Dacă eu nu pot, ţie sigur n-o să-ţi iasă

Azi mi-au venit nişte vizitatori de pe Softpedia. O doamnă în vârstă de 60 de ani şi-a cumpărat un Smart TV şi nu ştia cum să-l lege la internet, motiv pentru care a hotărât să întrebe pe un forum ce şi cum. Unul dintre utilizatorii Softpedia, i-a dat link spre tutorialul meu despre cum să-ţi transformi laptopul într-un router wireless şi aşa am descoperit discuţia.

La un moment dat, printre comentatori, apare un domn care-i spune femeii că ar trebui să găsească pe cineva priceput care să-i rezolve problema. Mai adaugă şi: „nici eu care sunt mai tanar si sa zicem mai aproape de tehnica asta nu mi-ar fi usor sa ma descurc”.

Şi am fost curios să văd ce vârstă are domnul, de e mai apropiat de tehnologie şi nu se descurcă. Şi de e în măsură să le spună altora că nu sunt în stare să rezolve problemele tehnice.

Domnul are 45 de ani, adică nu e vreun puştan care a crescut odată cu tehnologia şi nu are răbdare să explice cum se rezolvă o problemă.

Nu înţeleg de ce avem mereu tendinţa de a ne băga în discuţii care nu ne privesc şi, pe deasupra, să încercăm să-i şi facem pe ceilalţi să se simtă incompentenţi. Doamna de 60 de ani a fost singură în stare să-şi facă un cont pe forum şi să întrebe cum rezolvă problema. Nu cred că n-o să fie în stare să-şi conecteze televizorul la internet, dacă i se explică cum trebuie. În plus, dacă tu, nene de 45 de ani, nu te pricepi la a face o asemenea conexiune, de unde ştii cât de greu e de făcut, ca să-i spui doamnei că n-o să reuşească singură?

Într-adevăr, metoda simplă e să rogi pe cineva să-ţi facă, dar dacă doamna ar fi preferat metoda asta, nu ar mai fi încercat să întrebe pe forum cum se face.

Şi cu ocazia asta mi-am amintit de scena de mai jos şi de faptul că trebuie neapărat să revăd The Pursuit of Happiness.

Discuţia de pe forum e aici, în caz că sunteţi curioşi.

6 Comments

  1. Yamasha 27 ianuarie 2014
    • Cristian Florea 28 ianuarie 2014
  2. Camelia 28 ianuarie 2014
  3. Alina 28 ianuarie 2014
  4. Gabi Udrescu 28 ianuarie 2014

Leave a Reply