Dacă aş fi acum în clasa a IX-a

florea cristianAstăzi cred că este Ziua Naţională a Lepşelor, sau ceva de genul ăsta. Oricum, dacă nu era vorba de chestii interesante, nu vă perturbam liniştea cu două lepşe într-o singură zi. Articolul ăsta este scris la rugămintea Danei Ilie, care-mi zice să spun cel puţin trei lucruri pe care le-aş schimba dacă aş fi din nou în clasa a IX-a. Să purcedem, zic.

1. Aş socializa mai mult. Abia prin clasa a XI-a mi-am dat eu seama cât de mult mă ajută socializarea (cu colegii de clasă şi de liceu). E incredibil cât de multe poţi învăţa de la fiecare.

2. Aş vorbi mai mult. Nu e acelaşi lucru cu socializarea. Spun despre tupeul care lipseşte. De pe la jumătatea clasei a XI-a am început să deschid gura şi neîntrebat dacă aveam ceva bun de zis, sau dacă ceva nu-mi convenea. De foarte multe ori m-a ajutat lucrul ăsta, pentru că n-am fost la fel ca ceilalţi, făcându-mă remarcat prin simplul fapt că îmi expun punctul de vedere când e nevoie.

3. Aş citi mai mult. În clasa a IX-a eram un copil stupid care refuza să deschidă orice fel de carte. Pur şi simplu nu le vedeam beneficiile la vârsta aia, deşi ele nu erau chiar atât de greu de dedus şi toată lumea încera să-mi explice că greşesc. Oricum, prin clasa a X-a m-am mai deşteptat puţin.

4. Aş fi profitat mai mult de ocaziile care mi s-au ivit. Iar aici vă rog să-mi permiteţi să fac un lucru în premieră pe acest blog şi să mă leg de partea asta sentimentală a adolescenţei. Dacă aş fi profitat din timp de ocaziile pe care le-am avut, aş fi avut numai de învăţat. Mi-am dat seama de chestia asta destul de târziu.

5. Mi-aş fi promovat blogul din timp. Nu scriam eu prea corect gramatical în perioada aia, dar n-ar fi stricat să fi fost activ în Social Media încă din 2008.

Sunt curios ce-aţi fi făcut voi, cititorii, dacă aţi fi fost din nou în clasa a IX-a. Puteţi să-mi răspundeţi prin comentarii, sau pe blogurile voastre.

Trebuie să trimit leapşa la încă trei persoane. Ea va rămâne tot în Vrancea şi se va duce către Tudor, Dan şi Alex.

Tags:

4 Comments

  1. Nebunia 10 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 10 ianuarie 2012
  2. Adnana 15 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 15 ianuarie 2012

Leave a Reply