Dacă un scriitor are texte bune, chiar contează ce face în timpul liber?

Putem, vă rog frumos, ca atunci când vorbim despre un anumit scriitor să ne referim strict la operele lui şi să nu-l mai blamăm pentru viaţa pe care a avut-o, sau culoarea politică pe care a ales-o?

Chiar credeţi că influenţează pe cineva faptul că scriitorul X a fost comunist, ori că a scris în ţara noastră, că a avut nu-ştiu-câte neveste, nu-nu-ştiu câţi copii şi nu-ştiu-câte animale de companie? Ne interesează sursele lui de inspiraţie sau ceea ce făcea în timpul liber, atat timp cât îi apreciem scrierile?

Când deciziile luate de omul respectiv or să ne influenţeze vieţile noastre, atunci o să discutăm şi despre asta, dar fără să facem referire la ce scrie, că nu ăsta ne e scopul.

Când vine vorba de online, vă las pe voi să determinaţi cât de importantă este activitatea offline a unui blogger.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Nebunia 1 Oct 2011, ora 18:19

  Ai perfecta dreptate, insa comparatia cu offline-ul nu cred ca e una tocmai buna… dar eu sunt, asa cum am fost dintotdeauna, adeptul socializarii in offline si cred ca e importanta activitatea unui blogger in offline, daca nu chiar vitala…

  Un blogger ce nu iese in offline sau nu face campanii si alte nebunii in offline, exista degeaba in online…

  • Catazx 1 Oct 2011, ora 18:27

   Eu sunt genul de blogger care nu iese in offline (cu alti bloggeri), nu fac campanii si „alte nebunii” ci scriu strict de placere si nimic mai mult

   Asta inseamna ca exist degeaba in online?

   • Nebunia 1 Oct 2011, ora 18:50

    Pe blogul pe care l-ai lasat aici, nu ai scris nimic… acum nu stiu ce sa zic, poate am formulat eu putin cam dur, insa principiul cam ala e ( dupa opinia mea, biensur :D ) si raman in spatele sau…

  • Florea Cristian 1 Oct 2011, ora 18:45

   Nu stiu daca exista degeaba, dar nu poate fi la fel de cunoscut ca si ceilalti

 • Albastru 1 Oct 2011, ora 22:55

  … n-am probleme d-astea. Nu vorbesc despre scriitori. :d

 • George 1 Oct 2011, ora 23:35

  Cred ca e putin offtopic, dar vreau sa zic ca Nichita Stanescu era un betivan (cu tot respectul) insa poeziile lui sunt incredibil de frumoase.
  Cat despre bloggeri si online, atata timp cat pui punctul „i” si cititorii te gasesc interesant, nu cred ca mai conteaza.

  • Florea Cristian 2 Oct 2011, ora 10:40

   Nichita Stanescu a murit din cauza alcool-ului, dar intr-adevar, poeziile lui sunt incredibil de frumoase.

 • Ionut 3 Oct 2011, ora 15:34

  E greu sa ne desprindem de personalitatea scriitorului. In plus avem obiceiul prost sa nu ne placa superioritatea unui om in fata noastra, si sa ii cautam punctele slabe pentru a-l face mai aproape de noi.

  • Florea Cristian 3 Oct 2011, ora 15:44

   Da, asa e, dar eu nu prea i-as cauta omului minusuro doar pentru ca-i mai destept decat mine. Sigur e un lucru la care eu ma pricep mai bine decat el

 • Rey 3 Oct 2011, ora 22:02

  Intr-o anumita masura totusi conteaza. Doar una mica. Doar in unele cazuri.
  De exemplu sa spunem ca admiri ceea ce scrie un om, ca esti de acord cu textele lui, ca se foloseste de cuvinte asa cum tu nu poti, ca exprima ceva ce inconstient tu crezi/stii de multa vreme dar nu ai putut aseza in pagina. Ca nu iti vine sa crezi cat de bine te regasesti in textele altcuiva si/sau cata dreptate are despre viata de zi cu zi. Cumva ajungi sa il simti pe acest autor apropiat de sufletul tau, de normele tale.

  Apoi descoperi ca e un betiv, drogat, criminal si violator in serie si ca nu poate scrie nimic decat cand e sub influenta narcoticelor sau cand are pe cineva legat in pivnita.

  Sau poate pe unii nu-i deranjeaza acest lucru, dar ii deranjeaza altceva, si descopera ca acel autor este exact genul de persoana pe care o dispretuiesc cel mai mult. Si cand se intampla asta, exista posibilitatea sa indeparteze acel autor de sufletul lor, sa nu-l mai considere asa de apropiat si sa nu mai conteze cum scrie cand stiu ca este o persoana infecta.

  In rest, nu prea conteaza :D.

  • Florea Cristian 3 Oct 2011, ora 23:01

   Da, sunt de acord cu tine, dar asa cum ai zis si tu, se aplica pentru autorii apropiati de suflet, pe care vrei sa-i cunosti ca lumea.