Sunt singurul pe care-l inspiră oamenii pasionaţi?

Întotdeauna mi-a plăcut să-mi petrec timpul printre oameni care îşi desfăşoară activităţile cu pasiune. Vara trecută m-am întors din tabăra Tech School cu vreo 15 draft-uri care aşteptau să fie terminate, plus multe articole scrise şi publicate de acolo.

Pentru cei care nu ştiu, la Tech School s-a adunat o gaşcă de copii pasionată de tehnologie, robotică, programare şi alte lucruri tehnice. Fiecare dintre ei avea în minte un proiect tehnologic gândit în aşa fel încât să ne uşureze viaţa de zi cu zi.

Practic, copiii ăia erau atât de pasionaţi de ce tot ce-i înconjura, încât la 13 – 15 ani deja învăţaseră singuri câteva limbaje de programare şi o parte dintre ei deja construiseră câţiva roboţi, sau îşi începuseră pe cont propriu proiectele la care au visat. Pasiunea cu care apăreau în fiecare dimineaţă la cursurile din tabără mă uimea. Iar pauzele de 10 minute date de către traineri le foloseau ca să încerce pe cont propriu diferite coduri pe care le învăţaseră în ziua respectivă. Asta era relaxarea lor.

Eu nu înţelegeam nimic din ceea ce făceau ei acolo (pentru că nu-s priceput la programare), dar faptul că îi vedeam atât de pasionaţi mă inspira pe mine în activităţile pe care le desfăşuram online.

portofel turific!Al doilea exemplu de inspiraţie venită în urma pasiunii cuiva îl are ca protagonist pe Bogdan Neagu, creatorul Turific! handmade. Turific! este, pe scurt, o afacere pornită de Bogdan din pasiunea pentru biciclete. A vrut să facă lucruri handmade pentru biciclişti şi n-a lăsat pe nimeni să-i stea în drum.

A început prin a face şepci, iar acum construieşte, pe lângă şepci, portofele, genţi, pants straps (tot pentru biciclişti) şi multe altele. Deşi n-are o întreagă echipă în spate, tot ce face Bogdan arată profesionist, iar pasiunea cu care le face se vede în fiecare poză pe care o urcă pe pagina de Facebook.

Lucrurile astea, pe lângă faptul că mă determină să-mi doresc foarte mult un produs de-acolo (Bogdan, dacă citeşti asta, pregăteşte-te, că am să comand un portofel personalizat în următoarele zile), mă inspiră în ceea ce fac eu de obicei.

Oamenii din jurul meu care desfăşoară activităţile lor preferate cu pasiune îmi transmit, fără să-şi dorească neapărat, o doză de inspiraţie şi motivaţie.

Cine s-ar fi gândit că dacă cei din jurul meu îşi fac treaba cum ştiu ei mai bine, mă determină s-o fac şi eu pe-a mea din ce în ce mai profesionist? Iar asta deşi ceea ce fac ei n-are nicio legătură cu ceea ce fac eu…

4 Comments

  1. Optimus 10 martie 2013
  2. Dorothea 13 martie 2013

Leave a Reply