De ce cred eu că n-o să reuşeşti ce-ţi propui în 2012

Toţi ne facem câte-o listă de lucruri care trebuiesc rezolvate în 2012. Dacă n-o scriem nicăieri, măcar o avem în minte şi tot există. Toţi ne spunem că noul an va fi mult mai bun decât precedentul şi că vom avea o grămadă de reuşite bifate în fiecare lună.

Să-ţi spun de ce cred eu că n-o să-ţi meargă ceea ce ţi-ai propus aşa cum trebuie.

1. Niciodată nu-ţi stabileşti priorităţile

Ai 100 de elemente pe lista cu lucruri de făcut, toate aşezate într-o ordine aleatorie. Nu ai stat deloc să vezi care-i mai important de făcut şi de ce. Fără priorităţi, o să le faci la întâmplare şi s-ar putea să te trezeşti la sfârşit de an cu nişte lucruri destul de importante care n-au fost rezolvate.

2. Laşi pe mâine ce poţi face azi

(am mai vorbit şi aici despre asta)

„Câte elemente sunt pe listă? 100? Foarte bine! Anul are 365 de zile, deci pot sta liniştit primele peste 200 de zile”. Asta-i mentalitatea pe care nu trebuie s-o foloseşti. De ce nu faci cele 100 de lucruri în primele 100 de zile, apoi să stai liniştit următoarele 200 şi ceva?

3. Nu încerci să-ţi depăşeşti limitele. Şi lista

Subpunctul ăsta este strâns legat de cel precedent. Nu contează dacă îţi rămân 200 de zile libere, atât timp cât tu vrei să faci mai mult de 100 de chestii. Nu trebuie să-ţi vină toate în minte acum, că unele idei mai apar şi din mers.

4. Te plângi atât de mult, că nu mai eşti în stare de nimic

Nu poate nimeni să stea motivat 365 de zile, dar 300 poate oricine. Totul ţine de atitudine.

Dacă chiar vrei să rezolvi tot ce este pe listă, adoptă o atitudine care să nu-ţi dea voie să gândeşti pesimist.

5. Toţi avem probleme, tu de ce te gândeşti atât de mult la ale tale?

Alex Noriega a reuşit să reflecte subpunctul ăsta mai bine decât aş fi putut-o face eu în 1000 de cuvinte.

Thinking too much about a problem won’t make it necessarily easier to solve.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • iYli 2 Ian 2012, ora 12:48

  Gen victimizare. Nu uita ca pentru 2012 a aparut si isteria cu sfarsitul lumii, treaba care distruge sistemul multora. Bla, bla. La multi ani cu reusite! :)

  • Florea Cristian 2 Ian 2012, ora 12:54

   Sfarsitul lumii e doar o prostie. Oamenii cu ceva materie cenusie in cap isi pot da seama de asta. Partea proasta e ca tot mai multi tind sa aiba incredere in existenta lui.

   La multi ani cu reusite si tie!

 • isshmen 2 Ian 2012, ora 15:46

  La prima vedere treaba cu sfarsitul lumii pare o prostie totala. DAR! daca te documentezi bine despre mayasi, calendare, univers, etc… vei avea putina credibilitate. Chiar daca tu zici ca nu crezi deloc, dupa ce vei stii acele lucruri, parca tot iti vine sa crezi (chiar si putin). Chiar eu scriu despre sfarsitul lumii (primul blog in google.ro). Ce e drept, in ultima vreme am scris mai mult pentru google, dar sunt si multe informatii utile acolo.

  Cat despre obiective, eu am reusit CHIAR TOT (chiar mai mult) ce mi-am propus pentru 2011. De ce nu ar fi la fel anul asta?

  • Florea Cristian 2 Ian 2012, ora 17:09

   Nu stau sa citesc despre mayasi, calendare si toate cele. Daca vine sfarsitul lumii, ma poate prinde si neinformat.

   Cat despre obiective, daca tu ai reusti sa faci tot ce ti-ai propus (si cateva chestii in plus), inseamna ca articolul nu e pentru tine. :D

 • Tomata cu scufita 3 Ian 2012, ora 11:22

  Hah, unul dintre planurile mele pe 2012 e tocmai sa nu mai aman nimic. Cand vreau sa vad ceva, atunci ma pun, cand ii musai sa fac ceva, atunci fac. Nu de alta, da’ s maestra la amanat. Asa ca anul asta va fi un exercitiu in acest sens.

  • Florea Cristian 3 Ian 2012, ora 14:01

   Sa ne mai spui si noua din cand in cand cum iti merge experimentul. :D

 • Pato Basil 3 Ian 2012, ora 13:00

  unii nici nu si-au propus ceva! de ei ce mai zici?

 • Pasca Roberto 1 Feb 2012, ora 18:48

  In data de 14 ianuarie am hotarat sa ma las de fumat.Si mi-a reusit.Si imi propun sa iau bacu’ cu media peste 9.Si o sa imi iasa.