Cum să te trezeşti luni dimineaţa ca şi cum n-ar fi luni dimineaţa

Nu ştiu ce s-a întâmplat în această dimineaţă, dar când am deschis Facebook-ul şi-am văzut News Feed-ul plin de mesaje despre cât de urâtă e dimineaţa de luni, am crezut că-i un nou sfârşit al lumii sau ceva de genul.

Într-adevăr, în fiecare luni dimineaţă apar mesaje de genul ăsta, dar parcă astăzi au fost mai multe ca niciodată. Văzând că prietenii mei de pe Facebook trec din ce în ce mai greu peste dimineţile de luni, am hotărât să nu stau cu mâinile în sân şi să salvez situaţia.

De când mă ştiu am fost un om matinal. Dacă mă ţii treaz până la 7 dimineaţa, iar de la 8 îmi spui că avem ceva important de făcut, după o oră de somn o să fiu ca nou. Nu mi se potriveşte „o oră de somn mai tare mă adoarme”, pentru că eu chiar mă odihnesc în 60 de minute de dormit.

Dacă tu nu eşti un om matinal de fel, nu înseamnă că n-o să reuşeşti să te bucuri de dimineaţa de luni ca şi cum n-ar fi o dimineaţă de luni. Şi să-ţi explic şi de ce:

1. Dimineţile de luni sunt grele pentru că toată lumea zice că-s aşa

Dacă nu ar fi fost cei din jur să spună că dimineaţa de luni e cea mai complicată, nici ţie nu ţi s-ar fi părut aşa. Într-adevăr, poate ar fi fost bun un weekend prelungit, dar nu da vina pe ziua de luni dacă tu nu reuşeşti să profiţi de weekend aşa cum trebuie. Dimineaţa zilei de luni e ca toate celelalte dimineţi. Ăsta-i mindset-ul pe care trebuie să-l ai în fiecare luni dimineaţa.

2. Gândeşte-te la un motiv pentru care merită să te trezeşti

Nu toţi dintre noi avem dreamjob-uri, ca să ne trezim şi să muncim cu drag sau ca să avem un program atât de flexibil încât să putem dormi până la ora 11:00 fără să ne deranjeze nimeni, dar fiecare zi are şi lucrurile ei bune, iar asta ar trebui să te determine să te ridici din pat la timp.

Dacă nu-ţi place job-ul, dar ştii că luni seara urmează să mergi să vezi un film bun, gândeşte-te că merită să tragi de tine dimineaţă numai ca să termini tot ce ai de făcut până la filmul ăla.

Gândeşte-te în fiecare dimineaţă la un lucru pentru care să merite să te ridici din pat şi să-ţi începi o nouă zi.

3. Uită de butonul de snooze

you snooze you loseDacă mai stai 10 minute în pat nu te odihneşti în plus. Da, poate atunci ai impresia că te ajută, dar de fapt nu e aşa. Cred că unele dintre cele mai grele lucruri din lume sunt să reuşeşti să te ridici din pat când sună alarma (fără să o amâni) şi să alergi în continuare când simţi că te dor toate şi că rămâi fără aer.

Dacă reuşeşti să treci de cele două, te poţi considera un adevărat campion. La un moment dat o să vezi că trezitul dimineaţa devine un automatism, iar sâmbăta şi duminica, deşi nu ai nimic de făcut, n-o să te mai trezeşti la ore târzii.

Iar acum revin la ce spuneam pe Facebook acum câteva zile: cei care se pot trezi dimineaţa devreme se bucură de cea mai faină abilitate omenească, ever. Partea bună este că-i o abilitate pe care o poţi dobândi, deci nu-i nevoie să te naşti cu ea.

P.S.: Acest articol a fost scris pe principiul încercaţi aşa ceva acasă.

Leave a Reply