Cum să-ţi înjuri cititorii blogului fără să vrei

Pasul 1: Îţi creezi o thema custom made, în care îţi scrii singur titlul blogului în header.php. Să nu îndrăzneşti să foloseşti funcţia wp_title(”), că nu e bine.

Pasul 2: Îţi instalezi cel mai bun plugin de SEO pentru WordPress care fără wp_title(”) nu funcţionează.

Pasul 3: Când intri în header.php ca să înlocuieşti titlul static al blogului tău cu funcţia wp_title(”), îţi aminteşti că tocmai ţi-ai instalat cel mai bun plugin SEO, motiv pentru care nu mai are rost să păstrezi acolo toate tag-urile meta introduse manual, că le bagă pluginul singur.

Pasul 4: Te pune naiba să ştergi toate tag-urile meta de-acolo, inclusiv

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

Ce face săracul? Îi spune browserului că tu scrii cu diacritice, astfel îşi face el setările de care are nevoie. Ce-am făcut eu? L-am şters, iar asta a făcut browserul să-şi aleagă singur ce caractere citeşte. Astfel unii au ajuns să-mi vadă blogul aşa. De ce? Pentru că browserul, o fi fost o versiune mai veche, sau naiba ştie cum, nu alegea ce trebuia.

Aşa mi-am înjurat cititorii în mod efectiv, pentru că ei erau doritori de senzaţia cititirii articolelor mele, dar nu mergea şmecheria, din cauza prostiei.

P.S.: Nu mai spun că aveam impresia că minunatul plugin de SEO mi-a stricat treaba pe-aici şi nu înţelegeam de ce, dacă-l dezactivez, tot urât apare.

Tags:

4 Comments

  1. DrCriss 2 noiembrie 2010
    • Cristian Florea 3 noiembrie 2010
  2. isshmen 2 noiembrie 2010
    • Cristian Florea 3 noiembrie 2010

Leave a Reply