De ce este benefic alergatul în frig

alergatul in frigValentin Bosioc mă provoacă să scriu cinci motive pentru care alergatul în frig este benefic. Pe lângă ce-a enumerat el, eu am găsit doar trei avantaje pe care le aveam eu când făceam atletism şi alergam în frig. Am să le enumăr mai jos, iar dacă mai găsiţi şi voi două, e minunat.

1. Frigul îţi dezvoltă mai mult plămânii şi inima. Aerul curat şi rece îţi măreşte capacitatea pulmonară mai mult decât o face aerul cald. Asta te ajută în timp să rezişti la alergări mai lungi.

2. Alergatul pe frig îţi dezvoltă imunitatea. Dacă eşti o persoană care răceşte des, s-ar putea ca după o iarnă de alergări să-ţi dai seama că nu mai stai cu pastile după tine în fiecare lună a anului.

3. Alergatul prin zăpadă (presupunem că-i iarnă serioasă, cu zăpadă, da?) îţi dezvoltă mai bine muşchii. O să vezi că dacă începi să alergi prin zăpadă necălcată, nu numai că te chinui mult şi oboseşti mai repede, dar îţi dezvolţi muşchii de la picioare mai bine. Dacă vrei să slăbeşti la picioare, e bine să alergi prin zăpadă. Aici aş mai adăuga şi faptul că după ce se topeşte zăpada, când te întorci pe pistă, simţi că zbori, atât de uşor îţi este să alergi.

Leapşa merge mai departe la Toma Nicolau, pentru că-s tare curios cum vedea el antrenamentele făcute iarna.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Valy 9 Ian 2012, ora 14:59

  Foarte rapid ai fost. Multumesc pentru promptitudine, spor la antrenamente :D

  • Florea Cristian 9 Ian 2012, ora 15:01

   Ai trimis-o într-un moment în care aveam timp liber. :)) Mersi! Spor la antrenamente şi ţie! Avem de tras pentru maratonul de anul asta. :D

 • Amalia 9 Ian 2012, ora 15:12

  In calitate de sportiva, am sa enumar si eu alte doua beneficii precum: crearea unei bune dispozitii si a poftei de mancare. (si in urma antrenamentului in general) Si sa nu uitam de motto-ul foarte important, „Mens sana in corpore sano!”

  • Florea Cristian 9 Ian 2012, ora 15:15

   Mulţumesc mult pentru comentariu! Foarte bune sunt motivele date de tine! Nu ştiu cum de eu nu m-am gândit la ele înainte. :))

 • LoL3X 9 Ian 2012, ora 15:59

  Te ajuta sa racesti mai repede:D

  • Florea Cristian 9 Ian 2012, ora 16:44

   Nu răceşti mai repede. :)) Îţi îmbunătăţeşte imunitatea. Răceşti imediat dacă stai transpirat în frig, dar dacă alergi apoi intri imediat la căldură şi dai hainele ude jos dep e tine, o să fie ok.

   • LoL3X 10 Ian 2012, ora 02:29

    Deci asa sta treaba….

 • Adnana 15 Ian 2012, ora 00:42

  Bune sfaturile, nu stiam aceste lucruri, dar chiar ma gandeam sa ma apuc si de jogging! :D

  • Florea Cristian 15 Ian 2012, ora 04:18

   Niciodata nu-i prea tarziu sa te apuci de jogging, iar iarna este chiar cu mai multe avantaje.

 • alex 26 Ian 2014, ora 15:37

  Doar o intrebare mi separe ceva util si vreau sa incerc si eu. Vroiam sa stiu daca cumva alergatul pe zapada dezvolta si muschi de la picioare? Eu doresc sa maresc masa musculara este bine sa alerg pe zapada sau imi slabesc picioarele asa? Astept un raspuns urgent

  • Cristian Florea 27 Ian 2014, ora 00:41

   Salut, Alex,

   Alergatul pe zapada e una dintre cele mai bune metode ca sa-ti dezvolti mischii de la picioare. Incearca sa alergi pe zapada nebatatorita, ca sa-ti soliciti mai mult musculatura si sa lucrezi mai mult.