Dacă te citesc, nu înseamnă că ai loc în blogroll

Am tot discutat despre triştii care nu ştiu nimic altceva decât să cerşească un loc în blogroll. Astăzi vreau să ating acelaşi subiect, doar că dintr-un alt punct de vedere. Mai exact, va fi un articol pornit în urma unui mail primit de la un anume blogger pe care obişnuiesc să-l citesc.

Se face că mi-au plăcut mai multe articole ale tipului şi l-am adăugat în reader. De atunci, am continuat să-l urmăresc şi să-i citesc aproape fiecare postare. Din când în când mai şi comentez, că nu mă pot abţine, dar nimic ieşit din comun.

Omul a observat că-i apreciez cât de cât articolele şi s-a gândit să-şi încerce norocul pentru un loc în blogroll. După cum era de aşteptat, încercarea s-a transformat într-o milogeală acută, care pe mine m-a scârbit mai mult, decât să mă amuze. Pur şi simplu nu voia să înţeleagă refuzul.

După ce i-am spus că pun în blogroll numai pe cine vreau eu, adică pe cine apreciez în mod special şi cine-mi place mie mult mult de tot, a răspuns fulgerător: „Dar şi pe mine mă citeşti des. De ce nu mă pui în blogroll?”. Ca să nu mai existe dubii, m-am hotărât să fac acest articol în care să spun cât pot eu de clar că una e să te citesc sau să te apreciez ca om şi alta e să-mi placă munca ta atât de mult încât să te bag în blogroll.

Nu spun că sunt eu cine ştie ce mare blogger care are dreptul să fie puţin încrezut şi care pune doar prietenii în sidebar, dar şi dacă aveam 5 vizitatori pe zi tot aşa procedam. Atât timp cât blogroll-ul şi blogul în sine îmi aparţin, decizia rămâne tot la mine. Nu la tine, cel care îmi demonstrezi că eşti în stare să-mi trimiţi un mail, nici la tine, cel care dacă se vede puţin băgat în seamă are impresia că-l plac de numa-numa.

Blogroll-ul îl modific când şi cum vreau eu. O fac fără să anunţ pe nimeni şi fără să oblig pe nimeni să mă treacă, la rândul său, în vreo listă cu link-uri. Sper ca acum să fie destul de clar.

Lasă un comentariu

18 comentarii

 • licuriciu 6 Oct 2010, ora 21:01

  Mi se pare corect sa procedezi in ‘ograda’ ta asa cum crezi de cuviinta. Eu inca mai sufar din cauza unor ramasite in blogroll de pe vremea cand eram mic si prost si faceam „schimb de link”. Nu ca acum n-as mai fi mic si prost… :P

  • Florea Cristian 7 Oct 2010, ora 07:03

   dar poti foarte usor sa le spui ca renunti la blogroll-ul facut din schimbul de link-uri, pastrandu-i doar pe cei pe care vrei tu, fara sa aiba ei nicio obligatie fata de tine.

 • danbrasov 7 Oct 2010, ora 08:51

  Bai, ce nesuferit esti! No, cum de-ti permiti sa faci chestiile astea? Ai putea fi dat in judecata pentru discriminare.

  Chestiile astea si mie imi produc sila. Niciodata, dar niciodata nu am cerut loc in blogroll-ul cuiva si nici nu am cerut sa fiu urmarit pe twitter, facebook si alte retele sociale. Multi inteleg gresit acest aspect si nimeni nu intelege ca, daca nu te conformezi, nimeni nu are nimic cu tine ( doar ca ii esti indiferent ).

 • Iulia 7 Oct 2010, ora 09:28

  Cata dreptate ai… Pai, eu citesc zeci de bloguri pe zi, ce-i drept comentez foarte rar, dar totusi le citesc. Cum ar fi sa le trec pe toate la blogroll?? Ar iesi un talmes-balmes.

 • Tudor 7 Oct 2010, ora 09:30

  Nu prezenta in blogroll e cea mai buna dovada a respectului unui blogger fata de un alt blogger.

 • Dan Ciulea 7 Oct 2010, ora 10:57

  da nu ma bagi in blogroll?
  si acum serios, dece te chinui sa explici?… spune odata nu, dupa care daca insista ii dai ignore sau spam…

 • anndryusha 7 Oct 2010, ora 10:57

  Un link-exchange, ceva? :)) ))))))

 • Stefan Murgeanu 7 Oct 2010, ora 11:01

  va rooog, treceti-ma in blogroll

  si dati-mi follow pe twitter

  si sa fim prieteni pe FB si poate imi dati si like la articole

  si neaparat musai sa ma votati la nu stiu ce concurs de rahat sa castig un aparat de incarliontat parul de pe picioare

  iar daca ne vedem la un tweetmeet, accept si o bere

  ah da, si am uitat: cine imi imprumuta 100 de euro? pana ajung primul in zelist

  :D :)) )))))))))))))))))))))

  (acest comentariu este un pamflet si trebuie interpretat ca atare :P , dar sa stii Cristian ca daca ma scoti din blogroll, te scot si eu :D :)) ))) )

  • Florea Cristian 7 Oct 2010, ora 16:03

   da, de-aia nici nu te scot. dupa aceea trebuie sa-ti pun banner ca sa-ti treaca supararea si sa ma adaugi iar in blogroll :))

   • Stefan Murgeanu 7 Oct 2010, ora 16:40

    se vede ca ma cunosti bine :D : ))))))

 • Ioana 7 Oct 2010, ora 12:31

  Iti dai seama ca mi-a trecut supararea pe tine cand ai scris ‘ apreciez în mod special şi cine-mi place mie mult mult de tot’ :))

  • Florea Cristian 7 Oct 2010, ora 16:04

   nici nu stii ce ma bucur :)) da’ de ce erai asa suparata? faza cu twitter? :-w

 • articole copii 7 Oct 2010, ora 14:29

  Deci blogroll tops skimb de link? :)

 • colaholicu 7 Oct 2010, ora 18:49

  mie-mi plac astia cu „salut, te-am adaugat in blogroll, ma bagi si tu?”

  • Florea Cristian 7 Oct 2010, ora 20:06

   si mie-mi placeau. acum au inceput sa devina enervanti si insistenti :))

 • Tanar jurnalist 7 Oct 2010, ora 20:49

  Vreau si eeeeuuu in blogroaluri te rooooooooog te rog te rog te rog…cata incultura:)) =))

 • Pingback: avemblog.net