Cum să scapi de teama de a vorbi în public

Oricum am lua-o, trebuie să recunoaştem că unora dintre noi li se pare imposibil de greu să se exprime în public. Mie întotdeauna mi-a plăcut să vorbesc în faţa unui public, doar că n-am avut niciodată ocazia să discut în faţa a mai mult de, nu ştiu 10 sau 15 oameni, iar atunci când am făcut-o nu era nevoie de vreun discurs, sau ceva de genul ăsta, ci pur şi simplu aveam de transmis un mesaj.

Greu n-a fost, dar nodul din gât şi pulsul de 120 s-a simţit, oricum. Că nu poţi să vorbeşti fără emoţii în faţa unor oameni decât după mult antrenament. La reCreiere am avut ocazia să spun câteva cuvinte în faţa unor oameni, iar apoi să primesc feedback pentru ceea ce-am zis.

Mi s-a părut o idee extraordinar de bună, pentru că acea critică era constructivă iar greşelile făcute acolo nu mă costau din punctul de vedere al imaginii şi dacă pot repara greşelile înainte ca ele să mă afecteze, de ce să n-o fac?

Cel care ne-a vândut câteva ponturi despre public speaking şi care ne-a învăţat să ne exprimăm în public bine, dar după cum ne duce pe fiecare dintre noi capul, a fost Paul Ardeleanu, un om care ţine lecţii de public speaking de câţiva ani şi care, dacă mă întrebaţi pe mine, îşi face treaba foarte bine. Pe mine m-a ajutat, vă zic.

Paul începe să ţină cursuri de public speaking şi pentru cei care n-au avut ocazia să participe la reCreiere, iar astăzi mi-a zis că cititorii blogului meu, dacă doresc să se înscrie la cursurile lui, primesc 20% reducere.

Pentru că-i cunosc puterile lui Paul şi pentru că sigur mulţi dintre voi vor să-şi crească skill-ul în public speaking, am zis să profit de ocazia pe care mi-a oferit-o şi să vă anunţ de ofertă.

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi formularul de aici (detalii despre training găsiţi tot acolo) şi la întrebarea „De unde ai aflat de acest curs?”, să scrieţi „floreacristian.ro”. Eu n-am să primesc nimic pentru că voi faceţi asta, să nu vă imaginaţi că urmăresc vreun câştig de pe urma voastră. Tot ce-am primit (şi mi s-a părut mai mult decât suficient) a fost workshop-ul de la reCreiere.

Cum să scapi de teama de a vorbi în public 1 | Cristian Florea

P.S.: Iar dacă nu îţi place, îţi vei primi banii înapoi.

Leave a Reply