Dacă pozele pe care le urci pe Facebook de pe telefon sunt de o calitate slabă, s-ar putea să fie nevoie să schimbi o setare

Când Facebook a început să pună accent pe conținutul video, a făcut o setare în aplicația de mobil care zicea by default ca toate clipurile pe care le urci de pe telefon să fie urcate la o calitate slabă. Și trebuia să intri în setări și să zici că tu vrei să fie urcate HD, altfel tot ce puneai tu pe Facebook arăta de parcă a fost filmat cu o cameră foarte slabă.

Acum ceva timp am observat că și pozele mi se urcă pe Facebook tot la o calitate slabă, deși nu făcusem nicio modificare pe nicăieri. Și am intrat din nou în setările aplicației, din curiozitate. Și-am văzut că era o setare nouă, una care zicea ca pozele mele să nu se urce în variantă HD. Și i-am zis că nu mai vreau așa, ci vreau poze HD.

Verifică și tu dacă e activată funcția HD pentru încărcarea de poze și Video. Pentru iPhone e simplu. Intră în aplicația Facebook de pe telefon, apasă pe More (cele 3 săgeți din dreapta-jos) » Settings » Account Settings » Clipuri Video și fotografii » Upload HD. Am pus și câteva print screenuri, ca să-ți fie mai ușor să identifici pașii. La Android am înțeles că nu există această funcție, dar pentru unii se încarcă pozele HD dacă dau share direct din galerie sau dacă fac upload direct din browserul telefonului.

Metoda asta nu-i una secretă sau neștiută, dar sunt sigur că multă lume nici nu se gândește să se uite prin setări, deși vede că fotografiile și clipurile se urcă la calitate slabă pe Facebook. :D

Inițial am scris acest articol în newsletter-ul pe care-l primesc săptămânal cei abonați. Dacă vrei să fii printre primii care află astfel de informații, te invit să te abonezi în formularul de mai jos.

Vrei să primești în fiecare săptămână un e-mail cu noutățile din social media? Abonează-te la newsletter dând click aici.

4 Comments

  1. Eugen 8 februarie 2016
    • Cristian Florea 9 februarie 2016
  2. Cuc natalia 25 mai 2023
    • Bogdan 30 iunie 2023

Leave a Reply