De ce îţi place sportul?

Dacă m-ar întreba pe mine cineva de ce îmi place sportul, m-aş uita la el cu un ochi închis şi cu o moacă strâmbă, vizibil deranjat de întrebare, replicându-i că nu înţeleg ce vrea să zică.

Întrebarea „De ce îţi place sportul?” e doar pentru ăia cărora nu le place deloc sportul, aşa cred eu. Pentru că dacă-ţi place, motivele sunt atât de evidente, încât le-ar remarca din avion şi un copil de grădiniţă.

Astăzi am început să mă gândesc puţin la oamenii care nu-s mulţumiţi de modul în care arată. Astfel a ieşit stângacea schemă de mai jos.

esti multumit cu felul in care arati?

După cum se poate observa în schemă, dacă nu eşti mulţumit de felul în care araţi şi nu faci nimic pentru a schimba asta, înseamnă că, de fapt, îţi convine situaţia şi că faci bine ceea ce faci.

Nu am putut să-i înţeleg niciodată pe oamenii care se plângeau în fiecare zi că s-au îngrăşat, dar nu încercau să facă nimic pentru a schimba acest lucru (bineînţeles, cei care au luat în greutate datorită unei boli, ies din ecuaţie). Chiar nu mai contează dacă-ţi place sportul sau nu, atât timp cât scopul tău este să mai dai jos din kilogramele alea.

Articolul ăsta a pornit de la faptul că ieri s-a încheiat provocarea Motivonti şi că am preferat să vă întreb pe voi cam cât sport faceţi într-o săptămână (fie că tre’ să slăbiţi, sau nu) decât să vă spun cum am reuşit eu să mă mişc în ultimele 3 săptămâni.

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Roxy's blog 3 Iun 2012, ora 17:33

  Mie imi place foarte mult sa fac sport. Am fost in echipa de handbal a scolii, am jucat baschet, am facut 2 ani de atletism. Iar in prezent, fac sport in fiecare zi (jogging). Iti aduce multe beneficii :)
  Chiar imi este dor de zilele acelea cand mergeam la diferite concursuri…
  Ii apreciez pe cei care au vointa, care vor sa slabeasca, cei care participa la cross chiar daca au o varsta inaintata sau cei care pur si simplu vor sa alerge :)

 • Ana- 5 Iun 2012, ora 16:37

  pentru ca eliberezi endorfine si te simti mai fericit si esti mai multumit de tine insuti…?

 • Adrian 6 Iun 2012, ora 22:08

  Eu fac sport foarte rar, imi place berea si sunt lenes. Am 69 de kilograme de cand ma stiu, nimic in plus sau in minus :) Genele ma salveaza!

  • Florea Cristian 8 Iun 2012, ora 14:59

   :)) Şi mie îmi place berea şi am 60-62 de kile. Mă salvează şi pe mine genele, da’ sportul e tare frumos, să ştii.