De ce nu prea mai intru pe net când ies în oraş

Articolul despre Traian, amicul biciclist fără internet pe telefon, a stârnit o grămadă de reacţii. Majoritatea dintre ele au fost într-un cadru privat. Nu ştiu exact de ce, dar mulţi au aşteptat să-şi dea cu părerea despre articol în momentul în care ne întâlneam sau să-mi spună printr-un mesaj pe Facebook ori pe mail cum văd ei lucrurile.

Am început o discuţie foarte interesantă cu una dintre persoanele abonate la newsletterul săptămânal (că am lansat o provocare pe newsletter, dacă tot am început discuţia), iar la un moment dat a spus că toată treaba asta cu internetul pe telefon depinde şi de nevoia fiecăruia de a fi conectat pentru a-şi îndeplini sarcinile.

Şi de aici mi-a pornit ideea acestui articol, pentru că mi-a plăcut tare mult cum a pus problema. Eu încerc de câteva luni să mă conving să nu mai intru pe net atât de des când ies în oraş. Prefer să mă bucur de-o bere cu prietenii în loc să-mi împart mesaje pe Facebook cu cineva, iar asta se leagă foarte mult de nevoia de a fi conectat, pentru că dacă ar fi fost neapărată nevoie să fiu pe internet în timpul în care savurez o bere cu prietenii, ar fi trebuit să nu mai ies acasă.

Şi de multe ori, în timp ce verific ce se mai întâmplă pe Facebook (din obişnuinţa de care încerc să mă dezvăţ), îmi dau seama că notificările alea vor fi acolo şi după ce termin eu berea şi că nu poate fi nimic atât de urgent încât să fie nevoie să intervin imediat. Dacă era urgent, poate nu era pe Facebook. Şi atunci închid repede internetul şi nu-l mai deschid pentru ceva timp.

Cred că îţi dai seama de cât de prostesc e să stai pe net când ieşi în oraş în loc să socializezi abia în momentul în care realizezi că lucrurile decurg la fel de bine, fie că verifici notificările în timp real, fie că le vezi 3 ore mai târziu.

facebook friend notification

Tu cum vezi nevoia de a fi conectat când ieşi la bere cu prietenii?

6 Comments

  1. David Mitran 23 aprilie 2014
    • Cristian Florea 24 aprilie 2014
  2. Adrian C 23 aprilie 2014
    • Cristian Florea 24 aprilie 2014
  3. ZDZero 23 aprilie 2014
    • Cristian Florea 24 aprilie 2014

Leave a Reply