De ce nu mai este fotbalul atât de apreciat în România?

Pentru România, fotbalul este cel care încearcă din răsputeri să ne scoată din foame. Sau cel puţin aşa dau ăştia impresia.

Cei care odinioară erau mari fani ai „sportului rege”, acum s-au scârbit de el. Prea multe blaturi, certuri, înjurături şi bătăi. Şi prea mulţi bani aruncaţi aiurea. Champions League-ul şi Cupa UEFA au devenit singurele meciuri interesante de urmărit. Cel puţin aşa e pentru mine.

Deşi toţi suntem conştienţi de treaba asta, mulţi nu recunoaştem şi continuăm să susţinem faptul că fotbalul încă e tare şi merită lăudat. Dar nu e aşa, credeţi-mă!

Acum, revenind la titlu, probabil vă întrebati care e răspunsul clar:

Prea multă băgare în seamă şi prea mulţi bani!

Aşa este! De ce ştirile din SPORT de la TV conţin 90% fotbal? De ce se vorbeşte de tenis, handbal, judo, karate, şi altele, doar când un român participă la campionatul modial, iar despre fotbal se vorbeşte de la divizia B în sus? De ce n-am văzut informaţii despre atletism la ştirile din SPORT decât atunci când a fost Olimpiada? De ce Ştirile din SPORT nu se numesc Ştirile din FOTBAL? Că tot ştim să ne lăudam numai cu fotbalul.

Şi dacă încă vă indoiţi de concluzia mea, să ştiţi că nici ziarele nu stau mai bine. Pagina de sport e plină de fotbal. Poate mai găseşti prin vre-un colţişor câte un articol de 50 de cuvinte despre rugby sau mai ştiu eu ce. În rest, nimic!

În cele din urmă, oare unde vom ajunge dacă o să ridicăm DOAR fotbalul în slăvi şi de acum în colo, când există mult mai multe sporturi care merită băgate în seamă?

5 Comments

  1. Alex 12 iunie 2009
  2. BoogeyMan 12 iunie 2009
  3. PanTeraS 12 iunie 2009
  4. RedAndBlue 12 iunie 2009
  5. fLn 12 iunie 2009

Leave a Reply