De ce prefer ştirile online în locul celor de la TV?

Încep să cred că era TV-urilor se va sfârşi înaintea erei ziarelor printate. Şi vina este tot a online-ului. Dacă ziarelor printate o să le ia ceva până se vor muta în totalitate în online, posturile TV nu pot trăi fără asta. Şi când spun mutat în online, mă refer atât la un conţinut text care, in cazul televiziunilor, trebuie generat, cât şi la emisiuni şi reportaje înregistrate sau live broadcasting. TV-ul, în mare parte, a făcut mutarea asta deja. Site-urile ziarelor online, o parte din ele, afişează doar câteva dintre articolele ziarului, ca să îl facă pe cititor să cumpere şi ediţia printată.

Susţinându-mi ideea, pun pariu că 90% dintre cei care citesc asta au uitat complet de TV, mutându-se în online. Televizorul de-acasă e prăfuit, iar telecomanda ai impresia că ai pierdut-o pe undeva. Oricum, deja crezi că bateriile s-au consumat, deci n-are rost s-o mai cauţi. Când vrei să auzi o ştire, intri pe site-ul televiziunii respective. Când vrei să vezi un film, rezolvi problema tot online, oricum ce dă la TV e depăşit.

Motivul pentru care titlul acela este acolo n-are legătură cu faptul că nu mă uit la TV, ci mai degrabă cu modul în care am acces la informaţie aici, în online. Rândurile de mai sus au fost doar un fel de introducere pentru ceea ce va urma.

Prefer ştirile online în locul celor de la TV pentru că aici îmi pot selecta informaţia cum vreau eu. Dacă la TV habar n-am ce titlu va apărea pe ecran peste 5 minute, aici pot să mă uit printre articole cum vreau eu pentru că, întorcându-ne la rândurile de mai sus, televiziunile, în online, sunt obligate să-şi creeze şi conţinut text.

Iar dacă la TV mă apucă toţi dracii uitându-mă la morţi şi nămeţi până la o ştire bună, aici pot să apăs pe butonul care mă trimite la următorul articol şi gata. Sau pot, şi mai simplu, să intru direct pe articolul care mă interesează, ghidându-mă după titlu.

Din acest punct de vedere poate şi ziarele au un plus în faţa televiziunilor. Dacă un articol din ziar ţi se pare neinteresant, poţi trece la următorul, pe când, în cazul ştirilor de la TV, trebuie să aştepţi să se termine reportajul.

Voi cum urmăriţi ştirile?

Tags:

10 Comments

 1. Tudor 13 martie 2010
 2. Andrei 13 martie 2010
 3. Marius Moga 13 martie 2010
  • Cristian Florea 14 martie 2010
   • Andrei 14 martie 2010
 4. A.Dragos 13 martie 2010
 5. George 14 martie 2010
 6. omulvaly 14 martie 2010
 7. vanzare apartamente cluj 19 martie 2010
 8. Cos T. 21 martie 2010

Leave a Reply