Dar ce, crezi că numai Google poluează?

Well, vorbeam acum ceva timp despre cât dioxid de carbon (CO2) produce Google şi despre testele stupide pe care le fac ăştia.

Acum am găsit alta şi mai şi. Tot despre CO2 şi internet, dar de data aceasta despre mesajele spam.

Cică toate mesajele spam din anul 2008 au produs atât dioxid de carbon cât 3,1 milioane de automobile. Cică cei de la McAfee au făcut un studiu în urma căruia au aflat că spamul consumă anual 33 de miliarde de kilovaţi/oră în timpul creerii, trimiterii, primirii, citirii şi ştergerii acestuia. Acest spam corescpunde cu electricitatea consumată de 2.4 milioane de familii americane, zic ei.

Totodată, în urma închiderii site-ului MColo (căutaţi pe Google dacă nu mă credeţi sau nu ştiţi ce e de el), în 2008, spamul a scăzut cu 70%, echivalentul a 2.3 milioane de automobile scoase din circulaţie.

Că tot vorbeam despre studii aiurea … cu ce mă ajută pe mine că ştiu cât CO2 consumă spamul anual? Pot eu să fac ceva pentru asta sau mă încălzeşte pe mine cu ceva dacă ştiu că mor mai repede din cauza spamului?

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • Sorin 21 Apr 2009, ora 20:49

  lol frate…aia nu au ce face?…mi se pare penibil sa faci test sa vezi cat polueaza un spam:|…sau google8-|…sa faca teste cat polueaza un Combinat Siderurgic nu Google…de ex combinatu de la galatzi(oras in care am copilarit)…polueaza de un milion de ori mai mult decat google…si ei nici macar nu au facut un studiu public despre el….

 • Grim_Cris 21 Apr 2009, ora 21:10

  Au ei o impresie ciudata cum ca internetul polueaza mai mult decat orice altceva pe lume asta. Deaia studiaza cacaturi

 • Catalin 22 Apr 2009, ora 13:40

  Te ajuta stiind ca ai un motiv in plus sa il injuri pe cel care ti-a trimis spam-ul. Pentru ca din cauza lui mori mai repede, cum ai si zis.

  De la mine poti citi: Lampard si Terry – asistenti la o bataie in club

 • Tzukune 22 Apr 2009, ora 15:40

  Te ajuta la cultura generala. Oricum e un studiu facut pentru reclama produselor McAfee.

  De la mine poti citi: Wanted (2008) + Download

 • pisici 23 Apr 2009, ora 02:34

  Trebuie sa cantaresti beleficiile si dezavantajele, iar dupa ce tragi linia, Google este clar un lucru bun, a schimbat lumea in cativa ani.

  De la mine poti citi: Balineza