De ce nu prea mai intru pe net când ies în oraş

Articolul despre Traian, amicul biciclist fără internet pe telefon, a stârnit o grămadă de reacţii. Majoritatea dintre ele au fost într-un cadru privat. Nu ştiu exact de ce, dar mulţi au aşteptat să-şi dea cu părerea despre articol în momentul în care ne întâlneam sau să-mi spună printr-un mesaj pe Facebook ori pe mail cum văd ei lucrurile.

Am început o discuţie foarte interesantă cu una dintre persoanele abonate la newsletterul săptămânal (că am lansat o provocare pe newsletter, dacă tot am început discuţia), iar la un moment dat a spus că toată treaba asta cu internetul pe telefon depinde şi de nevoia fiecăruia de a fi conectat pentru a-şi îndeplini sarcinile.

Şi de aici mi-a pornit ideea acestui articol, pentru că mi-a plăcut tare mult cum a pus problema. Eu încerc de câteva luni să mă conving să nu mai intru pe net atât de des când ies în oraş. Prefer să mă bucur de-o bere cu prietenii în loc să-mi împart mesaje pe Facebook cu cineva, iar asta se leagă foarte mult de nevoia de a fi conectat, pentru că dacă ar fi fost neapărată nevoie să fiu pe internet în timpul în care savurez o bere cu prietenii, ar fi trebuit să nu mai ies acasă.

Şi de multe ori, în timp ce verific ce se mai întâmplă pe Facebook (din obişnuinţa de care încerc să mă dezvăţ), îmi dau seama că notificările alea vor fi acolo şi după ce termin eu berea şi că nu poate fi nimic atât de urgent încât să fie nevoie să intervin imediat. Dacă era urgent, poate nu era pe Facebook. Şi atunci închid repede internetul şi nu-l mai deschid pentru ceva timp.

Cred că îţi dai seama de cât de prostesc e să stai pe net când ieşi în oraş în loc să socializezi abia în momentul în care realizezi că lucrurile decurg la fel de bine, fie că verifici notificările în timp real, fie că le vezi 3 ore mai târziu.

facebook friend notification

Tu cum vezi nevoia de a fi conectat când ieşi la bere cu prietenii?

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • David Mitran 23 Apr 2014, ora 18:25

  Mie mi se intampla deseori sa raman singurul care nu pune mana pe telefon, pentru ca atunci cand ies in oras prefer sa discut cu oamenii, nu sa fac lucruri pe care le pot face cand ajung acasa.
  Verificarea retelelor sociale sau trimiterea de mesaje constant in timp ce esti cu altcineva la masa denota o lipsa de respect fata de persoanele cu care se presupune ca ar trebui sa-ti petreci acele cateva ore.

  • Cristian Florea 24 Apr 2014, ora 21:44

   Încearcă să-ţi educi puţin prietenii. Uneori iese. :D

 • Adrian C 23 Apr 2014, ora 18:25

  Eu m-am dezvățat de umblatul pe telefon din instinct după ce am ieșit la bere cu un prieten care s-a enervat incredibil de rău pentru că îmi luam telefonul să îl „butonez”.

  Așa că atunci când merg pe undeva (indiferent cu cine), m-am obișnuit să îl las deoparte sau cel puțin să îl verific foarte rar.

  • Cristian Florea 24 Apr 2014, ora 21:45

   Uite un sfat bun pentru David. :)) Ia să se enerveze şi el la o ieşire, să vezi cum nu mai foloseşte nimeni telefonul în colectivul lui de prieteni.

 • ZDZero 23 Apr 2014, ora 18:56

  Un coleg din Oradea mi-a spus ca la el in oras este o cafenea care da o cafea gratis oricui isi lasa telefonul la intrare. Imi place ideea.
  De ceva timp eu nu mai folosesc aplicatia de fb de pe telefon pentru ca imi umple memoria prea repede si nu prea mai am spatiu pe batranul meu smartphone :))

  • Cristian Florea 24 Apr 2014, ora 21:46

   Am văzut practica asta pe-afară, dar nu ştiam că e şi la noi. Mi se pare foarte tare ideea!

   Cât despre aplicaţia de Facebook, soluţii există, chiar dacă telefonul nu prea are memorie. :)) Când vrei să pierzi vremea pe telefon, găseşti tu o alternativă.