Cum se face, de fapt, live tweeting-ul?

Cum se face live tweetingN-am avut ocazia să particip la prea multe evenimente dedicate online-ului, dar urmărind Twitter-ul de mai bine de doi ani, am reuşit să văd destule live tweeting-uri.

Nu prea am înţeles eu care-i faza cu live tweeting-ul, pentru că nu prea ştiu la ce ajută, în felul în care o fac majoritatea pe Twitter.

Eu nu ciripesc prea mult când mai merg la câte-un eveniment, iar lucrul ăsta se întâmplă pentru că nu vreau să-mi obosesc followerii cu update-uri fără sens şi pentru că vreau să prind toată informaţia pe care doreşte speaker-ul s-o transmită. De obicei, când zic ceva, o fac în aşa fel încât să poată înţelege câte ceva şi cel care stă acasă şi habar n-are despre ce e vorba la evenimentul la care particip.

Nu am înţeles niciodată update-urile de genul: „A urcat X pe scenă şi ne vorbeşte despre Y #hashtag”. Cu ce mă ajută pe mine, ăla de-acasă, informaţia asta?

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • elena 20 Sep 2012, ora 10:15

  legat de ce ai sris la sfarsit, live tweetingul se refera si la a anunta lucruri de genul asta…practic spui informatii concrete, dar si programul. Intra, daca vrei, in cronologia evenimentului.

  • Cristian Florea 20 Sep 2012, ora 11:03

   Programul pentru cine îl spui? Că oricum apare şi online, pe site-ul evenimentului. Sau poate nu înţeleg eu prea bine chestia asta…

   • Gabi Udrescu 20 Sep 2012, ora 15:51

    Păi la evenimentele la care nu poți să ajungi, dar pe care vrei să le urmărești de pe net, e util să știi când vorbește acea persoană. Dacă e cineva care te interesează, ciulești urechile mai bine. Mai ales în cazul transmisiilor pe net.

   • Cristian Florea 20 Sep 2012, ora 21:43

    Makes sense. Mersi!

 • Omega Peter 20 Sep 2012, ora 16:48

  Tot incerc si eu sa imi dau seama cu sta treaba cu Tweeting-ul asta si tot pelanga ma simt :P

  • Cristian Florea 20 Sep 2012, ora 21:44

   Până una-alta, vezi cum stă treaba cu comentariile lăsate doar pentru link.