scrie pe o foaie de hârtie o realizare de-a lor (Write down your project, your feelings, the thing you’re making–share your art.), apoi să meargă la o librărie şi să planteze foaia între paginile ultimei lui cărţi, The Icarus Deception. Astfel, cel care va cumpăra cartea, va vedea ce faci tu şi vei stabili un fel de conexiune între tine şi persoana respectivă. N-o cunoşti, dar îi arăţi ce faci tu: ii spui despre site-ul tău, îi arăţi cât de talentat eşti într-un anumit domeniu, sau îl faci pur şi simplu să ştie că exişti.

Eu, pornind de la ideea asta, m-am gândit la o altă chestie pe care vreau s-o încerc. Cred foarte mult că lucrurile venite pe neaşteptate sunt cele de care te bucuri cel mai tare, de-aia vreau să las într-o carte un mesaj motivaţional sau amuzant. Am să merg la o librărie şi am să plasez între paginile unei cărţi un mesaj care să-i facă o zi mai bună celui care cumpără cartea.

Vreau să-l scriu de mână (cu scrisul meu urât), ca să fie mai original. Şi-am să-i zic şi de articolul ăsta, că tare mi-ar plăcea să vină cineva pe blog şi să-mi spună că a găsit mesajul meu într-o carte.

Singura regulă pe care mi-o impun este ca acea carte în care pun mesajul să fie deja citită de mine, pentru că mesajele vreau să aibă o oarecare legătură cu ceea ce se află în carte. Pe lângă asta, dacă voi putea pune mesaje doar în cărţile citite, voi fi nevoit să citesc mai mult dacă vreau să pot pune mai multe mesaje.

Cine se mai bagă în chestia asta? Sunt sigur că o să fie distractiv. :D

zambeste

12 Comments

  1. Lucianna 9 ianuarie 2013
  2. Omega Peter 9 ianuarie 2013
  3. Ariel Constantinof 9 ianuarie 2013
  4. Tudor 9 ianuarie 2013
    • Cristian Florea 9 ianuarie 2013
  5. Jarnea Cosmin 10 ianuarie 2013
    • Cristian Florea 10 ianuarie 2013
  6. Sorin 11 ianuarie 2013

Leave a Reply