De ce încă îmi promovez articolele pe Google+

De ce inca imi promovez articolele pe Google+Nu vreau în acest articol să discutăm despre cât de mult intră lumea pe Google+ şi cât de multe update-uri scriu ei acolo. Lăsaţi-mă să vă explic de ce îmi promovez articolele pe Google+, apoi s-ar putea să-mi daţi dreptate când o să vă spun că nu-i o reţea de socializare de neglijat.

Google+-ul, pentru mine, merge cam pe acelaşi principiu ca şi Facebook-ul. Altfel spus, cu cât interacţionez cu mai multă lume, cu atât mai bine, iar în toată treaba asta nu mă interesează dacă cei care m-au adăugat în cercuri intră sau nu să vadă ce update-uri scriu eu acolo.

Pare absurd ce zic eu, dar nu este, vă asigur. Google influenţează căutările în funcţie de recomandările făcute de prieteni. Cam ăsta-i motivul pentru care a apărut butonul +1, ca să vezi, atunci când cauţi ceva pe Google, ce au recomandat prietenii tăi.

Dacă tu m-ai adăugat pe mine într-un cerc de pe Google+, automat îmi eşti prieten, deci găseşti în rezultatele de căutare recomandările mele.

Făcând o analogie rapidă, dacă tu stai mereu conectat pe contul de Google (adresa de GMail e mereu conectată, chiar dacă nu intri pe Google+), dacă mă ai la prieteni, iar eu obişnuiesc să-mi promovez articolele pe Google+, ce rezultate or să-ţi apară ţie pe primele poziţii în momentul în care faci o căutare despre un subiect pe care l-am atins şi eu? Exact! Blogul meu o să fie sus acolo.

Ăsta-i motivul pentru care eu încă pun accent pe contul meu de pe Google+ (ajuns acum la peste 1600 de adăugări în cercuri) şi pentru care vă recomand şi vouă să nu-l neglijaţi.

Reţineţi că nu contează dacă cei care v-au adăugat în cerc mai intră pe-acolo, atât timp cât rezultatele din căutările lor sunt influenţate de recomandările voastre.

Şi dacă tot v-am vândut pontul ăsta, puteţi să mă adăugaţi într-un cerc.

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • Stefan Murgeanu 5 Ian 2012, ora 11:01

  ceea ce face google este de fapt un artificiu (un mare si fals artificiu)

  face sa conteze in cautari o retea de socializare practic inexistenta si irelevanta (nu au ajuns nici macar la twitter va nr de conturi, iar ca discutii si relevanta sunt fix ZERO)

  si eu am butonul de g+ din acelasi motiv (rezultate la cautare), dar sunt sigur ca mai devreme sau mai tarziu G+ va avea soarta buzz sau wave…

  • Florea Cristian 5 Ian 2012, ora 11:13

   Într-adevăr, Google+ încearcă să ne bage reţeaua de socializare pe gât, deşi nimeni nu prea o vrea. Şi eu presimt că la un moment dat o să aibă soarta lui buzz sau wave, cu toate că în momentul de faţă, când vine vorba de relevanţă în feedback, Google+ e cel mai bun (cel puţin pe contul meu).

   Oricum, decât să avem de pierdut de pe urma lui, mai bine îi facem jocul cât timp o să mai ţină.

  • Bogdan 5 Ian 2012, ora 12:18

   comparatia cu twitter, in ceea ce priveste nr de conturi e deplasata din 2 motive:
   1.
   -twitter s-a lansat in iulie 2006 – numar conturi = 200+ milioane in 5 si 1/2 ani
   -google+ s-a lansat in iunie 2011 (private beta) iar apoi in septembrie 2011 (open registrations). numar conturi = 50+ milioane in 6 luni.

   2. google+ nu va fi niciodata un alt twitter sau un alt facebook. google+ este același google (web search, image search, maps, youtube, books, gmail, docs, news etc), doar că mai „social”.

 • Tudor 5 Ian 2012, ora 11:19

  Google dispune de toate elementele pentru a ridica G+1 peste Facebook, dar … cel putin deocamdata, ii convine locul secund.

  • Florea Cristian 5 Ian 2012, ora 11:27

   Probabil coace ceva, iar în momentul în care iese, să aibă ce arăta lumii. Asta dacă nu o să aibă soarta lui buzz şi wave.

 • Dan Trofin 5 Ian 2012, ora 13:59

  sunt de acord total cu Stefan, nu cred in acest proiect G+1 privit din perspectiva unei retele de socializare. am butonul pe blog si am sa-l tin pentru promovare insa nu imi bat capul prea mult. daca voi considera, la un moment dat, ca m-am inselat, imi voi face mea culpa si ii voi acorda o importanta corespunzatoare. prefer, sa ma dedic, mai degraba, Twitter-ului si, cu precadere, Facebook-ului.

  • Florea Cristian 5 Ian 2012, ora 15:25

   Cu puţin efort, te poţi dedica tuturor celor 3 reţele de socializare, dar până acolo ar trebui să pui mâna şi să scrii mai des :-w

 • MadMike 5 Ian 2012, ora 18:14

  Eu cred în Google+ sincer, deși în momentul de față nici pe departe nu poate concura cu Facebook. De fapt, nici nu ar trebui să concureze, pentru că Google va câștiga teren pe aria SEO, însă pentru moment mai are de lucrat cu spam-ul și cu exploit-urile, despre care vă vorbeam și eu odată, de fapt, mi-a spus cineva și eu am „citat”, pentru cei interesați, articolul îl puteți găsi aici: http://goo.gl/5MMM1

  În concluzie, eu cred că Google+ nu va avea soarta Buzz sau Wave. Google+ are potențial, însă să vedem cum va profita Google de acest lucru pentru dezolvarea lui.

  • Florea Cristian 6 Ian 2012, ora 14:55

   Contează foarte mult şi interesul oamenilor pentru noua reţea de socializare, dar având în vedere că SEO-ul contează foarte mult, iar fără Google+ ai doar de pierdut, s-ar putea ca majoritatea webmasterilor să se înscrie. Iar restul utilizatorilor or să vină după ei.

 • Soacra 11 Ian 2012, ora 16:11

  Google + va avea viitor… o sa vedeti

 • dani 11 Dec 2012, ora 10:46

  foarte interesant articolul , personal nu vad un viitor in google plus pentru ca fb e mai pe placul coca si pitzi in vreme ce cum bine spuneati mai sus google + e mai pt webmasteri… teoria cf careia dupa masteri or sa vina si restul lumii sa se inscrie nu o cred…

  • Cristian Florea 11 Dec 2012, ora 10:54

   Nici Facebook-ul n-a luat amploare din prima, pentru ca exista hi5-ul pentru coca si piti, dar cand hi5-ul s-a stins toata lumea s-a mutat pe Facebook. Deci s-ar putea sa se intample acelasi lucru si cu Google+. :D