De-acum am să merg numai cu taximetrişti de treabă. Am găsit soluţia!

Ariel scria acum ceva timp un articol în care recomanda aplicaţia StarTaxi pentru mobil, drept cea mai bună metodă pentru a comanda un taxi la care şoferul să fie de treabă.

Când am citit, mi-am zis că trebuie neapărat să testez şi eu minunăţia, pentru că am avut parte de tot felul de taximetrişti nesimţiţi de când merg cu bicicleta prin Bucureşti şi nu aş vrea să-i dau bani unuia din ăsta, că nesimţirea nu merită răsplătită.

Ieri seară am avut nevoie de un taxi şi pentru că nu mă grăbeam nicăieri, am zis că pot testa aplicaţia StarTaxi pentru iPhone. Aşa că am deschis-o şi am început să mă uit pe-acolo.

Am găsit numele străzii pe care mă aflam, am selectat locul în care voiam să ajung, apoi am apăsat pe „Comandă taxi”. A apărut o hartă în care îmi apăreau toţi taximetriştii din zonă care folosesc serviciul ăsta, apoi, înainte să apuc să clipesc, mi-a apărut un pop-up: „George X vrea să-ţi preia comanda. Accepţi?”. Lângă numele său (nu-l chema X, vă daţi seama) apăreau nişte steluţe colorate (omul avea 4 şi ceva din 5) şi scria că a primit 18 recenzii de la cei care au mai mers cu el. În plus, acolo era scrisă şi parola de la conexiunea Wi-Fi existentă în taxi.

Am acceptat, apoi mi s-a zis că se află la 2km distanţă şi că e on the way. În timp real, vedeam cum taxi-ul se îndreaptă spre mine, iar în partea de jos a ecranului aveam un buton care-mi permitea să-l sun pe taximetrist, unul care mă lăsa să-i trimit un mesaj, şi unul cu care să anulez comanda. Nu le-am folosit pe nici unul dintre ele, ci pur şi simplu am aşteptat să ajungă.

Pentru că n-am ştiut exact în faţa cărei scări de bloc mă aflu, taxiul s-a oprit cu vreo 20 de metri înaintea locului în care aşteptam, dar când a ajuns, văzând că nu sunt acolo, mi-a trimis un mesaj (tot folosind aplicaţia), în care mi-a scris că a ajuns.

M-am dus la Taxi, m-a întrebat dacă eu sunt Cristian, apoi a început cursa. Omul a mers regulamentar, nu a luat-o pe rute ocolitoare (mai parcursesem traseul ăla cu bicicleta, deci ştiam pe unde trebuie s-o ia), apoi m-a lăsat unde am dorit.

După ce s-a terminat cursa, aplicaţia StarTaxi mi-a trimis o notificare în care m-a rugat să-i ofer şoferului un vot. I-am dat 5 stele, că mi-a plăcut cum s-a desfăşurat totul. Încă sunt uimit de faptul că la noi în ţară poţi face comandă la taxi dintr-o aplicaţie şi că poţi vedea în timp real cum se desfăşoară lucrurile.

Cu alte cuvinte, de-acum în colo am să comand taxi-uri doar cu ajutorul aplicaţiei, că tare faină mi se pare ideea şi punerea ei în practică.

comanda taxi online - star taxi

Tags:

13 Comments

 1. Sergiu Nicola 15 noiembrie 2012
  • Cristian Florea 16 noiembrie 2012
 2. Ekart Dragos 15 noiembrie 2012
  • Cristian Florea 16 noiembrie 2012
 3. Ariel Constantinof 16 noiembrie 2012
  • Cristian Florea 16 noiembrie 2012
 4. Rares Cojocaru 17 noiembrie 2012
  • Cristian Florea 19 noiembrie 2012
   • luizadaneliuc 21 noiembrie 2012
 5. Lavinnia 18 noiembrie 2012
  • Cristian Florea 19 noiembrie 2012
 6. Perfu 24 noiembrie 2012
  • Cristian Florea 25 noiembrie 2012

Leave a Reply