Dacă-ți activezi Dark Mode pe iPhone X, XS sau 11 Pro o să țină mai mult bateria

Deși părea cumva logic, încă nu testase nimeni dacă activarea funcției Dark Mode pe iPhone-urile noi ajută la o durată mai lungă a bateriei. Până acum. :D

Spun că părea logic pentru că la iPhone X, XS și 11 Pro Apple a introdus display-uri de tip OLED, iar partea faină la aceste display-uri e că fiecare pixel al ecranului este luminat individual. Iar acolo unde ar trebui să fie culoarea neagră pe ecran, pixelul nu mai e luminat deloc, pentru că așa e starea lui de fapt.

Și pentru că pixelii negri nu sunt luminați deloc, se conservă o parte din bateria telefonului. Iar într-o zi obișnuită de lucru, poți economisi cu până la 30% la bateria telefonului doar pentru că ai activată funcția Dark Mode.

Testul despre care spuneam la începutul articolului poate fi urmărit mai jos. Este unul destul de simplu, în care cineva a programat niște roboți să facă fix aceleași gesturi și mișcări pe două iPhone-uri diferite doar prin faptul că unul dintre ele avea Dark Mode activat, iar celălalt nu.

Ei bine, iPhone-ul cu Dark Mode activat mai avea aproximativ 30% baterie în momentul în care iPhone-ul fără Dark Mode a rămas fără baterie și s-a închis. Ceea ce mi se pare foarte fain.

Pe iPhone-ul meu am activat Dark Mode doar noaptea, după ce apune soarele, ca să-mi protejez ochii dacă folosesc telefonul cu lumina închisă. Bateria de la iPhone X încă ține cât îmi trebuie mie într-o zi obișnuită de lucru, dar am și avantajul că stau destul de mult la birou, timp în care nu folosesc telefonul prea mult, pentru că fac de pe laptop tot ce am de făcut. :D

Tags:

Leave a Reply