Cum şi-a cumpărat Kyle MacDonald o casă cu o agrafă de hârtie

Internetul ăsta ascunde o grămadă de poveşti interesante. Pe câteva dintre ele am început de vreo două zile să le spun pe contul meu de Facebook, dar pe asta voiam neapărat s-o notez aici.

Totul a început în 2005, când Kyle MacDonald a pus pe Craiglist (un fel de Okazii), o agrafă roşie de hârtie, spunând că vrea s-o schimbe pe orice altceva. Unor fete li s-a părut amuzantă propunerea şi i-au dat un pix în formă de peşte la schimb. A pus peştele pe Craiglist şi a primit în schimb un mâner de uşă. L-a pus şi pe el pe internet şi l-a dat pe un aragaz. Urmând acelaşi principiu, Kyle s-a oprit din schimburi când a primit o casă. Acum vă invit să-l vedeţi pe Kyle povestind în 5 minute cum s-a întâmplat.

sursa

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • spanac 3 Ian 2014, ora 19:13

  Are ceva probleme gagiul. Uite ca abia vorbește. Bine, era și emoționat…
  Mișto ideea. Păcat că-n România nu merge așa ceva. Doar în alte țări. La noi ca la nimeni.

  • Cristian Florea 4 Ian 2014, ora 11:24

   Eu cred că n-are probleme, ci e doar emoţionat. Cât despre „la noi ca la nimeni”, nu-i ca şi cum ar merge în toate ţările, mai puţin în România. Merge în ţările în care oamenii au o situaţie materială destul de bună încât să-şi permită să dea case la schimb.

 • ZDZero 3 Ian 2014, ora 20:16

  Asa am ajuns si eu, cum schimburi fata in fata, de la un pachet de biscuiti si un pahar gol de suc de la Mec la un pix care nu scria si la un carnetel de reduceri la Mec. Pacat ca m-am multumit cu putin :))

 • Gabriel Ursan 4 Ian 2014, ora 13:21

  Foarte tare faza :). Cred că o să inspire pe câțiva.

 • Intuneric 7 Ian 2014, ora 16:01

  Eu cred ca poporul roman este facut pentru genul asta de schimburi. La cat de usor si-au dat agoniseala de-o viata pentru iluziile numite Caritas ori FNI, de ce nu si-ar da viata insasi pe o scobitoare, sa zicem?

 • neba 8 Ian 2014, ora 01:47

  un fel de Pacala de-al nostru, doar ca el a reusit si invers fata de Pacala

 • Andreea 10 Ian 2014, ora 14:47

  Ce tare! Ar fi super daca ar merge si la noi mecanismul asta. Sa dai mai departe ce tie nu iti trebuie si sa primesti ce iti trebuie!

  Mai vrem articole asemanatoare!!!

  • Cristian Florea 10 Ian 2014, ora 14:52

   Mulţumesc! Am să mai pun lucruri din astea din când în când, dacă tot există cerere. :D

 • florin 13 Mar 2014, ora 23:08

  Si la noi este posibil. Oriunde este posibil, doar sa crezi . El nu a vrut o casa, el a vrut doar sa dea o agrafa. Ideea lui si actiunea au dus la valoarea unei case. Toti avem idei doar sa credem in ele si sa le punem in practica.

  • Cristian Florea 14 Mar 2014, ora 11:29

   Doar că la noi nu cred că pune cineva la bătaie lucruri atât de valoroase. Asta-i diferenţa.