De ce încă îmi promovez articolele pe Google+

De ce inca imi promovez articolele pe Google+Nu vreau în acest articol să discutăm despre cât de mult intră lumea pe Google+ şi cât de multe update-uri scriu ei acolo. Lăsaţi-mă să vă explic de ce îmi promovez articolele pe Google+, apoi s-ar putea să-mi daţi dreptate când o să vă spun că nu-i o reţea de socializare de neglijat.

Google+-ul, pentru mine, merge cam pe acelaşi principiu ca şi Facebook-ul. Altfel spus, cu cât interacţionez cu mai multă lume, cu atât mai bine, iar în toată treaba asta nu mă interesează dacă cei care m-au adăugat în cercuri intră sau nu să vadă ce update-uri scriu eu acolo.

Pare absurd ce zic eu, dar nu este, vă asigur. Google influenţează căutările în funcţie de recomandările făcute de prieteni. Cam ăsta-i motivul pentru care a apărut butonul +1, ca să vezi, atunci când cauţi ceva pe Google, ce au recomandat prietenii tăi.

Dacă tu m-ai adăugat pe mine într-un cerc de pe Google+, automat îmi eşti prieten, deci găseşti în rezultatele de căutare recomandările mele.

Făcând o analogie rapidă, dacă tu stai mereu conectat pe contul de Google (adresa de GMail e mereu conectată, chiar dacă nu intri pe Google+), dacă mă ai la prieteni, iar eu obişnuiesc să-mi promovez articolele pe Google+, ce rezultate or să-ţi apară ţie pe primele poziţii în momentul în care faci o căutare despre un subiect pe care l-am atins şi eu? Exact! Blogul meu o să fie sus acolo.

Ăsta-i motivul pentru care eu încă pun accent pe contul meu de pe Google+ (ajuns acum la peste 1600 de adăugări în cercuri) şi pentru care vă recomand şi vouă să nu-l neglijaţi.

Reţineţi că nu contează dacă cei care v-au adăugat în cerc mai intră pe-acolo, atât timp cât rezultatele din căutările lor sunt influenţate de recomandările voastre.

Şi dacă tot v-am vândut pontul ăsta, puteţi să mă adăugaţi într-un cerc.

13 Comments

 1. Stefan Murgeanu 5 ianuarie 2012
  • Cristian Florea 5 ianuarie 2012
  • Bogdan 5 ianuarie 2012
 2. Tudor 5 ianuarie 2012
  • Cristian Florea 5 ianuarie 2012
 3. Dan Trofin 5 ianuarie 2012
  • Cristian Florea 5 ianuarie 2012
 4. MadMike 5 ianuarie 2012
  • Cristian Florea 6 ianuarie 2012
 5. Soacra 11 ianuarie 2012
  • Cristian Florea 11 ianuarie 2012
 6. dani 11 decembrie 2012
  • Cristian Florea 11 decembrie 2012

Leave a Reply