Da, am avut o săptămână tare faină

de aziVă ziceam aici că am de gând să-mi fac viaţa mai bună pentru cel puţin o săptămână. Mi s-a părut nedrept să scriu ieri despre asta, pentru că săptămâna s-a implinit la finele zilei de luni, nu în dimineaţa zilei de luni, de-aia am amânat articolul până astăzi.

Lucrurile nu au ieşit chiar cum mă aşteptam, pentru că am pierdut din vedere nişte aspecte destul de importante, cum ar fi faptul că pentru vreo două zile am fost plecat la Bucureşti ca să definitivez înscrierile la facultate. Atunci n-aveam timp să mă uit la filme, să alerg, sau să fac orice altfel de sport. Aşa am pierdut două zile din săptămână. Totuşi, dacă ar fi să facem un bilanţ asupra chestiilor pe care mi le-am propus, ar arăta aşa:

– Îmi propusesem să citesc 3 articole inspiraţionale în fiecare dimineaţă. Am observat că atunci când începeam să citesc, nu mă mai puteam opri. Şi de la 3, ajungeam să stau câte-o oră să citesc numai articole inspiraţionale şi motivaţionale. Cu alte cuvinte, acest task a fost îndeplinit aşa, ca lumea.

– Îmi propusesem să termin „Fragmentarium”, de Mircea Eliade, de citit. N-am reuşit, dar azi, cel tâziu mâine, e gata.

– Îmi propusesem să văd câte-un film în fiecare zi. Uneori am văzut şi câte două filme, motiv pentru care în săptămâna asta am tăiat de pe lista cu filme pe care trebuie să le văd cele şase părţi din Rocky Balboa, The Bucket List şi Fight Club. Toate mi-au plăcut la nebunie şi le recomand.

– Îmi propusesem să notez zilnic 5 idei de articole, oricât de bune sau proaste ar fi ele. Ideile n-au încetat să vină. Problema e că n-am reuşit să le dezvolt. Oricum, sper ca zilele astea să-mi fac timp.

– Îmi propusesem să mai fac şi altfel de exerciţii fizice în afara alergării pentru maraton. Problema e că am renunţat la ideea de maraton.

Dacă sunt mulţumit? Da, foarte mulţumit. Am făcut nişte lucruri pe care în mod normal nu le-aş fi făcut, iar faptul că am scris despre asta, a fost ca o promisiune pe care v-am făcut-o vouă. Una pe care n-o puteam încălca, pentru că nu mă lăsa conştiinţa.

Voi aţi reuşit să faceţi ce v-aţi propus?

4 Comments

  1. Petru Dolhescu 31 iulie 2012
    • Cristian Florea 31 iulie 2012
      • George Jipa 31 iulie 2012
      • Cristian Florea 1 august 2012

Leave a Reply