De ce nu mai este fotbalul atât de apreciat în România?

Pentru România, fotbalul este cel care încearcă din răsputeri să ne scoată din foame. Sau cel puţin aşa dau ăştia impresia.

Cei care odinioară erau mari fani ai „sportului rege”, acum s-au scârbit de el. Prea multe blaturi, certuri, înjurături şi bătăi. Şi prea mulţi bani aruncaţi aiurea. Champions League-ul şi Cupa UEFA au devenit singurele meciuri interesante de urmărit. Cel puţin aşa e pentru mine.

Deşi toţi suntem conştienţi de treaba asta, mulţi nu recunoaştem şi continuăm să susţinem faptul că fotbalul încă e tare şi merită lăudat. Dar nu e aşa, credeţi-mă!

Acum, revenind la titlu, probabil vă întrebati care e răspunsul clar:

Prea multă băgare în seamă şi prea mulţi bani!

Aşa este! De ce ştirile din SPORT de la TV conţin 90% fotbal? De ce se vorbeşte de tenis, handbal, judo, karate, şi altele, doar când un român participă la campionatul modial, iar despre fotbal se vorbeşte de la divizia B în sus? De ce n-am văzut informaţii despre atletism la ştirile din SPORT decât atunci când a fost Olimpiada? De ce Ştirile din SPORT nu se numesc Ştirile din FOTBAL? Că tot ştim să ne lăudam numai cu fotbalul.

Şi dacă încă vă indoiţi de concluzia mea, să ştiţi că nici ziarele nu stau mai bine. Pagina de sport e plină de fotbal. Poate mai găseşti prin vre-un colţişor câte un articol de 50 de cuvinte despre rugby sau mai ştiu eu ce. În rest, nimic!

În cele din urmă, oare unde vom ajunge dacă o să ridicăm DOAR fotbalul în slăvi şi de acum în colo, când există mult mai multe sporturi care merită băgate în seamă?

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • Alex 12 Iun 2009, ora 14:04

  Fotbalul din România este în acest moment principala metodă de a spăla banii… Și asta se poate vedea cu ochiul liber la echipele din București.
  Din păcate, este singurul sport în care ajung însă banii… Singurele sporturi care au reușit în ultimii ani să adune ceva bani mai sunt handbalul (să nu uităm că am fost campioni mondiali…) și mai nou baschetul. Dar aici, au adus bani doar cei pasionați…

 • BoogeyMan 12 Iun 2009, ora 15:21

  Prostia este ca se pune accent foarte mult pe fotbal,dar la noi in Romania nu se joaca fotbal adevarat. Sunt niste echipe de cacat,ce au ca interes banii .
  .-= Ultimul articol al lui BoogeyMan – Suspect =-.

 • PanTeraS 12 Iun 2009, ora 15:21

  Ceva în genu ăsta eram şi eu. Urmăream meciurile de fotbal când eram mic şi nu pierdiam nici unu! Mai ales al Stelei, acum nu îmi mai pasă. Chiar dacă joc fotbal şi sunt în echipa de fotbal a şcoli, nu îmi place să mai urmăresc. Pt mine sunt nişte „proşti” care aleargă după minge..
  .-= Ultimul articol al lui PanTeraS – Update! =-.

 • RedAndBlue 12 Iun 2009, ora 20:11

  Si totusi fotbalul e frumos si da peste nas celor cu nasul pe sus. Unirea , o echipa cu jucatori refuzati de dinamo sau Steaua a ajuns campioana. Seriozitatea si gura mica a patronului a adus aceasta performanta.
  .-= Ultimul articol al lui RedAndBlue – Unirea e cu adevărat campioana României!!! =-.

 • fLn 12 Iun 2009, ora 22:48

  Grim ai perfecta dreptate, de exemplu in Suceava de cand s-a disfintat FC Foresta ( Foresta a batut pe Dinamo cu 5-4) stadionul nu mai este plin nici 5% dar macar avem echipa de handbal CSU Suceava care a avut recent meci cu Resita in finala Challenge Cup.
  La noi fotbalul a devenit telenovela!
  .-= Ultimul articol al lui fLn – E românesc şi merită vizionat! =-.